Koken voor alleengaanden

Koken voor alleengaanden 

Onderwerp van Annyone

BEHEERD DOOR:
leeuwin70

Dit onderwerp is gesloten.
door Annyone zelf op 25 februari 2016 om 17:59:10

Terug naar de lijst
  1. quote:
    Dit schreef Annyone
    Ok, in ??n dag al diverse positieve reacties... Leuk.
    Ik ga een club oprichten...
    Denk nog even na over de naam.
    Als jullie daar ook idee?n over hebben.. dan hoor ik het graag.
    Boep en ik kwamen tot iets van: Recepten voor alleengaanden.. Is dat iets?
    Of Kookidee?n voor alleengaanden,? Koken voor 1 persoon...???
    Als jullie een dergelijke club zouden zoeken, wat zou je dan aanspreken?
    Ik hoor het graag.



    Leuk idee! Ik sluit me graag aan!
  2. Ik kook het grootste gedeelte van de week voor mij alleen...ik kook gezond en makkelijk.....ik eet suiker en tarwevrij en let op mijn koolhydraten en toch zet ik iedere dag een goedkope gezonde maaltijd op tafel.....alhoewel op tafel...met mijn bord op schoot Smile
  3. Ik houd van koken, maar merk dat ik voor mezelf er soms geen fut voor heb. Wat mij helpt is invriezen. Zo maak ik vaak een basis tomatenprutje voor soep of saus en vries dat in. Zo heb ik een goede en gezonde basis en dat scheelt voor als ik geen tijd/zin heb.

    Ui fijnsnijden, tomaten ontvellen, eerst ui aan fruiten, dan de tomaten gesneden toevoegen, wat laurierblaadjes toevoegen en als je wilt kan er natuurlijk meer bij zoals bouillonblokjes of knoflook, gember.. wat je wilt. Ik voeg meestal een klein beetje gekookt water toe, maar hoeft niet. Een uurtje laten pruttelen en daarna de staafmixer er door. Vergeet niet de laurierblaadjes te verwijderen! Smile

    Zo kun je ook bijvoorbeeld een basis curry maken:

    BASIS CURRY RECEPT
    Dit is een curry recept die veel restaurants gebruiken. Hij is simpel en bijzonder lekker.
    .
    De hoeveelheid is precies uitgezocht. Dus maak niet meer of minder, dan verliest de curry zijn smaak. Het is voor ongeveer 2 maaltijden. Als je wat over hebt, kun je het invriezen.
    Je kunt het ook in kleine porties invriezen, zodat je ??npersoons porties hebt.
    Ingredi?nten
    5 eetlepels olie, 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook gesnipperd of in vijzel, 1 stukje verse gember , gesneden in hele kleine dobbeltjes. Een klein pepertje, 1x doormidden gesneden.
    (niet in kleine stukjes, dan is het te scherp!), 1 theelepel kurkuma poeder, ? theelepel komijn, ? theelepel koriander zaad, 8 flinke eetlepels tomaten uit blik en dan gezeefd (of 2
    eetlepel geconcentreerde tomatenpuree en 6 eetlepels water.

    Bereiding:
    1. Olie in de pan, en fruit de ui.
    2. Gember en peper erbij doen en het vuur lager draaien en zachtjes laten sudderen (ca 15 minuten)
    3. Kurkuma, komijn en koriander erbij doen en 5 minuten zachtjes laten sudderen.Laat de boel niet heet worden, dan wordt de boel bitter en vies! Je kunt evt. ook een scheutje water toevoegen.
    4. Voeg de tomaten saus erbij.. Even laten sudderen.
    5. Haal de pan van het vuur. Laat even afkoelen en doe de inhoud van de pan door een zeef, of in de blender. Goed fijn laten maken. Tot een zachte saus.
    6. Dan begint de slow-cooking. Doe de puree-saus weer in de pan en laat het 20 - 30 minuten HEEL zachtjes sudderen. Als het te ver indikt, doe je er gewoon een beetje water bij. Af en toe even roeren .
    7. De saus moet de dikte hebben van tomatenketchup.

