Idee?n gevraagd voor voorgerecht met bladerdeeg

Idee?n gevraagd voor voorgerecht met bladerdeeg 

Onderwerp van Tuwa

BEHEERD DOOR:
leeuwin70

Dit onderwerp is gesloten.
door Tuwa zelf op 17 december 2016 om 15:25:49

Terug naar de lijst
  1. Tuwa
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Tuwa
    Morgenavond hebben wij ons inmiddels traditionele "Kerst"-maaltijd met het oude kerngezin (mijn ex, de kinderen en ik) en de al dan niet voorradige aanhang.
    Op dit moment zijn mijn dochter en ik de enigen die een partner meenemen.

    Ieder gezinslid is verantwoordelijk voor een gang.
    Vorig jaar maakten wij de appetizers, nu zijn we aan de beurt voor het voorgerecht.
    Vorig jaar hadden we o.a. kreeft, Beef Wellington en een tableau van verschillende nagerechten. Allemaal zelfgemaakt.

    Dit jaar ben ik met mijn vriendin verantwoordelijk voor het voorgerecht .
    We hebben bedacht dat we "schuitjes" van bladerdeeg vullen met 3 of maximaal 4 verschillende vullingen.
    Bij voorkeur niet te traditioneel, dus geen champignonragout of zo.
    Mag best exotisch en spannend zijn.

    We zijn nog druk aan het puzzelen en zouden best wat spannende idee?n kunnen gebruiken.
    Een bord met alleen maar een schuitje vinden we wat kaal, dus zijn we ook nog op zoek naar kleine eenhapsdingetjes die daar goed bij passen.
    Ik denk dan vooral aan salade of groente of iets gevulds of zo.

    Kom maar op met je idee?n of recepten.
    Plaatje
  2. Rose_s
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Rose_s
    Niet exotisch, wel erg lekker is zalm met een laagje boursin.
    Als hapje erbij, gevulde tomaatjes.

    Als je het exotischer wilt zal ik morgen eens kijken, volgens mij heb ik nog een recept met courgettes


    Leuk dat jullie dat zo met zijn allen kunnen doen
  3. Dianaa
    Blond en Rond

    Toon alleen de berichten van Dianaa
    Pers? een schuitje? Dus die zo serveren (koud of warm?) met de vulling erbij?

    Misschien een salsa maken van tomaat, rode ui, fetakaas, peper, paprika, komkommer etc

    Wat ik zelf maak als bladerdeeg hapje, wel heel traditioneel vrees ik (maar valt altijd goed in de smaak)
    Mini saucijzenbroodjes
    Vierkantje met Pesto bolletje mozzarella, cherrytomaat
    Kaas stengels (verschillende kaassoorten)
  4. Roger
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Roger
    Mousse van roomkaas met port
    Kaascreme met of schijfjes radijs of minikomkommer of gemalen walnoten
    Gesmolten geitenkaas met honing
    Gekruide Hutenkase met cherrytomaten
    Humus met vijgen
    Meatloaf
    Vegetarische chili
  5. Tuwa
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Tuwa

    We opteren nu voor twee verschillende vullingen, een Mexicaanse en een Marokkaanse.
  6. Solar
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Solar
    quote:
    Dit schreef Tuwa
    We opteren nu voor twee verschillende vullingen, een Mexicaanse en een Marokkaanse.

    Oh ik hoop dat die volgen hier. Kan ik ze ook maken voor kerst
Terug naar de lijst