6 redenen om vaker soep te eten

Onderwerp van leeuwin70

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70
    Bij koude, onstuimige dagen hoort soep. En niet alleen omdat dat gewoon lekker is; regelmatig soep eten en maken heeft veel voordelen:

    Restjes
    Wortels, bloemkool, prei… Heb je nog restjes groente liggen? Gooi ze niet weg, maar maak er een heerlijke soep van. Vooral aardappels, sla en bloemkool blijven vaak liggen in de koelkast. En heb je toevallig nog oud brood liggen? Maak er met wat kruiden en knoflook heerlijke croutons van.

    Variatie
    Soep is eenvoudig aan te passen aan jouw smaak. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een soep van maken. Denk aan paprika, bloemkool, courgette, komkommer… In de herfst is pompoensoep heerlijk!


    Gezond
    Een verse zelfgemaakte soep zit vol goede voedingsstoffen, vooral als je veel groente toevoegt. Als de bouillon voor je soep is getrokken met vlees aan het bot (kippen-, runder- of lamsbouillon), zit je soep ook nog eens vol goede, makkelijk te absorberen mineralen.

    Goedkoop
    Soep is een ideale maaltijd als je niet veel geld te besteden hebt. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig en van een pan soep kun je meestal veel mensen te eten geven óf het restje invriezen.

    Snel en makkelijk
    Soepen zijn over het algemeen gemakkelijk te maken. In no time heb je een zeer smakelijke en gezonde soep op tafel.

    Het vult!
    Soepen zijn populair bij mensen die op dieet zijn. Ze geven namelijk een verzadigd gevoel terwijl er niet veel calorieën in zitten.

    >>>link<<<<
  2. Dee53
    krukje

    Toon alleen de berichten van Dee53
    Leuk!

    ga binnenkort weer eens linzensoep maken en zal dan mijn recept hier plaatsen
  3. Inge65
    It's me!

    Toon alleen de berichten van Inge65
    quote:
    Dit schreef Dee53
    Leuk!

    ga binnenkort weer eens linzensoep maken en zal dan mijn recept hier plaatsen


    Lekker!
  4. Liek
    Zou't

    Toon alleen de berichten van Liek
    Heb vandaag Franse linzensoep gemaakt en gegeten. Was er rug lekker!
  5. Edith64
    leef vanuit gevoel

    Toon alleen de berichten van Edith64
    Ik heb nooit groente over, ik haal wat ik nodig heb 😆
  6. Dee53
    krukje

    Toon alleen de berichten van Dee53
    quote:
    Dit schreef Liek
    Heb vandaag Franse linzensoep gemaakt en gegeten. Was er rug lekker!


    lekker, had je Le Puy linzen, en wat heb je er allemaal ingedaan?
    Plaatje
  7. Liek
    Zou't

    Toon alleen de berichten van Liek
    quote:
    Dit schreef Dee53


    lekker, had je Le Puy linzen, en wat heb je er allemaal ingedaan?



    Ehm
    Ben een linzen newby. Had gewoon linzen uit blik van de appie.
    Er zat onder andere ui, spekjes, tomatenblokjes, spinazie en Griekse yoghurt in.
  8. EmC
    Misschien ben je er bijna

    Toon alleen de berichten van EmC
    Unox heeft ook weer lekkere soep voor mij gemaakt!
    Die gaat er morgen in Smile
  9. Deedee
    live - love - laugh

    Toon alleen de berichten van Deedee
    Mede geïnspireerd door dit draadje heb ik vanmiddag een grote pan soep gemaakt.
    Er al heerlijk van gegeten (zoonlief vindt hem ook lekker en heeft géén idee dat er zo veel groente in zit haha)
    En de rest in bakjes in de diepvries.
  10. rotonde
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van rotonde
    Mijn tomaten staan in de oven. Morgen weer verse tomatensoep. Favoriet bij gup, altijd gemakkelijk om in de vriezer te hebben
  11. Dee53
    krukje

    Toon alleen de berichten van Dee53
    quote:
    Dit schreef rotonde
    Mijn tomaten staan in de oven. Morgen weer verse tomatensoep. Favoriet bij gup, altijd gemakkelijk om in de vriezer te hebben


    ook lekker. Doe je ze in de oven om ook het velletje eraf te halen?
  12. rotonde
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van rotonde
    quote:
    Dit schreef Dee53


    ook lekker. Doe je ze in de oven om ook het velletje eraf te halen?



    Nee, die blender ik mee. Daarna door de passeerzeef Is voor de smaak van t grillen
Terug naar de lijst