Appelscha 

Camping met klimpark
Zwembad met glijbanen

Appelscha
Appelscha
Camping met klimpark
Zwembad met glijbanen
OAveld met staanplaatsen en huurtenten
Locatie
Nederland�������������������������������������������������������

Appelscha

Het Friese Appelscha is een populaire vakantiebestemming in eigen land. Dat is voor een groot deel te danken aan de prachtige en diverse natuur. RCN de Roggeberg grenst direct aan Nationaal Park Drents-Friese Wold, een beschermd gebied waar de natuur haar eigen gang gaat. Het vakantiepark zelf staat bol van sportieve activiteiten.

Camping de Roggeberg

RCN de Roggeberg is een veelzijdig vakantiepark, aangelegd op een omvangrijk natuurterrein naast het Drents-Friese Wold. Als gast heb je er een groot aantal faciliteiten bij de hand om jouw verblijf zo comfortabel en plezierig mogelijk te maken. Verveling krijgt bij ons geen kans!
Recreatieteam
Recreatiezaal
Overdekte speelplaats
Waterspeelparadijs
Openluchtzwembad naast het park (gratis);
Fossielenveld
Springkussen
Speeltuinen
Sportveld
Multifunctionele sportplek
Beachvolleybalveld
Pannakooi
Tennisbaan (tegen betaling);
Tafeltennis
Jeu-de-boulesbaan
Midgetgolf
Klimtoren (tegen betaling);
9-holes golfbaan (direct naast het park);
Outdoor lasergame (tegen betaling);
Restaurant
Snackbar
Croissanterie
Wasserette
Fietsenverhuur
Skelterverhuur
Mountainbikeverhuur
Aangepast kampeersanitair voor rolstoelgebruikers
WiFi gratis voor 1 device

Activiteiten

MOUNTAINBIKEN
De prachtige omgeving van ons park is uitermate geschikt om te mountainbiken. Speciaal voor de fanatieke mountainbikers hebben we mooie routes voor je op een rijtje gezet, zodat je alleen je koffers en mountainbike nog maar hoeft te pakken.
Meer info
OUTDOOR
De Jongens van Outdoor is een organisatie die buitensportactiviteiten organiseert voor iedereen die lekker actief bezig wil zijn. Ze hebben op het park een klimavontuur. Op de 15 meter hoge adventuretoren kunnen verschillende activiteiten worden gedaan. Er zijn onder andere:
• Zes klimroutes.
• Twee abseilpunten.
• Twee tokkelbanen van circa 80 meter.
• Drie hoogteparcoursen.
• Diverse hoogte trainingsfaciliteiten.
• Genoeg uitdaging dus om een hele dag bezig te zijn.
• 5 euro korting
Info Klimpark

In 2018 stonden onder andere deze twee activiteiten op het programma:
Mission Impossible
Weet jij de Mission Impossible te volbrengen? Je gaat onder meer klimmen op de klimwand, abseilen, tokkelen en doet de vertrouwenssprong en het hoogteparcours. Zeker niet onmogelijk als je je best doet! In dit programma maak je op één dag kennis met veel van onze klimactiviteiten.
Archery Tag toernooi
Archery Tag is onze nieuwste sensatie waarbij je met pijl en boog op elkaar schiet! Niet met scherpe pijlen maar met speciaal geprepareerde pijlen met foampunt. Je harstlag gaat omhoog, adrenaline giert door je aderen. Je moet in beweging blijven. Niet alleen om je te beschermen maar ook om pijlen te bemachtigen zodat je ten aanval kunt gaan. Uiteraard zorgen wij voor een full face masker, de boog met pijlen en een geweldig spectakel!
Zomerprogramma 2018
ACTIEF VEENHUIZEN
Actief Veenhuizen is dé organisator van actieve activiteiten en arrangementen in de omgeving Veenhuizen. Voor een dag spektakel en plezier ben je hier op het juiste adres. Van boogschieten tot vlotten bouwen is er een ruim assortiment van mogelijkheden. Kijk voor alle mogelijkheden op de site van Actief Veenhuizen.
Meer info
QUADS FOR ALL
Na een korte instructie ga je via de openbare weg het bos in. Met een toch van 1, 1,5 of 3 uur kan je erg vies worden in het bos. Ben je na de quadrit nog niet klaar met de modder? Stap dan op een mountainbike en ga nog verder in het bos. Daarnaast zijn er andere activiteiten als Solex rijden en buksschieten. Kijk voor de mogelijkheden op de site.
Meer info
KANOROUTE RAVENSWOUD
Ravenswoud, een klein dorpje dichtbij Appelscha is zeer populair voor wandelaars en fietsers. Het is tevens het dorp tussen het Nationaal Landschapspark het Drents Friese Wold en het Fochteloërveen. Ravenswoud heeft historische wijken, een gebied waar voorheen ook veen werd gestoken. Dit gebied is via deze wijken te verkennen per kano. Er zijn twee leuke tochten met meerdere aanlegplaatsen. Je ervaart de rust van dit gebied op een zeer bijzondere manier.
Meer info
FIETSEN & WANDELEN
En natuurlijk kun je heerlijk fietsen en wandelen in de omgeving.

