Ik hielp mn moeder vroeger met inmaken van o.a. zuurkool
in van die grote Keulse potten.
Geen idee hoe het moet maar het lukte altijd.
De potten stonden in de kelder.
quote:Dit schreef EvAn Het staat nu een week, maar ben bang dat ik te veel zout heb gebruikt...
Al zou dat al zo zijn, kun je het dan niet gewoon afspoelen voor je het verder gebruikt en al de rest zonder zout klaarmaken? Volgens mij valt het dan al met al wel mee.
Ik heb het op de gok gedaan.
Heb al een beetje geproefd en dat was erg zout , maar het staat ook pas een week dus maar moet minimaal nog 2 weken staan.
Weet ook ook niet wat ik na een week zou moeten kunnen zien hoor, vandaar mijn vraag hier.
Ik heb het op de gok gedaan.
Heb al een beetje geproefd en dat was erg zout , maar het staat ook pas een week dus maar moet minimaal nog 2 weken staan.
Weet ook ook niet wat ik na een week zou moeten kunnen zien hoor, vandaar mijn vraag hier.
Door het zout bederft de zuurkool minder snel.
De zoute smaak kan je weer verwijderen door voor gebruik de zuurkool te wassen en daarna pas te koken.
quote:Dit schreef WilM
Grappig. In de ingredi?ntenlijst wordt een 'scheutje karnemelk' genoemd, maar dat wordt verder nergens in het recept gebruikt.
Vreemd dat het verder niet wordt benoemd, maar vlakt de scherpe smaak sterk af en maakt het wat luchtiger om te eten.
Zelfde effect als pannenkoeken met stroop en karnemelk (niet lekker).
Vreemd dat het verder niet wordt benoemd, maar vlakt de scherpe smaak sterk af en maakt het wat luchtiger om te eten.
Zelfde effect als pannenkoeken met stroop en karnemelk (niet lekker).
volgens mij voegen ze karnemelk toe vanwege de melkzuur bacteri?n die er in zitten , het proces wordt dan versneld.
Ik kook de zuurkool overigens niet, vind hem rauw veel lekkerder.
Het begint al een beetje zurig te ruiken dus het gaat goed denk ik.
Ik ga morgen een nieuwe pot maken.
De eerste zit in een geglazuurde aardewerk pot . En morgen ga ik een wekpot proberen dan kan ik het ook mooi van de binnenkant zien