Afrekening servicekosten huurwoning

Afrekening servicekosten huurwoning 

Onderwerp van sjaantje

BEHEERD DOOR:
bart

Dit onderwerp is gesloten.
door sjaantje zelf op 21 december 2014 om 20:33:41

Terug naar de lijst
  1. Ik ben op zoek naar iemand die mij uitleg kan geven over mijn afrekening servicekosten.
    Woningbouwvereniging weigerde een specificatie te leveren. Na dreiging een procedure bij de Huurcommissie te starten hebben ze een soort van specificatie gemaild.

    Voordat ik het wiel opnieuw probeer uit te vinden misschier is er iemand die zijn/haar kennis/ervaring met mij wil delen.

    Reageren via PB mag natuurlijk ook.
  2. scar
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van scar
    Je krijgt toch bij de servicekostenafrekening altijd een specificatie? Als je nou eens de punten overtypt dan kunnen we kijken.
  3. Dan is het maar net wat je onder een specificatie verstaat. Een onderscheid van de drie onderdelen schoonmaak, verlichting en CM is geen specificatie. Meer ontvang ik niet. Heb nu een ingewikkelde berekening ontvangen die ik niet kan weergeven hier.
  4. Inge65
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Inge65
    Kun je er een foto van maken en plaatsen?
  5. Had het overzicht op mijn werk al gescand maar ik krijg m niet op mijn tablet opgeslagen. Ik zie nu ook dat ze hebben geknipt en geplakt in het overzicht, dubieus weer. Ik ga kijken of ik het op een andere manier geplaatst krijg. En heb je al eens met een WBV over dit onderwerp een discussie gehad, ik hoor graag van je. Discussie draait om een plotselinge stijging van 120 EURO gasverbruik in 2013.
  6. Yina
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Yina
    Is er bij jullie een bewonerscommissie?
    Zij ontvangen vaak een overzicht van de algehele servicekosten.

    Daarbij zou je zelf elk jaar een overzicht moeten krijgen, iets minder gespecificeerd waarin staat wat je aan verbruik/voorschotten hebt betaald.

    Mijn ervaring is dat de corporaties het niet altijd bij het juiste eind hebben. Beter gezegd...er klopt elk jaar geen hout van bij de corporatie waar ik van huur. Ik reken het elk jaar na.
  7. Een overzicht met de totalen krijg ik wel maar ik wil weten waar die kosten vandaan komen en dat weigeren ze dus om die onderbouwing te geven. Daarnaast is er de warmtewet sinds 2014 en ook daar zijn zaken geregeld voor de blokverwarming zonder bemetering. Komt nog bij dat de energiekosten van 2013 ter onderbouwing dient voor de afgegeven woonlastengarantie tbv de renovatie die in 2014 heeft plaatsgevonden. Een verhoging energiekosten komt de WBV dan ook erg goed uit. Bewonerscommissie is hier alleen als feestcommissie in dienst.
  8. Yina
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Yina
    quote:
    Dit schreef sjaantje
    Discussie draait om een plotselinge stijging van 120 EURO gasverbruik in 2013.


    Zijn er bij jullie wijzigingen geweest op het energiezuiniger maken van de woningen? Dit valt niet altijd zuiniger uit omdat het afhankelijk is van een aantal factoren.
    Betaal je individueel of per blok?
    Heb je individueel of per blok meer verstookt?
    Is er iets veranderd b.v zijn er meters op de verwarmingen gekomen?
    Kan het zijn dat jouw verhuurder ook eigen energieleverancier is geworden? (dit heeft met nieuwe regelgevingen te maken vanuit de overheid en daar hangt een heel verhaal aan vast)

    Het kan een heleboel oorzaken hebben waarom er een stijging is gekomen.
  9. Yina
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Yina
    quote:
    Dit schreef sjaantje
    Een overzicht met de totalen krijg ik wel maar ik wil weten waar die kosten vandaan komen en dat weigeren ze dus om die onderbouwing te geven. Daarnaast is er de warmtewet sinds 2014 en ook daar zijn zaken geregeld voor de blokverwarming zonder bemetering. Komt nog bij dat de energiekosten van 2013 ter onderbouwing dient voor de afgegeven woonlastengarantie tbv de renovatie die in 2014 heeft plaatsgevonden. Een verhoging energiekosten komt de WBV dan ook erg goed uit. Bewonerscommissie is hier alleen als feestcommissie in dienst.