Data & prijzen

We kunnen terecht tussen 13 juli en 31 augustus.

Aankomst en vertrek op ZATERDAG!

De prijzen staan onderaan deze pagina.

Dit is een eenouderbestemming.

Huurtent: de Luifeltent Plus

De tentafmeting is 6,60 bij 3,40 meter. De huurtent is geschikt voor 4 personen. 1 volwassene met 3 kinderen. De tent is compleet ingericht.

Het is een ruime tent met een grote luifel. Ideaal voor 3 personen. Ook geschikt voor 4 personen. En in combinatie met een bijzettentje (zelf meenemen); pas je er ook met 5 personen in.

Er zijn twee veldbedden met een noppenmatras en verder luchtbedden.

Meer info over de Luifeltent+

Huurtent: de Luifeltent2

De luifeltent2 is het broertje van de succesvolle Luifeltent en dankt zijn naam aan de ruime luifel. Verder is de tent niet bijzonder groot. Je hebt veel buitenruimte, maar minder binnenruimte. De Luifeltent2 is geschikt voor 3 personen. E�n ouder met 2 kinderen. Maar ideaal voor 2 personen (1 ouder en 1 kind);. Er zijn twee slaapcompartimenten. Er is 1 veldbed en verder luchtbedden.

Meer info over de luifeltent.

Huurtent: de Luifeltent3

De luifeltent3 is het grote broertje van de succesvolle Luifeltent2 en dankt zijn naam aan de ruime luifel. Anders dan de luifeltetn2 heb je beduidend meer binnenruimte. De Luifeltent3 is geschikt voor 3 personen. E�n ouder met 2 kinderen. Er zijn twee slaapcompartimenten. Er is 1 veldbed en verder luchtbedden.

Nieuw in 2018.

Meer info over de luifeltent3.

Staanplaats Appelscha

• Plaatsen van circa 100 vierkante meter
• Elektriciteit: 10 ampere
• Centrale antenneaansluiting (TV);
• De auto kan niet bij de tent. Je auto parkeer je op een parkeerplaats in de buurt.
• Er is een watertappunt bij het veld.
• Je kunt (maximaal); twee bijzettentjes plaatsen. Geen extra kosten.

Staanplaats2
Een staanplaats 2 is een staanplaats op het naastgelegen veldje. Deze zijn alleen beschikbaar als 'ons' veldje vol is. De specificaties van de staanplaatsen zijn het zelfde, alleen is dat naastgelegen veldje niet exlcusief voor OuderAlleen. Er staan ook andere gasten.

Voor wie?

Een camping die kinderen van alle leeftijden iets te bieden heeft.

Kleine kinderen 0-3 jaar
Voor deze doelgroep is de camping geschikt.

Kinderen van 4 tot 12 jaar
Voor deze leeftijdsgroep is de camping uitermate geschikt.

Pubers 13+
De Roggeberg: "Er zijn een aantal faciliteiten die op de leeftijd 12+ gericht zijn en ook in het recreatieprogramma wordt zeker met deze groep rekening gehouden. Zoals: multi functionele sportplek, outdoor klimpark, activiteiten via Appelscha Outdoor (GPS, Kano, Boogschieten e.d.);, lasergame, hangplek jeugd (met o.a. tv, muziek, spel apparaten, dart e.d.);, zwembad Appelscha, spokentocht, filmavonden, sportactiviteiten, Live muziek avonden op het plein"

Er is geen reisleiding van OuderAlleen aanwezig en er worden door OuderAlleen geen activiteiten georganiseerd.

OuderAlleen heeft een eigen veld in optie gekregen waar we bij elkaar kunnen staan.

Midden op het veld komt een OAtent.

