De Sella Ronda 

Het ultieme skigebied in Italië.

De Sella Ronda
De Sella Ronda
Het ultieme skigebied in Italië.
Skiën in de Dolomieten. Canazei, Val Gardena, Ortisei, Val di Fassa, Carezza, Alta Badia, Arabba-Marmolada
Locatie
Italië
hoofddoelgroepdoelgroepdoelgroeplandaccommodatievervoervervoerorganisatiesoort
Beschikbaarheid
25 feb
hotelkamer
indeling
Groen = Beschikbaar Geel = Bijna vol ! = Nog eentje Rood = Vol Blauw = Op aanvraag Lees dit!

Algemeen

Skiën in Italië!
We gaan naar Val di Fassa. In de Dolomieten. Met toegang tot de Sella Ronda.
Sella Ronda is een keten van skigebieden rond het Sella-gebergte. Doordat die skigebieden met elkaar verbonden zijn, kun je een tour maken rondom de berg: de fameuze Sella Ronda.
Interactieve Skimap
Wij zitten rechts onder in Vigo di Fassa, skiën van Possa di Fassa naar Alba en dan de Sella Ronda op via de nieuwe verbinding.

Hotel Dolomiti ***

Ons hotel ligt in Vigo di Fassa. (het gebouw onderaan op de foto).
Het hotel
Eetzaal
Gezellig personeel
Bar / Relaxruimte
Wellness

Sauna
Hottub
Fitness
Speelkamer

Skigebied

De namen van de skigebieden komen je wellicht bekend voor: Val Gardena, Ortisei, Val die Fassa, Canazei, Carezza, Alta Badia, Arabba-Marmolada. Allemaal bereikbaar.
Je kunt met de klok mee (oranje, ietsje moeilijker en drukker) of tegen de klok in (groen). Lengte: circa 40 kilometer. Duur: halve of hele skidag, afhankelijk van het aantal stops. Maar ga maar uit van een hele dag, want we zijn wat tijd kwijt om met een paar liften (of met de bus) in de ronde te komen.
Sella Ronda
Vanuit het hotel moeten we een bus nemen (5 minuten) naar Val di Fassa. Dan over de berg naar Alba skiën. Dan met de nieuwe liftverbinding omhoog en daar starten we de Sella Ronda tegen de klok in. Alternatief is om met de bus (20 min) naar Campitello di Fassa te rijden en van daaruit het gebied in te gaan om de Sella Ronda met de klok mee te doen.

Wil je eenvoudig in de buurt skiën, dan ligt op 20 minuten lopen het skigebied Ciampedie. Een paar rode en een paar blauwe pistes.

Data & Prijzen

Data:

Alleen beschikbaar in de voorjaarsvakantie

25 februari tot 4 maart - Voorjaarsvakantie van Noord & Midden

Als je met de bus gaat, dan vertrek je - één dag eerder - op de vrijdag en kom je op zaterdagochtend daar aan. Terug vertrek je dan weer op zaterdagavond en ben je op zondag in Nederland.

Als je met eigen vervoer gaat, dan meld je je op zaterdag bij het hotel.

Check de vakantiedata bij de school van je kinderen, want ze doen het nog wel eens anders !

Prijzen
Prijs per persoon489

Dit is de prijs per persoon voor 7 nachten op basis van half pension (ontbijt en diner in buffet-vorm).

De prijs is inclusief een prijsverhoging aks gevolg van de gestegen brandstofprijzen en de inflatie.

Korting 2e persoon 0 t/m 14 jaar: 30 euro

Extra korting als er 3 of 4 personen op één kamer verblijven:
   • Jongste is 0 tot 6 jaar: 350 euro korting
   • Jongste is 7 tot 14 jaar: 180 euro korting
   • Jongste is 15+ jaar: 80 euro korting

Als je met 3 personen bent, dan krijgt de jongste de extra korting.

Als je met 4 personen bent, dan krijgen zowel de jongste als de op een na jongste de extra korting, maar alleen als je een 4persoonskamer boekt. Als je 2 kamers boekt vervalt die extra korting.

