Gevulde puntpaprika

Gevulde puntpaprika 

Onderwerp van leeuwin70

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70
    Benodigdheden voor 2 personen (bijgerecht) of 1 persoon (hoofdgerecht):
    1 grote puntpaprika
    100 gram ongekookte couscous*
    2 handjes rozijnen
    1 handje blanke amandelen, grof gehakt
    kokend water of groentebouillon
    1 sjalotje, fijn gesnipperd
    1 teentje knoflook, uitgeperst
    snufje kaneel
    1 bolletje mozzarella
    olijfolie

    ☀️Als je kokend water neemt om de couscous te wellen moet je waarschijnlijk de couscous wel op smaak brengen met een beetje zout. Wel je de couscous in groentebouillon dan is dat niet nodig.

    ☀️Bereidingswijze:
    Verwarm de oven voor op 200?C.
    Doe de couscous in een kom en schenk er net zoveel water of bouillon overheen dat de couscous net onder staat. Dek af met een deksel en laat 15 minuten wellen.
    Doe een beetje olijfolie in een pannetje en bak de sjalot en knoflook glazig, snij de puntpaprika door de helft en snij de mozzarella in plakjes.
    Wanneer de couscous klaar is roer je die met een vork goed los en meng je de rozijnen, amandelen, sjalot, knoflook, kaneel en eventueel wat zout goed door de couscous.
    Vul (met je handen gaat dit het beste) de puntpaprika?s met de couscous en dek af met de plakjes mozzarella.
    Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven en zet daarna de oven nog 5 minuutjes op de grillstand. Zo krijg je een lekker gekarameliseerd korstje op de kaas.
    Plaatje
Terug naar de lijst