Appelscha is een leuk toeristisch dorpje op de grens van Friesland en Drenthe.

- gratis toegang tot het naastgelegen "Bosbad Appelscha". Erg leuk zwembad met glijbanen en duikplanken.
- waterspeeltuin voor de kleintjes
- klimpark op het terrein (niet gratis);
- Chillzone voor de pubers
- binnenspeeltuin
- outdoor-bedrijf met tal van stoere activiteiten
- echt èrg veel te doen in de omgeving
- pretpark op een paar kilometer afstand
- prachtige natuur
- 1 x gratis wifi per boeking

Weetjes

- De auto kan niet bij de tent staan. Na het uitladen kun je hem op één van de dichtbij gelegen parkeerplaatsen kwijt.

- Sanitairgebouw is vlakbij.

- Het is een erg goed idee om fietsen mee te nemen. - Huisdieren zijn niet toegestaan op het OAveld

Omgeving

Een greep uit de mogelijkheden.

HET DRENTS FRIESE WOLD
Het vakantiepark ligt aan de rand van het nationaal landschapspark het Drents Friese Wold. Dit Natura2000 gebied is een van de belangrijkste en mooiste natuurparken van Europa. Het gebied strekt zich in totaal uit over 6000 hectare aan bos en heide. Bezoek het buitencentrum om nog meer mogelijkheden over de omgeving te ontdekken. Wandel het familiepad van ongeveer 2 kilometer waar iedereen (ook met wielen); kan gebruiken.
Meer info
LEEUWARDEN
Leeuwarden was in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Grote kans dat ze daar dit jaar op voortborduren.
Meer info
ATTRACTIEPARK SLAGHAREN
Door de jaren heen is Slagharen uitgegroeid tot één van de meest complete attractieparken van Europa. Attractiepark Slagharen wil niet de grootste, spectaculairste of modegevoeligste zijn. Slagharen kiest ervoor om het meest complete attractiepark te zijn voor iedereen, jong en oud.
Meer info
ORCHIDEEËN HOEVE
Reis over avontuurlijke junglepaden met watervallen, loopbruggen en rotspartijen en ontdek vele soorten bijzondere bloemen en planten, tropische vogels en prachtige koikarpers.
Meer info
BLOTE VOETENPAD
Schoenen en sokken uit, en lopen maar! Voel met je blote voeten het zand tussen je tenen, het koele water, zacht prikkende dennennaalden en takjes. De route van 2 km. start vanaf het Buitencentrum Drents-Fries Wold waar na afloop genoten kan worden van een echte 'Blotenvoetencupcake'.
Meer info
SPIJKERDORP DRACHTEN
Bouw je eigen prachtige hut van hout en spijkers. Als je van plan bent om meerdere keren te gaan, kan je je eigen hut behouden. Bij aankomst moet je eerst een bouwvergunning aan te vragen voor het kavel waar je wilt bouwen. Materialen kunnen gekocht worden bij het Spijkerdorp of meegebracht worden van thuis.
Meer info
MUSEUMDORP ORVELTE
Dit eeuwenoude dorp heeft veel historische bezienswaardigheden. Zo is er een houtzagerij, een smederij, een glasblazerij, een klompenmakerij, een grutterswinkeltje en meerdere ateliers te zien. In dit dorp wordt er gewerkt door bewoners, waardoor ambachtelijke werkzaamheden kunnen worden bekeken.
Meer info
KABOUTERPAD
Loop het Kabouterpad bij Buitencentrum Drents Friese Wold en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.
Meer info
DE VEENKOLONIËN
In Frederiksoord is het museum De Veenkoloniën, wat sinds een paar jaar op de UNESCO-werelderfgoed lijst staat. In dit museum is de Maatschappij van Weldadigheid, waar tweehonderd jaar geleden paupers in Nederland een betere toekomst proberen te bieden. De Kolonietram brengt je langs bijzondere punten uit de geschiedenis van deze kolonie.
Meer info
ATTRACTIEPARK DUINEN ZATHE
Attractiepark Duinen Zathe is een stoer, overzichtelijk park voor kinderen van alle leeftijden. Wij hanteren één entreeprijs voor een dag vol plezier, vermaak en vertier inclusief eten en drinken. Het park biedt een compleet dagje uit voor een betaalbare prijs.
http://duinenzathe.nl/Meer info
GEVANGENISMUSEUM VEENHUIZEN
Dit museum geeft weer hoe het gevangenisleven van 1600 tot nu is verlopen. Op een interactieve manier word je rondgeleid door het gevangeniscomplex. Maak een rit met de boevenbus door Veenhuizen en omgeving en ontdek hoe het is om als boef vervoerd te worden. Bekijk de rechtszaal en de cellen, ervaar hoe het is om opgesloten te zitten (niet voor lang natuurlijk);.
