Friesland 

Watersportvakantie

Friesland
Friesland
Watersportvakantie
OAveld met staanplaatsen en huurtenten
Locatie
Grou, Nederland

Camping Yn'e Lijte

Camping Yn'e Lijte (In de Luwte) is rustige, ruime en groene locatie in het hart van Friesland. De camping is gelegen op een eiland gelegen aan het Pikmeer bij Grou. Leer hier met het hele gezin zeilen in de valk van Merel of laat de kids ophalen met de sloep van zeilkamp Pean. De stroom komt van ons eigen zonnedak en bieden wij gratis aan! Welkom in Grou, welkom op Yn'e Lijte!

Faciliteiten

Spelen
Op het park is een speeltuin met verschillend klimrekken en speeltoestellen. Ook is er een zwembad voor de kleintjes aanwezig.
Midgetgolf
Er is een (klein) zwembad voor de kleintjes (max 70 centimeter diep).
De groteren springen van de zwemsteiger in het Pikmeer.
Restaurant
Buiten kun je heerlijk aan het water vertoeven! Daarnaast heeft het restaurant een nieuwe kaart. Laat je verrassen! Er is niets leukers dan met mooi weer het water op. Camping Yn'e Lijte verhuurt zeilboten, boten, SUP boards, roeiboten en kano's.
Sanitair
Er is keurig sanitair op Camping Yn'e Lijte. Zo kunt u er onder het genot van een muziekje de afwas doen! Ook is er een babydouche cabine aanwezig.

Omgeving

Grou heeft veel te bieden. Het dorp ligt centraal in Friesland en is daarom de perfecte uitvalsbasis voor alle tripjes in Friesland. Daarnaast is het het best bereikbare watersportdorp van Friesland!
Kameleondorp - Terherne
Ken jij de Kameleon boekjes van Hylke en Sietse? Nee? Nou dan wordt het echt de hoogste tijd om eens naar het Kameleondorp te gaan! Een avontuurlijk dagje uit voor jong en oud. Kinderen (groot en klein) beleven zelf de avonturen van Gerben, Hielke en Sietse en voelen zich held van de boerensloot op het Kameleon eiland. Bezoek het Kameleondorp en stap terug in de tijd en proef de sfeer van de jaren vijftig met een spannende speurtocht. En, dit is echt niet alleen leuk voor jongens!
>>LINK<<
Monkey Town - Leeuwarden
Welkom bij het leukste en spannendste Indoorspeelparadijs van Nederland voor kinderen van 1 tot 12 jaar. Er zijn gigantische klim en klautertoestellen, vol uitdagende tunnels en geheime gangetjes en natuurlijk de bekende ballenbakken, superlego, trampolines en luchtkussens.
>>LINK<<
Swimfun Subtropisch zwembad - Joure
Kom snel naar Swimfun om een dag heerlijk te genieten van dit subtropische zwemparadijs in Joure. Voor jong en oud is er van alles te bleven in Swimfun. De attractie in Swimfun is de sensationele wildwaterbaan. Op bijna 5 meter hoogte begin je aan een indrukwekkend avontuur. Je wordt meegevoerd langs watervallen en door grotten. Onderweg kun je even uitrusten op één van de bruisbanken voordat je verder gaat met het spectaculaire wateravontuur. Durf jij?
>>LINK<<
Ponyrijden Manege Nes - Nes/Akkrum
Manege Nes ligt in het dorpje Nes bij Akkrum in Friesland. De manege is opgericht in 1979. Het manegecomplex bestaat uit een ruime overdekte rijhal, een buitenbak, aparte manege en pensionstalling, vier hectare weiland, ruime parkeer-gelegenheid voor auto’s en trailers en een gezellige kantine.
>>LINK<<
Fietsen
Onze trots is de 8 van Grou. Deze fietsroute biedt vele verschillende mogelijkheden binnen het natuurgebied De Alde Feanen en het leuke is dat u per pont van het ene kleine eilandje naar het andere wordt overgezet.
Vissen
Rondom Waterpark Yn'e Lijte zijn perfecte visstekken. Bij onze accommodaties aan het water kunt u een hengel uitgooien, maar Waterpark Yn'e Lijte verhuurt ook boten waar u ermee op uit kunt. Een vispas is te koop in het dorp.
Wellness
Meerdere mogelijkheden in de omgeving.

