Opzoek naar recept voor nasi 

Onderwerp van FrenchSas

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. paul1964
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van paul1964
    quote:
    Dit schreef Ster


    Voor een Chinese nasi goreng kun je de rijst koken met een (half) kippenbouillonblokje.
    Ik zou geen ve-tsin gebruiken.Dit is een smaakversterker die veel in de Chinese keuken wordt gebruikt maar bij veel mensen ook klachten geeft.

    mmmm ik krijg trek Smile


    Ingredienten van kippebouillonblokje:

    Zout, plantaardig vet (palm, boter (shea, sal)), smaakversterker (E621, E627, E631), aardappelzetmeel, suiker, kippenvet 2%, aroma, specerijen (kurkuma, SELDERIJZAAD), wortel, gistextract, peterselie, kippenvleesextract 0,1%, gebrande suikerstroop, maltodextrine, antioxidant E392.

    Ve-tsin is E631 (mononatriumglutamaat)
  2. Ster
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Ster
    quote:
    Dit schreef paul1964


    Ingredienten van kippebouillonblokje:

    Zout, plantaardig vet (palm, boter (shea, sal)), smaakversterker (E621, E627, E631), aardappelzetmeel, suiker, kippenvet 2%, aroma, specerijen (kurkuma, SELDERIJZAAD), wortel, gistextract, peterselie, kippenvleesextract 0,1%, gebrande suikerstroop, maltodextrine, antioxidant E392.

    Ve-tsin is E631 (mononatriumglutamaat)


    Biologisch blokje zonder al die rotzooi of zelf bouillon maken? Smile
  3. Rose_s
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Rose_s
    Rijst koken met een.stukje gemberwortel geeft ook een heerlijke smaak. Ik gebruik steeds minder pakjes en.zakjes.
    Of met kurkuma is ook lekker en wordt de rijst wat geel.van.
  4. paul1964
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van paul1964
    quote:
    Dit schreef Rose_s
    Rijst koken met een.stukje gemberwortel geeft ook een heerlijke smaak. Ik gebruik steeds minder pakjes en.zakjes.
    Of met kurkuma is ook lekker en wordt de rijst wat geel.van.


    Ik gebruik nauwelijks pakjes en zakjes. Het is vaak erg zout en eentonig van smaak.
    Gemberwortel, knoflook en chili's zijn prima smaakmakers.
    Kurkuma is ook lekker voor thee enzo, net als gemberwortel.
  5. Rose_s
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Rose_s
    quote:
    Dit schreef paul1964


    Ik gebruik nauwelijks pakjes en zakjes. Het is vaak erg zout en eentonig van smaak.
    Gemberwortel, knoflook en chili's zijn prima smaakmakers.
    Kurkuma is ook lekker voor thee enzo, net als gemberwortel.


    Klopt, de laatste keer dat.ik lui tacomix uit en pakje had gehaald begonnen de kinderen te mopperen dat ze het zelfgemaakt lekkerder vonden..
    Kurkumathee heb ik nog nooit geprobeerd, gember wel, dat is lekker.
    Ik koop weleens thee met peper, ook lekker.
  6. robbyrood
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van robbyrood
    quote:
    Dit schreef paul1964


    Ingredienten van kippebouillonblokje:

    Zout, plantaardig vet (palm, boter (shea, sal)), smaakversterker (E621, E627, E631), aardappelzetmeel, suiker, kippenvet 2%, aroma, specerijen (kurkuma, SELDERIJZAAD), wortel, gistextract, peterselie, kippenvleesextract 0,1%, gebrande suikerstroop, maltodextrine, antioxidant E392.

    Ve-tsin is E631 (mononatriumglutamaat)


    Boeien? als het maar lekker is!Smile
  7. Dianaa
    Blond en Rond

    Toon alleen de berichten van Dianaa
    >>LINK<<

    Ik gebruik deze
    Hier zitten niet die ongezonde smaakversterkers in. Wel maltodextrine als additief.

    Nasi is het enige gerecht waarbij ik een zakje gebruik (op de lasagne die ik maak voor mijn ouders na, mijn moeder zweert bij Honig)
  8. paul1964
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van paul1964
    quote:
    Dit schreef robbyrood


    Boeien? als het maar lekker is!Smile


    Misschien had je even iets verder moeten lezen.
    Ik had niet de intentie om iets te schrijven wat voor jou boeiend is.
  9. Marianne-b
    en dan is er koffie ☕️

    Toon alleen de berichten van Marianne-b
    witte rijst koken met een half boullionblokje, nadat je dat 8 minuutjes hebt laten koken, nog 15 minuutjes laten staan met deksel op de pan.
    Kipfilet snel bruin braden, nassigroenten bakken (roerbak) een zakje nassimix van honig erdoor
    eigenlijk zoals het op die verpakkingen staat, die volg ik dan Smile
  10. Ster
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Ster
    quote:
    Dit schreef paul1964


    Ik gebruik nauwelijks pakjes en zakjes. Het is vaak erg zout en eentonig van smaak.
    Gemberwortel, knoflook en chili's zijn prima smaakmakers.
    Kurkuma is ook lekker voor thee enzo, net als gemberwortel.



    +1 ook nooit echt gedaan eigenlijk. Gebruik weleens bouillonblokjes en ook tomatenpuree e.d. maar geen kant en klaar mixen of sausen doorgaans. Mijn kinderen hebben in hun baby tijd bijvoorbeeld ook nooit iets uit een potje gekregen.
    En nee ik ben geen fanatieke gezondheidsfreak Smile
    Vind vers lekkerder en ook gezonder.

    Verse sereh en koriander vind ik ook erg lekkere kruiden overigens
  11. twelve
    Hey Baberiba

    Toon alleen de berichten van twelve
    quote:
    Dit schreef paul1964


    Ik gebruik nauwelijks pakjes en zakjes. Het is vaak erg zout en eentonig van smaak.
    Gemberwortel, knoflook en chili's zijn prima smaakmakers.
    Kurkuma is ook lekker voor thee enzo, net als gemberwortel.


    Helemaal mee eens.

    Ik gebruik verder of pandan- of basmatirijst.

    En een pak chinese of oosterse wokgroenten.

    Kip, of varkensvlees in blokjes of reepjes.

    Ook kan ik niet zonder 5-spice powder.
Terug naar de lijst