Bubblegum Scorpion

Bubblegum Scorpion 

Onderwerp van ---

BEHEERD DOOR:
indigo
Terug naar de lijst
  1. indigo
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van indigo
    Eindelijk gelukt. Vorig jaar eindigde in een klein drama toen mijn hele grote peperplant een luizenplaag te verwerken kreeg. Uit arren moede heb ik de plant toen volledig gesnoeid tot een stompje en verder vergeten.

    In de lente kwamen er weer wat kleine blaadjes en in korte tijd was het weer een volwaardige plant op zolder. Boordevol bloemen. Om te laten bestuiven zette ik de plant buiten in juni, want warm genoeg inmiddels. Na een dagje werken was de plant volledig verbrand, het kon nog niet tegen UV, ik dacht dat afharden bij zomerse temperaturen niet nodig was.

    Toch heeft het nog ergens de kracht gevonden om in hetzelfde seizoen nieuw blad en bloem aan te maken. De meeste bloemen vallen eraf, sommigen worden vrucht. Vanmiddag spotte ik de eerste rijpe peper, van de 21. Best een bijzondere: de trinidad bubblegum scorpion. Met een hitte van 850,000 op de Scoville schaal (dwz je moet 850 duizend keer verdunnen om geen hitte meer te proeven) is dit een zeer hete peper. Ook het kelkje wordt vuurrood. Helemaal rijp lijkt de peper op een uitgekauwd stuk kauwgum.

    Is ze niet prachtig?
    Plaatje
  2. Piep
    Laat zich nakijken..

    Toon alleen de berichten van Piep
    quote:
    Dit schreef indigo
    Eindelijk gelukt. Vorig jaar eindigde in een klein drama toen mijn hele grote peperplant een luizenplaag te verwerken kreeg. Uit arren moede heb ik de plant toen volledig gesnoeid tot een stompje en verder vergeten.

    In de lente kwamen er weer wat kleine blaadjes en in korte tijd was het weer een volwaardige plant op zolder. Boordevol bloemen. Om te laten bestuiven zette ik de plant buiten in juni, want warm genoeg inmiddels. Na een dagje werken was de plant volledig verbrand, het kon nog niet tegen UV, ik dacht dat afharden bij zomerse temperaturen niet nodig was.

    Toch heeft het nog ergens de kracht gevonden om in hetzelfde seizoen nieuw blad en bloem aan te maken. De meeste bloemen vallen eraf, sommigen worden vrucht. Vanmiddag spotte ik de eerste rijpe peper, van de 21. Best een bijzondere: de trinidad bubblegum scorpion. Met een hitte van 850,000 op de Scoville schaal (dwz je moet 850 duizend keer verdunnen om geen hitte meer te proeven) is dit een zeer hete peper. Ook het kelkje wordt vuurrood. Helemaal rijp lijkt de peper op een uitgekauwd stuk kauwgum.

    Is ze niet prachtig?


    Smile
  3. Frank-en-kids
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Frank-en-kids
    quote:
    Dit schreef indigo
    Eindelijk gelukt. Vorig jaar eindigde in een klein drama toen mijn hele grote peperplant een luizenplaag te verwerken kreeg. Uit arren moede heb ik de plant toen volledig gesnoeid tot een stompje en verder vergeten.

    In de lente kwamen er weer wat kleine blaadjes en in korte tijd was het weer een volwaardige plant op zolder. Boordevol bloemen. Om te laten bestuiven zette ik de plant buiten in juni, want warm genoeg inmiddels. Na een dagje werken was de plant volledig verbrand, het kon nog niet tegen UV, ik dacht dat afharden bij zomerse temperaturen niet nodig was.

    Toch heeft het nog ergens de kracht gevonden om in hetzelfde seizoen nieuw blad en bloem aan te maken. De meeste bloemen vallen eraf, sommigen worden vrucht. Vanmiddag spotte ik de eerste rijpe peper, van de 21. Best een bijzondere: de trinidad bubblegum scorpion. Met een hitte van 850,000 op de Scoville schaal (dwz je moet 850 duizend keer verdunnen om geen hitte meer te proeven) is dit een zeer hete peper. Ook het kelkje wordt vuurrood. Helemaal rijp lijkt de peper op een uitgekauwd stuk kauwgum.

    Is ze niet prachtig?


    En straks duivels sambal maken?
  4. scar
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van scar
    Wat kan je dan trots zijn, als zo'n experiment lukt he?

    Zo stond ik letterlijk te juichen toen ik na 5 jaar plotseling babyvisjes in mijn vijver zag.
  5. Anthea
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Anthea
    Prachtig! Deze naam kwam ik laatst toen ik alvast aan het lezen was over pepers voor volgend jaar.
    Dit was een van de heetste. :D

    Hoe heet is zo'n peper nou eigenlijk? Kun je het in bv een eenpansgerecht voor vier personen doen? ( om een idee te hebben)
    Hij is prachtig hoor! Smile

    Ik wil in elk geval een hele hete proberen en een mildere.
  6. Jee
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Jee
    quote:
    Dit schreef indigo
    Best een bijzondere: de trinidad bubblegum scorpion. Met een hitte van 850,000 op de Scoville schaal (dwz je moet 850 duizend keer verdunnen om geen hitte meer te proeven) is dit een zeer hete peper.

    Jemig, is die niet dodelijk als je die zomaar eet?
    Maar prachtig is ze zeker Smile
  7. indigo
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van indigo

    Ja, erg blij van dit soort minisuccesjes. En fascinerend hoe zulke pepers in ons klimaat kunnen gedijen.

    Heel heet! Nee, niet een hele peper in een gerecht. Dat red je niet. Niemand eigenlijk, je gaat zweten en het doet heel veel pijn. Niet gezond ook.

    Een gewone Jalape?o is rond de 5000.

    Vorig jaar had ik wat andere soorten die gelukt waren. Daar heb ik o.a. poeder van gemaakt door in de oven te drogen en daarna te verpulveren. Niet aan gedacht handschoenen aan te trekken. Ik had nog dagen last van pijnlijke vingers en ik kon een avond niet uit ??n oog kijken omdat ik er even in gewreven had nadat ik mijn handen gewassen had zelfs.
  8. Bloem
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Bloem
    Zag van de week nog een experiment over pepers en wat het doet met je lijf als je een echt hete peper heet. Je bloeddruk, hartslag stijgen direct, je hersenen functioneren met een enorm percentage minder etc etc. Heel bijzonder.

    Gaaf indigo, leuk dat zo'n experiment zo uitpakt Smile
  9. L-yv
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van L-yv
    Ik vind de peper mooi, de informatie leuk (wist niet van het bestaan van zo'n hete peper), maar het verhaal naar dit resultaat het mooist Smile
  10. indigo
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van indigo

    Dit stadium gaat ongelofelijk snel.

    Vanmiddag nog oranje met her en der nog groene vlekjes. Nu helemaal rood, in een paar uur tijd.
    Plaatje
  11. Anna
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Anna
    Dat ziet er mooi uit Valerie.
    je kunt ze ook fijnstampen met een beetje knoflook, wat zout en een beetje citroensap
    en af en toe een klein beetje aan gerechten toevoegen.
  12. Anthea
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Anthea
    Echt mooi!

    Ik wil ze volgend jaar ook.
    En ook komkommersoorten als het lukt.
Terug naar de lijst