Winkelen
Grou kent vele leuke damesboetiekjes, woonaccessoires, maar ook nog de echte slager en bakker en de overbekende Ida Visservice. Met drie supermarkten komt u ook niets te kort.
Leeuwarden
Leeuwarden is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad 2018. En terecht! Denk maar eens aan de 7 pompeblêden op de Friese vlag, het Friese volkslied, het fierljeppen, de Friese taal, het kaatsen, de Elfstedentocht, het skûtsjesilen en de prachtige Friese Meren.
Alde Faenen
In het hart van Friesland, in de driehoek tussen Leeuwarden, Heerenveen en Drachten, ligt het bijna 2.300 ha grote laagveenmoeras De Alde Feanen. Een zeer afwisselend landschap bestaande uit meren, petgaten, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen.
De landschappelijke variatie zorgt voor een enorme rijkdom aan planten en dieren. Zo komen er in De Alde Feanen circa 450 soorten planten voor en broeden er ruim 100 soorten vogels.
Bekijk de Grouster agenda om niets te missen!
http://www.degrouster.nl/agenda

Watersport

Privé zeillessen en zeilcursussen bij Sail Experience
Zeilen is bij ons een combinatie van leren én plezier hebben voor alle leeftijden en niveaus. Waarbij kwaliteit, persoonlijke begeleiding en les op maat voorop staan. Leer bij ons op jouw tempo en niveau zeilen. Kies voor een privé zeilles, zeilcursus of een strippenkaart van 5 lessen voor je kinderen. Nog niet zeker of zeilen wat voor je is? Misschien is dan de introductieles van 3 uur wat voor jou.
>>LINK<<
Bij Waterpark Yn'e Lijte kunt u een keuze maken uit de onderstaande sloepen en valken.

In de naast de receptie van Waterpark Yn'e Lijte gelegen haven van Sloep Huren Grou kunt u diverse sloepen huren voor een heerlijke dag op het water. Deze stille sloepen beschikken over een hoge mate van comfort en zijn makkelijk te bedienen en een vaarbewijs is niet nodig.
Pean
Wilt u uw kinderen uw passie meegeven? Leer ze dan zeilen bij zeilschool Pean bij Grou. De gediplomeerde instructeurs kunnen uw kinderen het plezier van zeilen leren. Want daar gaat het om! Plezier hebben in wat je doet. Spelenderwijs krijgen de kinderen de basisprincipes van het zeilen onder de knie. Meer weten? Neem contact met ons op!
>>LINK<<


LET OP ! Als je een bootje wilt huren tijdens je vakantie of zeillessen wilt volgen, dan is het zaak dat je dat vooraf reserveert. Friesland is druk in de zomer, dus je loopt grote kans dat niet meer alles mogelijk is als je wacht tot het laatste moment.

We hebben een 'eigen' veldje midden op de camping. Alles is dichtbij.

Het is - zoals vrijwel altijd op een vakantie - een erg goed idee om fietsen mee te nemen.
Huisdieren zijn niet toegestaan op het OAveld We hebben een OAtent midden op het veld om bij elkaar te zitten. Natuurlijk is deze tent onder voorbehoud, want bij overlast wordt hij verwijderd. Als je een bootje wilt hebben tijdens je vakantie, dan kun je die huren, maar het is wel zaak om dat ruim van tevoren te regelen. Misschien is het een aardig idee om met meerdere gezinnen een sloep of zeilbootje te huren.
Het dorp Grou beschikt over een treinstation. Dit is op ongeveer 20 minuten loopafstand van de camping. OA raadt een taxi aan.
In het hoogseizoen is er een pont die elke dag tussen de camping en het centrum van Grou vaart. Vorig jaar hoogseizoen voer de pont van 10 tot 22 uur in de avond. Na 22.00 uur is het inderdaad omlopen via de brug. Er is geen reisleiding van OuderAlleen aanwezig en er worden door OuderAlleen geen activiteiten georganiseerd.

