Ik ben al jaren vegetari?r en eet veel kaas en noten als vervanging. Maar daar blijken veel verzadigde vetzuren in te zitten. Nu kan ik natuurlijk vaker ei of pindakaas eten op mijn brood voor de lunch, maar dat ga ik niet iedere dag lekker vinden. Wie heeft er idee?n voor (liefst hartig) vegetarisch broodbeleg dat niet zo propvol verzadigde vetzuren zit?
Ik ben al jaren vegetari?r en eet veel kaas en noten als vervanging. Maar daar blijken veel verzadigde vetzuren in te zitten. Nu kan ik natuurlijk vaker ei of pindakaas eten op mijn brood voor de lunch, maar dat ga ik niet iedere dag lekker vinden. Wie heeft er idee?n voor (liefst hartig) vegetarisch broodbeleg dat niet zo propvol verzadigde vetzuren zit?
Mijn dochter doet graag een rijpe avocado op brood.
Smeer geitenkaas (maar weet zo niet het gehalte aan verzadigd vet)
Ik weet niets over verzadigde vetzuren, maar Albert Heijn heeft lekker broodbeleg. Vegetarische ham, kipfilet en boterhamworst.
Helaas zit er bij ons geen AH, maar soms als ik ergens kom waar er een zit, neem ik het mee.
Bij de alternatieve hoek in de AH hier (een kleine zelfs) hebben ze ook vegetarische smeersels voor op brood. En ook lekkere wortel-gember puree bij de versafdeling waar ook de blokjes kaas en olijven etc liggen. Soms ook bietenpuree, allebei erg lekker.
Fijn, al die reacties! Ik ga in ieder geval op zoek naar de humus, de tartex en de groentespreads van zonnatura. En ik kijk bij de Appie naar dat vega broodbeleg.
Van geitenkaas en avocado weet ik het nog niet zo Het klinkt zalig, dus zal het wel vol zitten met ongezonde vetzuren ;-)