Zoete aardappel met zalm uit de oven

Zoete aardappel met zalm uit de oven 

Onderwerp van leeuwin70

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70
    Deze zalm bereiden we samen met de zoete aardappel in de oven.
    Een makkelijk recept dus!
    De hoeveelheid van de ingredi?nten is genoeg voor 2 personen.
    Bereidingswijze zoete aardappel met zalm
    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    Was de zoete aardappels goed en snijd eventuele lelijke plekjes weg. We gaan ze niet schillen, je kunt ze ook prima met schil eten.
    Snijd de aardappels in kleien blokjes en kook ze ongeveer 5 minuten zodat ze niet hard meer zijn voor ze de oven in gaan.
    Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
    Snijd een ui, pers de knoflook en doe dit samen met de peulen en cherry tomaten in de ovenschaal. Je kunt de cherry tomaten van tevoren ook even halveren, dit hoeft niet.
    Doe vervolgens de zoete aardappel in de ovenschaal.
    Leg de zalm bovenop de aardappels en groenten en besprenkel de zalm met citroensap. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.
    Snijd de peterselie en dille fijn (hoeveelheid is naar smaak) en strooi de fijngesneden kruiden over de aardappels, groenten en zalm.
    Schuif de schaal in de oven en bak voor ongeveer 25-30 minuten.
    Plaatje
  2. MamaAnouk
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van MamaAnouk
    Mmmm klinkt goed... Gaan we deze vakantie zeker eens maken.
    Dank je wel voor het delen van de recepten!
Terug naar de lijst