Huurtent: de Luifeltent Plus

De tentafmeting is 6,60 bij 3,40 meter. De huurtent is geschikt voor 4 personen. 1 volwassene met 3 kinderen. De tent is compleet ingericht.

Het is een ruime tent met een grote luifel. Ideaal voor 3 personen. Ook geschikt voor 4 personen. En in combinatie met een bijzettentje (zelf meenemen); pas je er ook met 5 personen in.

Er zijn twee veldbedden met een noppenmatras en verder luchtbedden.

Meer info over de Luifeltent+

Staanplaats Friesland

• Plaatsen van circa 100 vierkante meter
• Elektriciteit (10 ampère), water en afvoer op de plaats
• De auto kan niet bij de tent. Je parkeert hem op een parkeerplaats in de buurt.
• Je kunt een bijzettentje plaatsen zonder extra kosten.

Huurtent: de PyramidetentXL

De tentafmeting is 8,25 bij 5,30 meter.

Het is een zeer ruime tent.

- 4 echte bedden in de tent

Meer info over de PyramidetentXL

Nieuw in 2019!

Data & prijzen

We kunnen terecht tussen 10 juli en 4 september.

Aankomst en vertrek op ZATERDAG!

De prijzen staan onderaan deze pagina.

Dit is een eenouderbestemming, dus maximaal één volwassene per accommodatie.

Aanspreekpunt

OuderAlleen zoekt enthousiaste OAers die hier op vakantie willen gaan en ter plaatse wat zaken namens OuderAlleen willen regelen. Het gaat dan om:
- aanspreekpunt zijn voor de camping
- de gasten van OA welkom heten
- de wissels van de huurtenten begeleiden

Je bent er met name op de wisseldag druk mee.

Het gaat om vrijwilligerswerk en er staat een mooie korting tegenover.

Prijsinformatie

Bedragen in euro'sstaanplaats luifeltentplus pyramidexl
1 week2 weken1 week2 weken1 week2 weken
10 Jul169,00348,00299,00599,00369,00739,00
17 Jul179,00358,00309,00609,00379,00749,00
24 Jul179,00358,00309,00609,00379,00749,00
31 Jul179,00358,00309,00609,00379,00749,00
7 Aug179,00358,00309,00609,00379,00749,00
14 Aug179,00358,00309,00609,00379,00749,00
21 Aug179,00348,00309,00599,00379,00739,00
28 Aug169,00---299,00---369,00---

Je ziet de prijzen per accommodatie voor een verblijf van 1 en 2 weken

Aankomst en vertrek op ZATERDAG

Inclusief
- Staanplaats of accommodatie zoals omschreven.
- Inclusief 2 personen
- Elektriciteit (10 ampère) is inclusief.
- Water en afvoer op de plaats
- Je kunt gratis één bijzettentjes plaatsen. Max 6 vierkante meter.

Exclusief
- Vanaf 3e persoon: Eur: 5,75 per persoon per dag
- Boekingskosten: Eur: 10,00,-

Huurtenten:
- Luifeltentplus: maximaal 1 volwassene, maximaal 4 personen.
- PyramideXL: maximaal 4 personen.
- Borg: 50 euro.

Staanplaats:
- Maximaal 6 personen. Wel vooraf iedereen opgeven.

Koele kast huren: 10 euro per week / 25 euro borg
Alleen voor de staanplaatsen. De huurtenten hebben een koelkast.
Over de koelkasten

Huisdieren zijn niet toegestaan op het OAveld


Beschikbaarheid
10 jul17 jul24 jul31 jul 7 aug14 aug
staanplaats?staanplaatsstaanplaatsstaanplaatsstaanplaatsstaanplaats
luifeltentplus?luifeltentplus!luifeltentplusluifeltentplusluifeltentplusluifeltentplus
pyramidexl?pyramidexl!pyramidexlpyramidexlpyramidexlpyramidexl
Groen = Beschikbaar Geel = Bijna vol Rood = Vol Blauw = Op aanvraag Lees dit!