    Jouw bericht kruiste mijn bericht.

    Blokverwarming zonder bemetering dus.
    Renovatie waarbij je wel een woonlastenwaarborg/garantie hebt. Met die renovatie bedoel je mogelijk het energiezuiniger maken van de woning?

    Die woonlastengarantie zou het verschil van de bewoners wat teveel is verbruikt moeten opheffen.
    Mogelijk heeft jullie corporatie jullie tijdens de renovatie gewezen op een mogelijke besparing. Die in de meeste gevallen lager uitvalt maar soms hoger. Alles hangt samen met het verbruik /foutief gebruik (zoals de corporatie het vaak noemt van de bewoner of zij minder of meer moeten betalen).

    Met de waarborg/garantie zou je terug moeten krijgen wanneer je een hogere energierekening hebt dan eerst omdat de corporatie dan niet heeft kunnen waarmaken dat de woning zuiniger is geworden.

    Dat lijkt niet het geval te zijn. Bovendien leveren zij jou een overzicht waarin geknipt en geplakt is wat erg vreemd te noemen is.
    Ik zou de woonbond inschakelen.
    27 nov '14 - 21:13:01 / 27 nov '14 - 21:30:11
  10. Dank je wel voor het meedenken. De woonbond heb ik al aan tafel gehad omdat ik in de projectgroep Renovatie heb gezeten, heb je in eerste instantie niets aan als geen lid bent. Toen vond de WBV mij ook al een hele vervelende bewoner met teveel kritische vragen. WBV heeft baat bij een hogere energiekosten 2013 omdat dit de basis gaat worden voor de woonlastengarantie. Ik heb opnieuw een verzoek gedaan om een compleet overzicht. Er bleken ook schaduwplekken te zitten bij de percentages administratiekosten die de WBV in rekening mogen brengen. Die zijn maximaal vastgelegd door de Huurcommissie. Ik zal moeten afwachten op de reactie van de WBV.
  11. Yina
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Yina
    quote:
    Dit schreef sjaantje
    Dank je wel voor het meedenken. De woonbond heb ik al aan tafel gehad omdat ik in de projectgroep Renovatie heb gezeten, heb je in eerste instantie niets aan als geen lid bent. Toen vond de WBV mij ook al een hele vervelende bewoner met teveel kritische vragen. WBV heeft baat bij een hogere energiekosten 2013 omdat dit de basis gaat worden voor de woonlastengarantie. Ik heb opnieuw een verzoek gedaan om een compleet overzicht. Er bleken ook schaduwplekken te zitten bij de percentages administratiekosten die de WBV in rekening mogen brengen. Die zijn maximaal vastgelegd door de Huurcommissie. Ik zal moeten afwachten op de reactie van de WBV.


    Met WBV bedoel je mogelijk de woningcorporatie of wordt dat bij jullie nog woningbouw genoemd?
    Zelf doe ik de boekhouding voor een bewonerscommissie en wij betalen voor het lidmaatschap van de bond.
    Is jullie BC misschien lid van de bond? Dan zou je ze kunnen vragen om minder feestcommissie te zijn en de belangen van de bewoners eens te gaan behartigen. Normaliter is daar een BC voor en ik neem aan dat het ook in hun belang is om bepaalde zaken te controleren, want mogelijk ben jij niet de enige binnen jullie complex waarbij de berekeningen niet gespecificeerd worden of onduidelijk te noemen zijn.

    Wat je ook zou kunnen doen is kijken of er een bewonersraad is. Dit is weer anders dan de bond maar ook zij kunnen je misschien adviseren en de corporatie aanspreken op hun niet voldoende gespecificeerde overzicht. Je bent hier vast wel mee bekend aangezien je in de projectgroep Renovatie hebt gezeten. Ook bij het juridisch loket zou je terecht kunnen met je vraag in hoeverre de corporatie verplicht is gehoor te geven aan jouw verzoek. Een juridisch advies of schrijven geeft misschien net iets meer druk. Mijn ervaring is dat 'mondige' bewoners als lastig of vervelend worden ervaren. Je lijkt me clever genoeg, dus ik neem aan dat je jouw verzoek schriftelijk hebt gedaan en niet alleen telefonisch. Heb je een termijn gesteld waarin je verwacht dat ze reageren?
  12. Ik ben vandaag laat thuis dus ik probeer morgen te reageren.
Terug naar de lijst