Koolhydraatarme recepten

Koolhydraatarme recepten 

Onderwerp van Suzette

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Suzette
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Suzette
    Hierbij een lijst van koolhydraatarme recepten, vullen jullie aan?
    13 mei '15 - 14:37:11 / 13 mei '15 - 14:56:45
  2. Suzette
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Suzette


    Heel veel recepten bij 'bestanden' in deze FB-groep: >>LINK<<

    Ook diverse recepten, van de Albert Heijn: >>LINK<<

    7 recepten op smulweb: >>LINK<<

    Website speciaal voor koolhydraatarme recepten: >>LINK<<

    Diverse recepten van supersnelgezond: >>LINK<<

    Diverse recepten van voedzaamensnel: >>LINK<<

    Koolhydraatarme recepten op Pinterest: >>LINK<<




    Natuurlijk kun je ook nog dit boek kopen: >>LINK<<

    of verder zelf Google raadplegen. Ik kijk regelmatig bij okoko recepten waar ook recepten van topchefs staan. Moet je alleen al wel weten welke ingedi?nten koolhydraatarm zijn en welke niet.

    En verder kun je je ook nog aanmelden bij deze OA-club voor recepten, vragen en ervaringen uitwisselen: >>LINK<<

    13 mei '15 - 14:38:08 / 13 mei '15 - 14:56:04
  3. Suzette
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Suzette

    E?n van mijn favorieten is Oopsies, een goed alternatief voor brood


    Ingredi?nten
    100 gr roomkaas
    3 grote eieren
    1 tl bakpoeder
    snufje zout
    Bereidingswijze

    Stap 1
    Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet deze lichtjes in met bakspray of boter.

    Stap 2
    Pak nu 2 kommen en splits daarin de eieren. De eigelen in 1 kommetje, het eiwit in het andere.

    Stap 3
    Voeg het snufje zout bij het eiwit en klop het stijf met een elektrische mixer. Voeg de roomkaas en de tl bakpoeder bij de eigelen en mix tot een glad en luchtig geheel.

    Stap 4
    Spatel nu het eigeelmengsel bij het eiwit. Doe dit niet in 1 keer, maar beetje voor beetje. Spatel wat van het eigeelmengsel bij het eiwit en breng het eigeel naar onder en naar boven met behulp van de spatel totdat het eimengsel goed is gemengd. Dan kan je weer wat van het eimengsel erbij spatelen totdat alles is gemengd. De luchtbelletjes in het eiwit mogen niet verdwijnen.

    Stap 5
    Schep 6 grote lepels van het mengsel op het bakpapier en druk voorzichtig met een lepel op de bovenkant van elke hoopje om het nog iets platter te maken.

    Stap 6
    Bak de oopsies 25 tot 30 minuten goud-bruin in de voorverwarmde oven.

    Voedingswaarden per portie:
    Calorie?n: 91,3 kcal
    Eiwitten: 4,2 gram
    Vetten: 8,1 gram
    Koolhydraten: 0,8 gram


    Heerlijk om zo te beleggen, maar ik maak er graag een hamburger mee: beleggen met een zelf gemaakte hamburger, blaadje sla, tomaat, ui en zelfgemaakte honing-mosterddressing. Heerlijk!
  4. Suzette
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Suzette

    Bloemkoolpizza, het klinkt yuk maar het is lekker! Je kunt de pizza beleggen zoals een gewone pizza (wel rekening houdend met de ingredi?nten natuurlijk) maar de koolhydraatrijke bodem wordt vervangen door bloemkool. Zelfs de kinderen eten het graag!

    Ingredi?nten
    1 middelgrote bloemkool
    1/4 tl zeezout
    1/2 tl gedroogde en gemalen basilicum
    1/2 tl gedroogde en gemalen oregano
    1/2 tl knoflookpoeder
    30 gr geraspte Parmezaanse kaas
    30 gr mozzarella kaas,
    1 ei


    Bereidingswijze

    Stap 1
    Verwarm de oven voor op 230 graden. Snij de bloemkool ondertussen in roosjes en spoel ze goed af.

    Stap 2
    Rasp de bloemkool fijn. Dit kan met een handrasp, maar gaat nog sneller in een keukenmachine. Doe de fijngemalen bloemkool in een magnetronbestendig bakje en doe het 3 tot 5 minuten in de magnetron.

    Stap 3
    Laat de gekookte bloemkool goed uitlekken. Je kunt de bloemkool het beste in een schone theedoek stoppen en deze goed uitwringen. Er komt nogal wat vocht vrij namelijk. Doe dit net zolang totdat al het vocht het vocht uit de bloemkool is verdwenen.

    Stap 4
    Meng in een grote kom de bloemkool met de mozzarella, Parmezaanse kaas, oregano, basilicum en knoflookpoeder. Je kan het met een garde mengen of met de hand. Nadat dit goed gemengd is voeg je het ei toe en meng je alles met je handen nog eens goed door elkaar.

    Stap 5
    Bekleed een bakplaat met een ingevet stuk bakpapier ( vet het bak papier goed in ) en verdeel het mengsel over het bakpapier. Zorg dat je een dunne en egale bodem maakt van ongeveer 30 cm breed. Dit doe je het beste door het mengsel met de bolle kant van een lepel aan te drukken.

    Stap 6
    Doe de bakplaat in de oven en bak de pizza korst 8 tot 11 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat met de pizza korst dan uit de oven en garneer de pizzakorst met jou favoriete koolhydraatarme toppings. Doe de pizza korst dan weer in de oven en bak nog eens 5 tot 7 minuten. Eet smakelijk!

