Hier heb je slachtdagen. Direct van de boer deel je met een groep een koe. Supervers en reteduur.
Ikzelf koop gewoon mijn vlees bij de supermarkt, slager of markt. Vries dit in en eet het soms dagen later op. Nooit ziek geweest.
Later, als ik rijk ben, koop ik alleen nog maar bij de boer.
-
28 jul '14 - 14:45:06
-
Bepalend is dus eigenlijk niet zo zeer of de T.H.T. datum op het product al achter de rug is maar of de consument ??k van gisteren is.
28 jul '14 - 15:31:52 -
Ik weet van vroeger dat mijn moeder de laatste restje gehakt gebruikte om balletjes voor in de soep te maken.
Dus regelmatig werden de balletjes uit de soep gevist omdat het vlees niet goed bleek te zijn ;-) Tja en we leven allemaal nog.28 jul '14 - 19:45:23 -
quote:
Dit schreef Ria49
Ik ben anders van mening dan jij....heb het zelf niet meegemaakt bij de slager waar ik al jaren kom en zijn eigen vee heeft. Balen dat je weer een slechte ervaring hebt meegemaakt. Gelukkig hebben we allemaal onze eigen voorkeur. Laten we het daar op houden
Helaas het is geen mening het is een feit!
Ik heb niet maar in 1 slagerij gewerkt en dan heb ik het dus niet over een kilo knaller.
Maar je hoeft er niks mee ;-)28 jul '14 - 23:27:04 -
quote:
Dit schreef Raaf
Ik haal meestal gehakt bij een Islamitische slager.
Die draait het voor mijn neus.
Hakt een stuk vlees van een kadaver af en stopt het in de molen.
Ik kan dan ook nog kiezen tussen grof of fijner gemalen.
He wat klinkt dat naar hahahaa het kadaver......het is wel zo maar toch....28 jul '14 - 23:27:56 -
quote:
Dit schreef annarosa
Ik weet van vroeger dat mijn moeder de laatste restje gehakt gebruikte om balletjes voor in de soep te maken.
Dus regelmatig werden de balletjes uit de soep gevist omdat het vlees niet goed bleek te zijn ;-) Tja en we leven allemaal nog.
Aaaah je gaat ook niet zo maar dood, want ik wed dat de rest van de soep ook werd opgegeten maar dan zonder ballen.
Het is net wat Zwembandje al zegt, het is niet de THT want dat beteken ten minste en niet daarna is het bedorven. Je ruikt en of proeft het snel genoeg........we gooien in Nederland al te veel en te snel weg28 jul '14 - 23:30:39 -
quote:
Dit schreef Edith64
Aaaah je gaat ook niet zo maar dood, want ik wed dat de rest van de soep ook werd opgegeten maar dan zonder ballen.
Het is net wat Zwembandje al zegt, het is niet de THT want dat beteken ten minste en niet daarna is het bedorven. Je ruikt en of proeft het snel genoeg........we gooien in Nederland al te veel en te snel weg
op o.a. vlees, vleeswaren en Vis, staat geen THT datum
maar een TGT datum
Te Gebruiken Tot
Deze datum is de laatste dag waarop je het product nog veilig kunt gebruiken.
Na deze datum kunnen er namelijk ziekteverwekkers, zoals bacteri?n gaan groeien.
Deze kun je vaak niet zien, ruiken of proeven, maar je kunt er wel ziek van worden. Na de TGT-datum moet je het product dus weggooien28 jul '14 - 23:38:33 -
quote:
Dit schreef joop1
op o.a. vlees, vleeswaren en Vis, staat geen THT datum
maar een TGT datum
Te Gebruiken Tot
Deze datum is de laatste dag waarop je het product nog veilig kunt gebruiken.
Na deze datum kunnen er namelijk ziekteverwekkers, zoals bacteri?n gaan groeien.
Deze kun je vaak niet zien, ruiken of proeven, maar je kunt er wel ziek van worden. Na de TGT-datum moet je het product dus weggooien
Officieel wel ja!29 jul '14 - 00:02:58 -
quote:
Dit schreef Edith64
Officieel wel ja!
Het ligt ook aan de temp . van je koelkast
en hoelang het buiten de koeling is geweest
zelf zal ik nooit het eerste pakje nemen
leg ook altijd mijn hand er even op of de temp mij aanstaat
zo kon de Jumbo eens alles wegdoen toen ik melding maakte over de temp.30 jul '14 - 23:24:12 -
Zo zag ik eens in de C1000 half ontdooit gehakt in de 'vers' schappen liggen...
Blijkbaar kwam dat vanachter de balie gewoon uit de vriezer. Ze waren iets te snel geweest met uitpakken.
En wij maar denken dat vers ook echt vers was31 jul '14 - 00:35:19 / 31 jul '14 - 08:51:03 -
quote:
Dit schreef Raaf
Ik haal meestal gehakt bij een Islamitische slager.
Die draait het voor mijn neus.
Hakt een stuk vlees van een kadaver af en stopt het in de molen.
Ik kan dan ook nog kiezen tussen grof of fijner gemalen.
Ik moet gewoon ruim 25 km rijden voor zo'n slager
(en ik ben niet zo'n grote vleeseter...).
Hoewel... gisteren had ik een linzenburger (AH, vleesvrij) maar ik heb 'm enorm op moeten leuken met (zelfgemaakte) knoflooksaus voor ie een beetje te eten was.31 jul '14 - 09:56:26