Het is een beetje ingewikkeld. Vul het boekingsformulier in en druk op *Volgende stap* om te zien wat het voor jou betekent.

Volwassenen die zonder kinderen mee willen, worden ingedeeld op basis van sexe. De boeking is pas definitief als er iemand gevonden is met wie de kamer gedeeld kan worden. We geven de preferentie "gescheiden bedden" mee.

• Toeslag éénpersoonskamer: 100 euro

Eénpersoonskamers zijn zeer beperkt beschikbaar.

Prijzen zijn per persoon en op basis van half pension voor 7 nachten verblijf

Deze prijzen gelden bij boeking vóór 1 november. Het hotel werkt met toeslagen voor late boekingen (afhankelijk van hoe vol het is).

Toeristenbelasting: 2 euro per persoon per dag. Ter plaatse voldoen.

Boekingskosten:
15,00 euro

Materiaal, Lessen, Skipassen

Materiaal

Onderaan de gondel in Pozza di Fassa ligt de volgende Ski-Rental-Shop:
>>LINK<<

Als je op het boekingsformulier aangeeft wat je ongeveer wilt gaan huren, dan ga ik ze vooraf nog benaderen om te kijken of we wat korting kunnen krijgen. Vorig jaar is dat gelukt.

Er is ook een depot, dus dat scheelt sjouwen.

Lessen:
Het lijkt het meest voor de hand te liggen om de lessen in Pozza di Fassa te volgen. Dat ligt op 5 minuten met de bus. Het gebied sluit aan op de Sella Ronda, en daarmee wordt het haalbaar om daar nog een keertje naartoe te gaan.
>>LINK<<

Een andere optie is om de lessen in het gebied Campedie te volgen. Dat ligt best dichtbij (loopafstand), maar heeft geen verbinding met het Sella Ronda gebied en je gaat de anderen daar dus waarschijnlijk niet (zo vaak) tegenkomen.
>>LINK<<

• De italianen doen het een beetje onhandig. Ze starten de lessen op maandag. De cursus loopt dan door tot vrijdag. Dan zou je dus op zaterdag en zondag nog niets kunnen doen. Een alternatief is, om op zondag een privéleraar in te schakelen die de basics weer even opfrist zodat je maandag zelf van start kunt.

• Deze reis is al met al niet heel geschikt voor mensen die nog nooit geskied hebben. Daarvoor is het gebied te uitgebreid. Het is eigenlijk pas leuk als je een beetje mee kunt komen en blauwe en rode pistes (eventueel met vallen en opstaan) afkomt.

Geef op het boekingsformulier aan wat je wensen zijn, dan neem ik het mee als ik met ze ga overleggen over kortingen en voorwaarden.

Skipassen

De skipassen zijn een dure grap. Hieronder een link naar de prijzen. We zitten in het "Alta Stagione" (hoogseizoen).

>>LINK<<

Je kunt de skipas ter plaatse kopen aan het loket. Dat is allemaal niet zo ingewikkeld als je weet wat je wilt hebben. Er zijn kortingen mogelijk voor kleinere kinderen en senioren.

Het skigebied direct bij Vigo di Fassa (waar het hotel ligt) is klein maar dichtbij. Het moet mogelijk zijn om een skipas voor alleen dat gebied te kopen, maar die prijzen heb ik nog niet gevonden. Het is eigenlijk alleen een optie als je een echte beginner bent en zeker weet dat je niet zoveel gaat leren. Eigenlijk zou ik je in dat geval niet aanraden deze vakantie te boeken... Hoe jammer dat ook voor ons is.

Hotelkamer

Kamers met televisie en (vaak) balkon.
Er zijn 2-persoonskamer en 3persoonskamers en een paar éénpersoonskamers. Op aanvraag ook een 4persoonskamer.

Vervoer

Busvervoer

Je kunt geen vervoer bijboeken via OuderAlleen, maar er is wel geregeld dat je dat ergens anders kunt doen en dat de bus je bij het hotel afzet.