    Voedingswaarden per portie:

    Calorie?n: 223 kcal
    Eiwitten: 22,8 gram
    Vetten: 9,9 gram
    Koolhydraten: 9,1 gram
  5. Suzette
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Suzette

    Courgettepasta


    Dit is heel simpel: vervang je pasta door courgettesliertjes. Het is echt lekker en je zult merken dat je de pasta helemaal niet mist.

    Dit is ??n van de vele varianten:

    Ingredi?nten voor 4 personen
    3 courgettes
    1 ui
    100 gr kerstomaatjes
    2 teentjes knoflook
    4 el pesto
    20 gr pijnboompitten
    Peper en zout
    Olijfolie

    Zo maak je het
    Was de courgettes en schaaf er dunne juliennesliertjes van met een mandoline of rasp.

    Snipper een uitje en hak de knoflook fijn, fruit dit aan in wat olijfolie.

    Voeg de gewassen kerstomaatjes toe en bak ze kort mee.

    Voeg de courgette pasta toe en verhit deze kort.

    Voeg de pesto toe en meng het geheel door elkaar.

    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.

    Serveer de pasta van courgette met de tomaatjes en garneer het met de pijnboompitten.
  6. Suzette
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Suzette

    Niet mijn favoriet, maar prima alternatief voor patatjes ( je mag namelijk een heleboel zaanse mayonaise als je koolhydraatarm eet ;-) ), zijn de koolraapfrietjes

    Ook dit recept is simpel:


    Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de koolraap in frietjes (of koop een zak gesneden koolraap). Meng de koolraap frietjes per 250 g met 1,5 el olijfolie, 1 tl zoete paprikapoeder, zout en peper. Verspreid ze op de bakplaat bekleed met bakpapier en zet zo'n 30 minuten in de oven. Tussentijds even omkeren.

    Let wel op, het worden geen knapperige frieten. Als je ze 60 minuten op 190 graden bakt worden ze iets knapperiger!
    13 mei '15 - 15:13:21 / 13 mei '15 - 15:35:38
  7. Suzette
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Suzette

    Over patat gesproken, ik hou h??l erg van kapsalon. Bij de meeste zaken waar ze kapsalon verkopen, kun je ook kapsalon zonder friet bestellen en het mooie is: dat is behoorlijk koolhydraatarm!
  8. Suzette
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Suzette

    Boerenomelet mag natuurlijk niet ontbreken, er zijn vele varianten. Dit is er eentje die ik lekker vind

    ingredi?nten
    3 eieren
    1 scheutje room
    klontje boter
    enkele champignons, courgetteplakjes, ui, boontjes, etc.
    4 plakjes ontbijtspek
    gedroogde oregano

    bereiden
    Klop de eieren los met de room, kruid met peper en zout.

    Smelt de boter in een pannetje. Bak de courgette, de champignons en de ui in de pan tot ze beetgaar zijn. Voeg de plakjes ontbijtspek toe en bak krokant.

    Giet het eimengsel over de groenten en spek, zet het vuur zachter en laat het ei stollen. Kruid eventueel bij met wat oregano.

    (let wel op: in ui zitten best wat koolhydraten. Niet overdrijven dus)
  9. Suzette
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Suzette

    Ook ter vervanging van brood: lijnzaadcrackers! Er zit per merk gebroken lijnzaad gek genoeg best wat smaakverschil, ik zweer bij gebroken lijnzaad van Zonnatura
    Let wel op: lijnzaad moet je niet in heel grote hoeveelheden eten. Per dag 40gram is het absolute maximum! En....je moet echt per dag 2 liter water drinken, anders kun je verstopt raken.

    Ingredi?nten:
    3 el lijnzaad
    1 el sesamzaad
    1 el gemengde pitten (zonnebloem, pijnboom, pompoen)
    3 eetlepels water


    Meng alle ingredi?nten goed door elkaar. Leg een vel bakpapier op het aanrecht en verdeel het mengsel in twee?n op het papier. Smeer nu ieder deel met de achterkant van een lepel zo dun mogelijk uit.
    Leg het bakpapier op een glazen plaat of een rooster (magnetronbestendig!) en zet ze in de magnetron.
    Bak ze nu op hoog vermogen ongeveer 3 - 4 minuten. De baktijd wisselt per magnetron. De crackers moeten droog en knapperig zijn. Haal ze direct los van het papier (heet!!) en laat ze afkoelen.

    Tip: varieer in smaak door bijvoorbeeld wat kaneel of peper aan het mengsel toe te voegen!
  10. Suzette
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Suzette

    Hemelse modder, zoals we het hier noemen. Prima als ontbijt of tussendoortje als je zin hebt in zoet


    150gr Griekse Yoghurt
    1 volle theelepel cacao (zonder suiker dus)
    vloeibare zoetstof naar smaak

    Door elkaar roeren en smullen maar!
  11. Suzette
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Suzette

    En n?g simpeler: als jullie aardappelen/groente/vlees eten, gewoon de aardappels weglaten voor jezelf en in plaats daarvan extra groenten opscheppen Smile
  12. Malero
    Mevrouw Boog.

    Toon alleen de berichten van Malero
    Heerlijke (ijs) bonbons.
    125 ml room. 5 khd
    100gr roomboter. 1 khd
    24 pecannoten =37 gr. 2 khd
    2 eetlepel cacao. 2 khd
    Zoetstof 2 eetl. 3 khd
    Boter smelten ,cacao en zoetstof erbij op t laatst de room toevoegen
    Ik zelf in een ijsklontbakje met 24 vakjes een noot in gedaan en daarover t mengsel en inde vriezer

    Totaal 13 khd maar gedeeld over 24 blokjes ...dus 0,6 per blokje chocolade

    Laat ze wel in de vriezer staan !!!



    Recept heb ik overgenomen uit de KHA club op Feestboek.
Terug naar de lijst