Bbq tijd... lekker gemakkelijk

Bbq tijd... lekker gemakkelijk 

Onderwerp van Shai

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Luid en duidelijk, ik hoor mijn bbq bijna roepen... jaaaa, ik houd er van! Heb jij tips of recepten die je wilt delen, ik en hopelijk anderen lees ze graag ... al zie ik dat klussen en koken wel heel erg op non-actief staat ;-)

    Snel gepofte aardappel met kruidenboter.
    Neem aardappels van gelijke grootte, was en boen ze goed schoon onder de koud stromende kraan. Kook ze voor in gekookt water tot beetgaar. Laat de aardappels afkoelen.
    Snijd er een driehoek uit en vul deze met kruidenboter. Je kunt eventueel uitgesneden stuk aardappel weer terugplaatsen. Verpak de aardappels apart in folie. Je kunt de aardappels prima een dag of 2 bewaren. Leg de verpakte aardappels op de zijkant van de bbq, eet smakelijk.
    Aardappels worden ook blij van rozemarijn en andere kruiden... eh, of eigenlijk word ik daar blij van. Persoonlijk mag ik ook graag krieltjes met kipkruiden en wat oregano bij de bbq eten. Probeer ook eens een zoete aardappel!

    Kippenpoten, drumsticks e.d.
    Voorgaren in bouillon scheelt tijd, dat vind ik al zeer prettig. Vooral voorkomt het de teleurstelling van een stuk rauw vlees. Ik gaar de kip in bouillon (gewoon van maggieblokjes) en voeg daar de ene keer wat meer dan de andere keer aan toe. Denk aan ketjap of tomatenpuree en ketchup, chilisaus... enz. Je kunt het ook beperken tot eenvoudig bouillon, af laten koelen en daarna in de marinade zetten.
    Een marinade voorbeeld voor je kip: honing, knoflook, ui (knoflook en ui fijngesneden), ketchup, citroensap, olijfolie, peper en zout en kruiden naar smaak. Laat een uur of 4 in marinade staan en besprenkel de kip tijdens bbq indien nodig nog met wat marinade.

    Eten wat de kast schaft... ik heb net ongepaneerde schnitzels uit mijn vriezer gehaald.
    Voor vannaaf een probeersel voor mij: ongepaneerde schnitzel in een marinade van groene pesto, mosterd dille dressing en oregano
    De groene pesto heb ik nog van de laatste keer en vind ik een aanrader. Ik kijk straks wat ik nog meer toevoeg zoals bv kruiden, citroen, olijfolie.

    Eenvoudige overheerlijke griekse salade:
    Gebruik de natureldressing van ah en strooi hier veeeel oregano in... schiet niet uit, al gebeurt dat niet snel: gewoon even proeven tussendoor.
    Wat ik geweldig vind aan deze salade, is dat deze behalve lekker ook een lust voor mijn oog is door de kleuren. Zorg dat je je groenten niet te klein snijdt.
    Welke groenten? ;-) komkommer, tomaat (neem goede, want dat proef je terug!), rode ui, gele paprika, olijven naar keuze, groen pepers uit potje (bv van merza)... uiteraard mag er geen feta kaas in blokjes gesneden ontbreken in deze salade.

    Eet smakelijkSmile
    16 jul '15 - 11:27:44 / 6 aug '15 - 12:25:09
  2. Joy
    We gaan het zien!

    Toon alleen de berichten van Joy
    Dank je voor de tips, Shai! Ik ga er zeker wat van uitproberen, vooral de Griekse salade Smile
  3. quote:
    Dit schreef Joy
    Dank je voor de tips, Shai! Ik ga er zeker wat van uitproberen, vooral de Griekse salade Smile


    Graag geplaatst Smile. Ik ga vandaag weer bbq-en en bedacht me ineens dat ik dit draadje geopend had Smile. Leuk dat je de salade gaat proberen Joy, ben benieuwd wat je er van vind...
    Helaas lees ik dat ik ??n heel belangrijk ingredi?nt vergeten ben te vermelden in deze salade, namelijk groene pepers uit een potje. Ik ga dit meteen aanpassen in mijn eerste berichtje. Voor vandaag doe ik er ook nog artisjokken uit potje door.
    6 aug '15 - 12:01:49 / 6 aug '15 - 12:24:25
  4. Ik heb ribkarbonades in de marinade gezet en de marinade smaakt lekker, ik laat nog weten hoe het bevallen is.

    Ribkarbonade in zoete marinade
    ingredi?nten: 5 karbonades, voor marinade: flinke scheut zonnebloemolie, el zoete ketjap (die witte met rode a er op), el honing , 2 el balsamico-azijn, 1 1/2 teen knoflook met zout uit vijzel, halve ui zeer fijn gesneden, sambal badjak naar smaak, paprikapoeder
    Alles voor marinade mengen en karbonades paar uur in laten staan...af en toe keren.
    Voordat ze de bbq op gaan dep ik ze af omdat ze anders door het vet te snel kunnen gaan fikken.
    Ik houd tegenwoordig een stuk van de bbq apart waar ik geen kolen op gooi om de warmte beter te reguleren (hier gaan bv ook de aardappelen op die ik al voor gekookt heb).

    Zijn er nog meer bbq-liefhebbers? Vandaag is het weer er in ieder geval weer ideaal voor Smile
Terug naar de lijst