Ik wil vanavond groenten-friet proberen te maken in de Actifry. Ik heb zoete aardappel en wortels daarvoor gekocht. En cajun kruiden voor over de friet en dan een knoflooksausje erbij (van Griekse yoghurt en knoflook met een lepel ketjap denk ik). Dat is het plan ongeveer.
Heeft iemand hier ervaring mee? Kan ik de groenten beter even voorkoken in de pan of niet? Lukt het in de Actifry of kan ik beter voor de oven gaan?
Dat lukt prima hoor..
Misschien wel handig om te wortelen even voor te koken, want die blijven wel hard.
Gewone aardappelen doe ik 25 min, deze kunnen vast minder lang.
Zelf doe ik zo bloemkool erin, besprenkeld met olijfolie en kerriepoeder..12 min.
Suc6
Ik doe het regelmatig.
Kook even voor (10 minuten of zo)
en dan (na wat olijfolie er door heen mengen()in airfryer op bakpapier.
Regelmatig omscheppen.
Jij en ik hebben echt een andere definitie van " Heerlijk" ....
Ik heb een tijd terug allerlei soorten aardappelvervangende producten geprobeerd;
Pastinaakfriet,pastinaakchips,bietenchips,zoete aardappelfriet,zoete aardappel chips.
Maar nee hoor......niet lekker
Friet gebakken in de Airfryer. En ook zelfgemaakte groentenchips geprobeerd in de Actifry
Ik heb ze even kort in heet water gezet, laten uitlekken, gekruid en in de actifry. Er bleef weinig over. 😄
Het mag dan friet heten maar het heeft verder geen enkele gelijkenis met friet ( behalve de vorm). Ik had echter een knoflooksausje dat een spons nog eetbaar maakt. En stinken dat ik nu doe. 😊
Volgende keer de bloemkool van LeonieCH maar proberen.
Ik snij frietjes van zoete aardappel en doe ik ze op mijn ovenplaat en hussel ik ze door elkaar met wat olie en zeezout en bv kerriepoeder of zo.
En dan pakweg de oven op 200 graden en kijk ik tot ze goudgeel zijn. En dan zijn ze ook altijd gaar.
Ik heb wel een Airfryer maar ik doe het liever zo. En zo zijn ze heerlijk vinden wij.