Opzoek naar recept voor nasi
Onderwerp van FrenchSas
BEHEERD DOOR:
Terug naar de lijst
-
quote:
Dit schreef Ster
Voor een Chinese nasi goreng kun je de rijst koken met een (half) kippenbouillonblokje.
Ik zou geen ve-tsin gebruiken.Dit is een smaakversterker die veel in de Chinese keuken wordt gebruikt maar bij veel mensen ook klachten geeft.
mmmm ik krijg trek
Ingredienten van kippebouillonblokje:
Zout, plantaardig vet (palm, boter (shea, sal)), smaakversterker (E621, E627, E631), aardappelzetmeel, suiker, kippenvet 2%, aroma, specerijen (kurkuma, SELDERIJZAAD), wortel, gistextract, peterselie, kippenvleesextract 0,1%, gebrande suikerstroop, maltodextrine, antioxidant E392.
Ve-tsin is E631 (mononatriumglutamaat)
-
quote:
Dit schreef paul1964
Ingredienten van kippebouillonblokje:
Zout, plantaardig vet (palm, boter (shea, sal)), smaakversterker (E621, E627, E631), aardappelzetmeel, suiker, kippenvet 2%, aroma, specerijen (kurkuma, SELDERIJZAAD), wortel, gistextract, peterselie, kippenvleesextract 0,1%, gebrande suikerstroop, maltodextrine, antioxidant E392.
Ve-tsin is E631 (mononatriumglutamaat)
Biologisch blokje zonder al die rotzooi of zelf bouillon maken?
-
Rijst koken met een.stukje gemberwortel geeft ook een heerlijke smaak. Ik gebruik steeds minder pakjes en.zakjes.
Of met kurkuma is ook lekker en wordt de rijst wat geel.van.
-
quote:
Dit schreef Rose_s
Rijst koken met een.stukje gemberwortel geeft ook een heerlijke smaak. Ik gebruik steeds minder pakjes en.zakjes.
Of met kurkuma is ook lekker en wordt de rijst wat geel.van.
Ik gebruik nauwelijks pakjes en zakjes. Het is vaak erg zout en eentonig van smaak.
Gemberwortel, knoflook en chili's zijn prima smaakmakers.
Kurkuma is ook lekker voor thee enzo, net als gemberwortel.
-
quote:
Dit schreef paul1964
Ik gebruik nauwelijks pakjes en zakjes. Het is vaak erg zout en eentonig van smaak.
Gemberwortel, knoflook en chili's zijn prima smaakmakers.
Kurkuma is ook lekker voor thee enzo, net als gemberwortel.
Klopt, de laatste keer dat.ik lui tacomix uit en pakje had gehaald begonnen de kinderen te mopperen dat ze het zelfgemaakt lekkerder vonden..
Kurkumathee heb ik nog nooit geprobeerd, gember wel, dat is lekker.
Ik koop weleens thee met peper, ook lekker.
-
quote:
Dit schreef paul1964
Ingredienten van kippebouillonblokje:
Zout, plantaardig vet (palm, boter (shea, sal)), smaakversterker (E621, E627, E631), aardappelzetmeel, suiker, kippenvet 2%, aroma, specerijen (kurkuma, SELDERIJZAAD), wortel, gistextract, peterselie, kippenvleesextract 0,1%, gebrande suikerstroop, maltodextrine, antioxidant E392.
Ve-tsin is E631 (mononatriumglutamaat)
Boeien? als het maar lekker is!
-
>>LINK<<
Ik gebruik deze
Hier zitten niet die ongezonde smaakversterkers in. Wel maltodextrine als additief.
Nasi is het enige gerecht waarbij ik een zakje gebruik (op de lasagne die ik maak voor mijn ouders na, mijn moeder zweert bij Honig)
-
quote:
Dit schreef robbyrood
Boeien? als het maar lekker is!
Misschien had je even iets verder moeten lezen.
Ik had niet de intentie om iets te schrijven wat voor jou boeiend is.
-
witte rijst koken met een half boullionblokje, nadat je dat 8 minuutjes hebt laten koken, nog 15 minuutjes laten staan met deksel op de pan.
Kipfilet snel bruin braden, nassigroenten bakken (roerbak) een zakje nassimix van honig erdoor
eigenlijk zoals het op die verpakkingen staat, die volg ik dan
-
quote:
Dit schreef paul1964
Ik gebruik nauwelijks pakjes en zakjes. Het is vaak erg zout en eentonig van smaak.
Gemberwortel, knoflook en chili's zijn prima smaakmakers.
Kurkuma is ook lekker voor thee enzo, net als gemberwortel.
+1 ook nooit echt gedaan eigenlijk. Gebruik weleens bouillonblokjes en ook tomatenpuree e.d. maar geen kant en klaar mixen of sausen doorgaans. Mijn kinderen hebben in hun baby tijd bijvoorbeeld ook nooit iets uit een potje gekregen.
En nee ik ben geen fanatieke gezondheidsfreak
Vind vers lekkerder en ook gezonder.
Verse sereh en koriander vind ik ook erg lekkere kruiden overigens
-
quote:
Dit schreef paul1964
Ik gebruik nauwelijks pakjes en zakjes. Het is vaak erg zout en eentonig van smaak.
Gemberwortel, knoflook en chili's zijn prima smaakmakers.
Kurkuma is ook lekker voor thee enzo, net als gemberwortel.
Helemaal mee eens.
Ik gebruik verder of pandan- of basmatirijst.
En een pak chinese of oosterse wokgroenten.
Kip, of varkensvlees in blokjes of reepjes.
Ook kan ik niet zonder 5-spice powder.
Terug naar de lijst