zelf zuurkool maken

zelf zuurkool maken 

Onderwerp van xxxxx

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. xxxxx
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van xxxxx
    Heeft iemand dat wel eens gedaan ?

    Ik doe een poging en ben heel benieuwd of het gaat lukken
  2. Carla-S
    🗿🗿🗿🗿🗿

    Toon alleen de berichten van Carla-S
    Ik hielp mn moeder vroeger met inmaken van o.a. zuurkool
    in van die grote Keulse potten.
    Geen idee hoe het moet maar het lukte altijd.
    De potten stonden in de kelder.

    Veel succes!
  3. mtriviant
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van mtriviant
    quote:
    Dit schreef EvAn
    Heeft iemand dat wel eens gedaan ?

    Ik doe een poging en ben heel benieuwd of het gaat lukken


    Ik heb er geen ervaring mee, maar ik vind het wel ontzettend leuk dat je
    het zelf gaat doen, houd je ons op de hoogte van je vorderingen?

    succes,

    Marjo
  4. xxxxx
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van xxxxx

    Het staat nu een week, maar ben bang dat ik te veel zout heb gebruikt...
  5. Carla-S
    🗿🗿🗿🗿🗿

    Toon alleen de berichten van Carla-S
    quote:
    Dit schreef EvAn
    Het staat nu een week, maar ben bang dat ik te veel zout heb gebruikt...


    Waarom denk je dat?
  6. Joy
    We gaan het zien!

    Toon alleen de berichten van Joy
    quote:
    Dit schreef EvAn
    Het staat nu een week, maar ben bang dat ik te veel zout heb gebruikt...


    Al zou dat al zo zijn, kun je het dan niet gewoon afspoelen voor je het verder gebruikt en al de rest zonder zout klaarmaken? Volgens mij valt het dan al met al wel mee.

    Leuk initiatief overigens!
  7. xxxxx
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van xxxxx

    quote:
    Dit schreef Carla-S


    Waarom denk je dat?


    Ik heb het op de gok gedaan.
    Heb al een beetje geproefd en dat was erg zout , maar het staat ook pas een week dus maar moet minimaal nog 2 weken staan.

    Weet ook ook niet wat ik na een week zou moeten kunnen zien hoor, vandaar mijn vraag hier.
  8. Tomtom
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Tomtom
    quote:
    Dit schreef EvAn


    Ik heb het op de gok gedaan.
    Heb al een beetje geproefd en dat was erg zout , maar het staat ook pas een week dus maar moet minimaal nog 2 weken staan.

    Weet ook ook niet wat ik na een week zou moeten kunnen zien hoor, vandaar mijn vraag hier.



    Door het zout bederft de zuurkool minder snel.
    De zoute smaak kan je weer verwijderen door voor gebruik de zuurkool te wassen en daarna pas te koken.
  9. Margoos
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Margoos
    Hier staat het recept, kun je checken of je qua zout een beetje goed gegokt hebt >>LINK<<
    Smile lekker hoor, ben benieuwd!
  10. WilM
    Wa?

    Toon alleen de berichten van WilM
    quote:
    Dit schreef Margoos
    Hier staat het recept, kun je checken of je qua zout een beetje goed gegokt hebt >>LINK<<

    Grappig. In de ingredi?ntenlijst wordt een 'scheutje karnemelk' genoemd, maar dat wordt verder nergens in het recept gebruikt. Smile
  11. Tomtom
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Tomtom
    quote:
    Dit schreef WilM

    Grappig. In de ingredi?ntenlijst wordt een 'scheutje karnemelk' genoemd, maar dat wordt verder nergens in het recept gebruikt. Smile


    Vreemd dat het verder niet wordt benoemd, maar vlakt de scherpe smaak sterk af en maakt het wat luchtiger om te eten.
    Zelfde effect als pannenkoeken met stroop en karnemelk (niet lekker).
  12. xxxxx
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van xxxxx

    quote:
    Dit schreef Tomtom


    Vreemd dat het verder niet wordt benoemd, maar vlakt de scherpe smaak sterk af en maakt het wat luchtiger om te eten.
    Zelfde effect als pannenkoeken met stroop en karnemelk (niet lekker).


    volgens mij voegen ze karnemelk toe vanwege de melkzuur bacteri?n die er in zitten , het proces wordt dan versneld.

    Ik kook de zuurkool overigens niet, vind hem rauw veel lekkerder.
    Het begint al een beetje zurig te ruiken dus het gaat goed denk ik.
    Ik ga morgen een nieuwe pot maken.
    De eerste zit in een geglazuurde aardewerk pot . En morgen ga ik een wekpot proberen dan kan ik het ook mooi van de binnenkant zien
Terug naar de lijst