Meer info
WILDLANDS ADVENTURE ZOO EMMEN
In Wildlands kan je drie verschillendende reizen maken door Jungola, Serenga en Nortica. Jij als avonturier kan met een bezoek dieren van over de hele wereld zien. In dit nieuwe dierenpark kan je op verschillende manieren op safari gaan en kom oog in oog te staan met wide dieren. Rust uit bij een van de shows en ga op speelexpeditie om je de hele dag te kunnen vermaken.
Meer info
KLIMTOREN / KLIMBOS APPELSCHA
Wie lef heeft, kan hoog tussen de bomen klimmen en klauteren. In het multifunctionele klimpark kan je klimmen, abseilen en tokkelen. De adrenaline en sportieve inspanning zorgen voor een geslaagd dagje uit. De klimtoren staat op ons park, het klimbos bevindt zich op 1 km afstand van de camping.
Meer info
BOSBERGTOREN APPELSCHA
In het Drents-Fries Wold staat een uitkijktoren va 33 meter hoog. Deze Bosbergtoren biedt uitzicht tot Leeuwarden, Groningen en Coevorden. Op de plaats van de toren heeft eerder een 300 jaar oude eik gestaan welke terug is te zien in de Bosbergtoren. In deze toren is een lift aanwezig, zodat iedereen kan genieten van het prachtige uitzicht. De tickets kosten €2,- en zijn te koop bij receptie. Voor echte waaghalzen kan er via De Jongens van outdoor ook geabseilt worden naar beneden.
Meer info
HUNNEBEDDEN HAVELTE
Het grootste van de twee hunebedden is gebouwd tijdens de Trechterbekercultuur, tussen 3400 en 3100 v.Chr. Dit Hunebed is één van de grootste hunebedden van Nederland. Het hunebed is zo'n 18 meter lang en telt 21 draagstenen, 2 sluitstenen en 9 dekstenen. Ook de poort is er nog, compleet met 4 poortstenen en 1 poortdeksteen. Op last van de Duitsers werd het hunebed in de Tweede Wereldoorlog afgebroken ten behoeve van de aanleg van een landingsbaan. De stenen van het hunebed werden begraven in een gat van 7 meter diep. Het kleinste hunebed werd onder een laag zand begraven, zodat het niet kon dienen als herkenningspunt door de geallieerden. Na de oorlog, in 1949, is het hunebed weer herbouwd op de oorspronkelijke plaats. Omdat er bij het onderzoek in 1918 tekeningen waren gemaakt van dit hunebed kon het vrij exact worden gereconstrueerd.
Meer info
KAMP WESTERBORK
Op Kamp Westerbork wordt de geschiedenis tastbaar. Westerbork was in de Tweede Wereldoorlog een interneringsen transportkamp. Ruim honderdduizend Nederlandse joden en Roma werden hier op transport gezet naar andere concentratiekampen. Vele van hen stierven in Westerbork als gevolg van honger en ziekte. Ook Anne Frank heeft meerdere maanden in dit kamp doorgebracht. De slachtoffers van de Tweede Wereld oorlog worden hier aan de hand van monumenten, reconstructies en persoonlijke verhalen herinnerd.
Meer info
FORELLENVIJVERS HET OOSTERSEVELD
Heeft u al eens op forel willen vissen, dan bieden wij u dé gelegenheid. Een heerlijk sportieve en rustgevende bezigheid. U kunt vissen op regenboog- en zalmforel en in de zomer ook op meerval. Tevens zitten er in onze vijvers steur, karper en zeelt.
Hebt u geen visuitrusting, dan kunt u deze bij ons huren.
Meer info
UITKIJKTOREN FOCHTELOERVEEN
Deze 18 meter hoge uitkijktoren in natuurgebied Fochteloërveen biedt een prachtig uitzicht over deze prachtige natuur. In de omgeving wordt deze toren ook wel de zeven genoemd, omdat de toren eruit ziet als een gedraaide zeven. Gewapend met een verrekijker zie je misschien één van de vele bijzondere vogelsoorten, zoals de grauwe klauwier, het paapje of de kraanvogel.
Meer info

Zwembad

Direct naast het park ligt Bosbad Appelscha. Als gast van het park heb je ongelimiteerd gratis toegang tot dit zwembad.
Glijbanen
Kinderspeeltoestand
Duikplanken

Zonneweide

Het zwembad ligt echt direct naast de camping. Ongeveer tien minuten lopen vanaf ons veld. Het openlucht zwembad is elke dag open van 10.00 tot 18.00 uur en bij heel mooi weer tot 20.00 uur.