    Nu is je curry klaar. Deze saus kun je overal voor gebruiken. Je kunt spruitjes of boontjes of aardappelen koken en de saus erover doen. Je kunt soja-balletjes koken en in deze saus serveren. Je kunt er ook water bij doen en verschillende groenten in een schaal leggen. Saus erover en in de oven.
    Je kunt het over stukjes vis gieten en in de over doen..
  4. kaatje
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van kaatje
    quote:
    Dit schreef Shai
    Ik houd van koken, maar merk dat ik voor mezelf er soms geen fut voor heb. Wat mij helpt is invriezen. Zo maak ik vaak een basis tomatenprutje voor soep of saus en vries dat in. Zo heb ik een goede en gezonde basis en dat scheelt voor als ik geen tijd/zin heb.

    Ui fijnsnijden, tomaten ontvellen, eerst ui aan fruiten, dan de tomaten gesneden toevoegen, wat laurierblaadjes toevoegen en als je wilt kan er natuurlijk meer bij zoals bouillonblokjes of knoflook, gember.. wat je wilt. Ik voeg meestal een klein beetje gekookt water toe, maar hoeft niet. Een uurtje laten pruttelen en daarna de staafmixer er door. Vergeet niet de laurierblaadjes te verwijderen! Smile

    Zo kun je ook bijvoorbeeld een basis curry maken:

    BASIS CURRY RECEPT
    Dit is een curry recept die veel restaurants gebruiken. Hij is simpel en bijzonder lekker.
    .
    De hoeveelheid is precies uitgezocht. Dus maak niet meer of minder, dan verliest de curry zijn smaak. Het is voor ongeveer 2 maaltijden. Als je wat over hebt, kun je het invriezen.
    Je kunt het ook in kleine porties invriezen, zodat je ??npersoons porties hebt.
    Ingredi?nten
    5 eetlepels olie, 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook gesnipperd of in vijzel, 1 stukje verse gember , gesneden in hele kleine dobbeltjes. Een klein pepertje, 1x doormidden gesneden.
    (niet in kleine stukjes, dan is het te scherp!), 1 theelepel kurkuma poeder, ? theelepel komijn, ? theelepel koriander zaad, 8 flinke eetlepels tomaten uit blik en dan gezeefd (of 2
    eetlepel geconcentreerde tomatenpuree en 6 eetlepels water.

    Bereiding:
    1. Olie in de pan, en fruit de ui.
    2. Gember en peper erbij doen en het vuur lager draaien en zachtjes laten sudderen (ca 15 minuten)
    3. Kurkuma, komijn en koriander erbij doen en 5 minuten zachtjes laten sudderen.Laat de boel niet heet worden, dan wordt de boel bitter en vies! Je kunt evt. ook een scheutje water toevoegen.
    4. Voeg de tomaten saus erbij.. Even laten sudderen.
    5. Haal de pan van het vuur. Laat even afkoelen en doe de inhoud van de pan door een zeef, of in de blender. Goed fijn laten maken. Tot een zachte saus.
    6. Dan begint de slow-cooking. Doe de puree-saus weer in de pan en laat het 20 - 30 minuten HEEL zachtjes sudderen. Als het te ver indikt, doe je er gewoon een beetje water bij. Af en toe even roeren .
    7. De saus moet de dikte hebben van tomatenketchup.

    Nu is je curry klaar. Deze saus kun je overal voor gebruiken. Je kunt spruitjes of boontjes of aardappelen koken en de saus erover doen. Je kunt soja-balletjes koken en in deze saus serveren. Je kunt er ook water bij doen en verschillende groenten in een schaal leggen. Saus erover en in de oven.
    Je kunt het over stukjes vis gieten en in de over doen..


    Thnx! Deze sauzen ga ik binnenkort eens proberen.
  5. quote:
    Dit schreef kaatje


    Thnx! Deze sauzen ga ik binnenkort eens proberen.


    Leuk en graag gedeeld Smile.
  6. dileila
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van dileila
    Is die club er al?
  7. Annyone
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Annyone

    quote:
    Dit schreef dileila
    Is die club er al?

    Nee, nog niet ...
  8. Annyone
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Annyone

    Heb een club geopend.. we zien wel of en hoe het loopt.. ;-)
    >>LINK<<
Terug naar de lijst