Luid en duidelijk, ik hoor mijn bbq bijna roepen... jaaaa, ik houd er van! Heb jij tips of recepten die je wilt delen, ik en hopelijk anderen lees ze graag ... al zie ik dat klussen en koken wel heel erg op non-actief staat ;-)
Snel gepofte aardappel met kruidenboter.
Neem aardappels van gelijke grootte, was en boen ze goed schoon onder de koud stromende kraan. Kook ze voor in gekookt water tot beetgaar. Laat de aardappels afkoelen.
Snijd er een driehoek uit en vul deze met kruidenboter. Je kunt eventueel uitgesneden stuk aardappel weer terugplaatsen. Verpak de aardappels apart in folie. Je kunt de aardappels prima een dag of 2 bewaren. Leg de verpakte aardappels op de zijkant van de bbq, eet smakelijk.
Aardappels worden ook blij van rozemarijn en andere kruiden... eh, of eigenlijk word ik daar blij van. Persoonlijk mag ik ook graag krieltjes met kipkruiden en wat oregano bij de bbq eten. Probeer ook eens een zoete aardappel!
Kippenpoten, drumsticks e.d.
Voorgaren in bouillon scheelt tijd, dat vind ik al zeer prettig. Vooral voorkomt het de teleurstelling van een stuk rauw vlees. Ik gaar de kip in bouillon (gewoon van maggieblokjes) en voeg daar de ene keer wat meer dan de andere keer aan toe. Denk aan ketjap of tomatenpuree en ketchup, chilisaus... enz. Je kunt het ook beperken tot eenvoudig bouillon, af laten koelen en daarna in de marinade zetten.
Een marinade voorbeeld voor je kip: honing, knoflook, ui (knoflook en ui fijngesneden), ketchup, citroensap, olijfolie, peper en zout en kruiden naar smaak. Laat een uur of 4 in marinade staan en besprenkel de kip tijdens bbq indien nodig nog met wat marinade.
Eten wat de kast schaft... ik heb net ongepaneerde schnitzels uit mijn vriezer gehaald.
Voor vannaaf een probeersel voor mij: ongepaneerde schnitzel in een marinade van groene pesto, mosterd dille dressing en oregano
De groene pesto heb ik nog van de laatste keer en vind ik een aanrader. Ik kijk straks wat ik nog meer toevoeg zoals bv kruiden, citroen, olijfolie.
Eenvoudige overheerlijke griekse salade:
Gebruik de natureldressing van ah en strooi hier veeeel oregano in... schiet niet uit, al gebeurt dat niet snel: gewoon even proeven tussendoor.
Wat ik geweldig vind aan deze salade, is dat deze behalve lekker ook een lust voor mijn oog is door de kleuren. Zorg dat je je groenten niet te klein snijdt.
Welke groenten? ;-) komkommer, tomaat (neem goede, want dat proef je terug!), rode ui, gele paprika, olijven naar keuze, groen pepers uit potje (bv van merza)... uiteraard mag er geen feta kaas in blokjes gesneden ontbreken in deze salade.
Eet smakelijk