Rundergehakt op het randje?

Rundergehakt op het randje? 

Onderwerp van searching62

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. searching62
    Verbonden door te delen

    Toon alleen de berichten van searching62
    Ik ben net boodschappen wezen doen ..wist dat ik nog rundergehakt in de koelkast had liggen in afgesloten verpakking.

    Toen ik op de verpakking keek zag ik dat de datum 1 dag over de uiterste gebruiksdatum was. Het gehakt is enigzins verkleurd en ruikt niet erg fris ..maar dat zou altijd wel eens zo kunnen zijn. Daarnaast is mijn bak en braad op, en moet ik het gehakt nu met magarine gaan bakken.

    Twee vraagjes:

    Kun je gehakt in magarine braden?
    Nog belangrijker, is het vertrouwd dit gehakt nog te eten?

  2. Sunrise
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Sunrise
    Je kunt gehakt in margarine bakken, maar ik zou het gehakt wat over datum is niet meer eten.
  3. searching62
    Verbonden door te delen

    Toon alleen de berichten van searching62

    quote:
    Dit schreef Sunrise
    Je kunt gehakt in margarine bakken, maar ik zou het gehakt wat over datum is niet meer eten.


    Als het gehakt enigzins verkleurd is, wil dat dan ook zeggen dat het bedorven is? En ruikt ongekruid gehakt gewoon niet lekker (zal er zelf de volgende keer ook eens op letten)?
  4. Dee53
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Dee53
    zou het ook niet doen

    overigens ik bak gehakt altijd in het eigen vet, margarine of boter heb je helemaal niet nodig
  5. searching62
    Verbonden door te delen

    Toon alleen de berichten van searching62

    En stel dat ik het gehakt in sliertjes bak ..dus door en door bak ..kun je er dan toch nog ziek van worden?
  6. Ik zou het niet meer eten.

    Als je gehakt rult heb je helemaal geen bakproduct nodig.
  7. koen
    min x min = plus

    Toon alleen de berichten van koen
    de huidige periode staat bekend als "de hondsdagen" waarbij voedsel heel snel bederft. ik zou het risico nu niet nemen (onder andere omstandigheden neem ik de uiterstehoudbaarheidsdatum ook met een korreltje zout).

    nu zou ik het niet doen.
  8. searching62
    Verbonden door te delen

    Toon alleen de berichten van searching62

    Bij wijze van experiment zal ik het eens zonder boter bakken gewoon in sliertjes in een pan met een anti aanbaklaag ..het andere eten is al klaar dus ga nu afgieten ..
    als het gaar is dan zet ik mijn neus er nog een keer op en beslis ik ..daarbij zal ik jullie adviezen meewegen..bedankt!
  9. Willemijn
    Wabi Sabi, volvo ergo sum

    Toon alleen de berichten van Willemijn
    Ik ben benieuwd of je het opeet. Als het van gister is zou ik het vandaag nog opeten. Die data zijn altijd ruim, om te voorkomen dat het eerder bedorven is dan de bedoeling is. Als je het na de aankoop in de koeling hebt gelegd dan is het nog wel eetbaar.
    Gehakt verkleurd nou eenmaal, onder de sticker die op de verpakking zit is de kleur vaak anders dan waar geen sticker zit.
    Gehakt een een schaaltje dat met folie is ompakt verkleurd sneller dan gehakt dat in zo'n bak/verpakking zit waar nooit een treklipje aanzit en waar je dus altijd een mes in moet zetten..... :-)

    Gehakt ruikt altijd raar, alles waar je aan twijfelt ruikt nog raarder....
  10. searching62
    Verbonden door te delen

    Toon alleen de berichten van searching62

    Onderin de verpakking zit een papiertje dat was een beetje doorgelopen naar het gehakt ..daarnaast was het voor het grootste gedeelte verkleurd..binnenin was de kleur lichter..of de geur afwijkend is kan ik niet zo goed beoordelen, wel het gevoel dat het wat sterker rook als normaal. Op een forum las ik dat je met half om half meer uit moet kijken als met rundergehakt.
  11. searching62
    Verbonden door te delen

    Toon alleen de berichten van searching62

    Normaal bak ik altijd met bak en braad behalve als ik spekjes voor de stampot bak, daar zit al genoeg vet in....
    Maar zoals Dee al aangeeft blijkt er in rundergehakt ook genoeg vet te zitten om het bak en braad achterwege te laten.

    Resultaat na kruiden is dat het gehakt naar het braden weer ??n kleurtje heeft en minder onaangenaam ruikt.
  12. quote:
    Dit schreef searching62
    Onderin de verpakking zit een papiertje dat was een beetje doorgelopen naar het gehakt ..daarnaast was het voor het grootste gedeelte verkleurd..binnenin was de kleur lichter..of de geur afwijkend is kan ik niet zo goed beoordelen, wel het gevoel dat het wat sterker rook als normaal. Op een forum las ik dat je met half om half meer uit moet kijken als met rundergehakt.

    Ik heb in slagerij gewerkt. Supermarkt gehakt bevat altijd middelen om niet te verkleuren. Echter, ruikt het niet fris dan zou ik het persoonlijk niet eten. Geur is bij bakken dan ook bepalend voor me......
Terug naar de lijst