Gisteren gemaakt, soort van jachtschotel...
oven op 200C voorverwarmen
500 g verse voorgegaarde aardappelschijfjes
ovenschaal invetten en schijfjes erin, ongeveer 15 minuten in de oven
Intussen:
Saus
250 gram champignons, fijngesnipperd
3 sjalotjes, fijngesnipperd
125 g magere spekblokjes
1 el bloem
1 el tomatenpuree
200 ml rode wijn
125 ml runderbouillon
evt 50 ml water
1 el suiker
Champignons even hoog opbakken, sjalotjes in een sauspannetje met de spekblokjes licht fruiten in boter, tomatenpuree en bloem erbij, minuutje op laag vuur, daarna rode wijn en bouillon erbij, , op smaak brengen met de suiker, even laten inkoken, champignons (en water als de saus te dik is) erbij doen. saus even wegzetten
groenten:
restant van de champignons( ik koop meestal 500g dus de helft)
2 grote uien
2 grote puntpaprikas
Alles redelijk fijnhakken, Ui eerst bakken in kokosolie met een flinke schep poedersuiker tot ze mooi gecarameliseerd zijn, dan rest van de groente op laag vuurtje laten mee sudderen.
2 flinke varkenshaasjes in blokken snijden, even aanbraden op hoog vuur.
na kwartiertje de ovenschaal uit de oven halen, vlees verdelen over de aardappels, groentenmix erover, saus erover tot alles net onder staat. nog 5 minuutjes in de oven, en klaar....