Aanspreekpunt

OuderAlleen zoekt enthousiaste OAers die hier op vakantie willen gaan en ter plaatse wat zaken namens OuderAlleen willen regelen. Het gaat dan om:
- aanspreekpunt zijn voor de camping
- de gasten van OA welkom heten
- de wissels van de huurtenten begeleiden

Je bent er met name op de wisseldag druk mee.

Het gaat om vrijwilligerswerk en er staat een mooie korting tegenover.

Klimpark / Outdoor

Er is van alles te klimmen op de camping en in Appelscha

Klimpark
Op het terrein van RCN de Roggeberg vind je het grootste ‘Indiana Jones’ palenparcours van Europa. In samenwerking met RCN heeft Appelscha-Outdoor hier een 15 meter hoge adventuretoren gebouwd waar diverse bloedstollende activiteiten beoefend kunnen worden. Ervaren instructeurs van Appelscha-Outdoor zorgen voor de begeleiding. Alle bezoekers van RCN de Roggeberg krijgen € 5,00 korting. Minimale lengte: 1.30 m.
Klimbos
In Appelscha zelf heeft dit bedrijf ook nog een klimbos. Je klimt daar hoog tussen de bomen. Afwisselend hangen er uitdagende hindernissen en tokkelbanen op je te wachten. Een unieke beleving op hoog niveau! Minimale lengte: 1.40 m.
Filmpje Outdooractiviteiten

Prijsinformatie

Bedragen in euro'sstaanplaats luifeltent2 luifeltent3 luifeltentplus 
1 week2 weken3 weken1 week2 weken3 weken1 week2 weken3 weken1 week2 weken3 weken
13 jul179,00349,00519,00259,00509,00---299,00589,00---359,00709,00---
20 jul179,00349,00519,00259,00509,00---299,00589,00---359,00709,00---
27 jul179,00349,00519,00259,00509,00---299,00589,00---359,00709,00---
3 aug179,00349,00519,00259,00509,00---299,00589,00---359,00709,00---
10 aug179,00349,00519,00259,00509,00---299,00589,00---359,00709,00---
17 aug179,00349,00---259,00509,00---299,00589,00---359,00709,00---

Je ziet de prijzen per accommodatie voor een verblijf van 1 en 2 weken

Aankomst en vertrek op ZATERDAG!

Inclusief
- Staanplaats of accommodatie zoals omschreven.
- Inclusief 2 personen
- Elektriciteit (10 ampere) is inclusief.
- Je kunt twee bijzettentjes plaatsen. Max 6 vierkante meter per stuk.

Exclusief
- Toeristenbelasting: Eur: 1,- p.p.p.n.
- Vanaf 3e persoon: Eur: 21,- per persoon per week
- Koelkast huren: 25 euro per week / 25 euro borg
- Boekingskosten: Eur: 15,-
(De huurtenten hebben al een koelkast)
Huisdieren zijn niet toegestaan!

Huurtenten:
- Luifeltent2: maximaal 1 volwassene, maximaal 2 of 3 personen.
- Luifeltent3: maximaal 1 volwassene, maximaal 3 personen.
- Luifeltentplus: maximaal 1 volwassene, maximaal 4 personen.
- Borg: 50 euro.


Staanplaats:
- Maximaal 6 personen. Wel vooraf iedereen opgeven.

Beschikbaarheid
13 jul20 jul27 jul 3 aug10 aug17 aug
staanplaatsstaanplaatsstaanplaatsstaanplaatsstaanplaatsstaanplaats
luifeltent2luifeltent2luifeltent2!luifeltent2luifeltent2luifeltent2!
luifeltent3luifeltent3luifeltent3luifeltent3luifeltent3luifeltent3!
luifeltentplus!luifeltentplusluifeltentplusluifeltentplusluifeltentplus!luifeltentplus
Groen = Beschikbaar Geel = Bijna vol Rood = Vol Blauw = Op aanvraag Lees dit!