Er zijn twee mogelijkheden:

Royal Class: "Een Royal Class touringcar kenmerkt zich door extra beenruimte tussen de fauteuils. De fauteuils zijn verstelbaar en de rugleuning kan extra ver naar achteren gesteld worden."

First Class: "Er staan 3 stoelen op een rij in plaats van 4. Hierdoor ervaart u een ruimere zit en extra bewegingsvrijheid, zonder uw medepassagiers te storen."

Heel misschien zijn beide klasses in de zelfde bus beschikbaar, maar mogelijk zijn het verschillende bussen. We zitten dan dus niet allemaal bij elkaar, maar ontmoeten elkaar in Italië bij de overstap.

Laten we contact hierover houden via de vragenrubriek bij deze vakantie.
Prijzen:
Bij vertrek vanuit Maarheeze:
Royal Class retour: 190 per persoon.
First Class retour: 210 per persoon.

Dit zijn speciale prijzen die alleen gelden als je via OuderAlleen boekt.

Bij vertrek vanaf een andere opstapplaats dan Maarheeze: 10 euro extra. geen toeslag voor OA.

Opstapplaatsen: Zwolle, Apeldoorn, Arnhem, Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Den Haag, Rotterdam, Prinsenbeek, Tilburg, Eindhoven, Maarheeze, Heerlen.

Er rijden bussen vanuit de verschillende plaatsen naar de centrale opstapplek Maarheeze (onder Eindhoven). Daar stappen we allemaal over in de bus naar Italië. In Italië is er een overstap naar een kleinere bus om het laatste stuk te rijden.

Je kunt je auto parkeren bij opstapplaats Maarheeze voor 35 euro (per auto). De opstapplaats Maarheeze is ook met de trein bereikbaar.

Nadat je deze vakantie geboekt hebt, krijg je (in december) de informatie hoe je de bus bij kunt boeken.

Natuurlijk kun je ook met eigen vervoer komen. Door Duitsland en Oostenrijk. Het is 935 kilometer vanaf Maarheeze, 1040 vanaf Utrecht. Sneeuwkettingen mee en winterbanden zijn verplicht.

En je kunt gaan vliegen. Bijvoorbeeld op Venezië, Verona, Innsbrück, Milaan. Het is even zoeken wat mogelijk is. En je zult dan een auto moeten huren om bij het hotel te komen. Afhankelijk van het gekozen vliegveld ben je wel en paar uur uur onderweg.

Corona

De Italiaanse agent heeft aangegeven dat we ons geld terugkrijgen als de locatie vanwege Coronamaatregelen niet bereikbaar is.

Ik acht de kans wel vrij groot dat een QR-code nodig zal zijn voor het hotel. En mogelijk ook voor op de pistes. Geen Ik zou je niet aan willen raden om deze reis te boeken als je die niet kunt of wilt tonen. Als wordt aangegeven dat het tonen van een QR-code noodzakelijk is, dan is dat geen reden om kosteloos te annuleren.

Busreis
• Mogelijk gaan er coronaregels gelden.
• Indien officieel het gebied gesloten wordt: geld terug.

In 2022 waren we voor het eerst in dit gebied.
Wat skiën betreft is het ge-wel-dig. Eindeloze pistes.

Het hotel ligt op 5 busminuten van de gondel. Dat is alleen lastig voor de terugweg, want dan moet je op het juiste moment bij de halte staan.

De aansluiting naar de Sella Ronda is prima. Een grote kabelbaan. En vervolgens ligt er een enorm gebied voor je klaar.

Qua après ski kun je helaas niet veel verwachten hier. Behalve als we het zelf organiseren. Het eten in het hotel is prima. Vooral de Panna Cotta. Lekkerder dan dat bestaat niet.
Ik ben erg blij dat ik deze locatie dit jaar weer kan aanbieden. De prijzen zijn ietsje gestegen, maar niet veel.
2019

Beschikbaarheid
25 feb
hotelkamer
indeling
Groen = Beschikbaar Geel = Bijna vol ! = Nog eentje Rood = Vol Blauw = Op aanvraag Lees dit!