Budget koken

Budget koken  

Onderwerp van Mimi

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Mimi
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Mimi
    Kebab van frikandel.
    Schil een doos bevroren Aldi/Lidl frikandellen met een dunschiller in reepjes. Kruid ze naar smaak na met wat kebab kruiden. Daarna bakken in een grote pan en serveer met een stuk Turks brood .
    Evt ijsbergsla en saus naar keuze toe....

    ps moet je wel van frikandellen houden natuurlijk, Ik niet Smile
  2. MarjanvanE
    Proost!

    Toon alleen de berichten van MarjanvanE
    De boekjes van de supermarkten staan er vol mee...
    bv. Jumbo; avondeten voor nog geen 1,75 p.p.
  3. Carlita
    Passie voor boeken

    Toon alleen de berichten van Carlita
    quote:
    Dit schreef Mimi
    Kebab van frikandel.
    Schil een doos bevroren Aldi/Lidl frikandellen met een dunschiller in reepjes. Kruid ze naar smaak na met wat kebab kruiden. Daarna bakken in een grote pan en serveer met een stuk Turks brood .
    Evt ijsbergsla en saus naar keuze toe....

    ps moet je wel van frikandellen houden natuurlijk, Ik niet Smile


    Haha, ik ook niet, wel leuk gerechtje
  4. Mimi
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Mimi

    quote:
    Dit schreef MarjanvanE
    De boekjes van de supermarkten staan er vol mee...
    bv. Jumbo; avondeten voor nog geen 1,75 p.p.


    Niet iedereen heeft een Jumbo in de buurt dus als je iets leuk ziet........delen maar
    Smile
  5. Rose_s
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Rose_s
    quote:
    Dit schreef Mimi


    Niet iedereen heeft een Jumbo in de buurt dus als je iets leuk ziet........delen maar
    Smile


    Je download de jumbo app en hebt alle recepten
  6. Fri1974
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Fri1974
    Een pompoen van de groentenboer langs de weg ; 1,50
    1 winterwortel ; 40 cent
    1 rode paprika in de aanbieding; 75 cent
    1 rode ui; 20 cent (zakje per 5 stuks 1 euro)
    2 tenen knoflook eh.. 10 cent?
    3 kippenbouillonblokjes 60 cent ongeveer
    1,5 liter water : geen idee

    Goed voor zeker 2 liter soep. Afhankelijk van de grote van de pompoen ook. Soms heb ik 2 liter water nodig.
    Ik vries in per 0,5 liter en eet het als lunch of avondeten met extra groenten of een broodje.
  7. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70
    Ik kook vaak voor het aantal personen wat er bij staat.
    Vaak 2 of 4.

    Dus die andere porties vries ik in.

    Zo kan ik die week erop of de donderdag dat ik tot 18.00
    moet lekker makkelijk eten.
  8. nienkevb
    natuurlijk

    Toon alleen de berichten van nienkevb
    quote:
    Dit schreef Fri1974
    Een pompoen van de groentenboer langs de weg ; 1,50
    1 winterwortel ; 40 cent
    1 rode paprika in de aanbieding; 75 cent
    1 rode ui; 20 cent (zakje per 5 stuks 1 euro)
    2 tenen knoflook eh.. 10 cent?
    3 kippenbouillonblokjes 60 cent ongeveer
    1,5 liter water : geen idee

    Goed voor zeker 2 liter soep. Afhankelijk van de grote van de pompoen ook. Soms heb ik 2 liter water nodig.
    Ik vries in per 0,5 liter en eet het als lunch of avondeten met extra groenten of een broodje.


    Ik eet ook vaak 1x in de week soep van wat er over is. Ik maak daarbij dan zelf een flatbread. Hier is een receptje, echt heel simpel.
    >>LINK<<
    Je hebt ook recepten zonder kwark maar ik heb meestal toch zo'n pot in huis. Het maakt het lekker fluffy. Je kunt hem ook vullen met kruiden uit de tuin of met loof van knoflook (als je die in je tuin hebt). Je rolt het deeg uit, legt op de helft een laagje kruiden, klapt m dicht en even beide zijden bruin bakken. Ik maak altijd maar zoveel deeg als goed is voor 1 portie voor mezelf.
    Of ik gebruik de kapjes van het brood voor bij de soep. Even roosteren. Kost ook bijna niks.
  9. nienkevb
    natuurlijk

    Toon alleen de berichten van nienkevb
    >>LINK<<

    Deze wil ik ook nog even noemen. Gisteren gemaakt bij de soep. Recept aangepast naar 1 persoon, als je ze zelf maakt prima te doen en echt niet duur. Het werk vond ik ook wel meevallen en het is, anders dan ik dacht, helemaal niet ingewikkeld om die dingen te maken. Je kunt ze vullen met vanalles. Heb je een beetje bolognesesaus over of chili of gewoon wat gehakt, linzen of kaas, champignons of wat dan ook, je kunt er vanalles in doen.

    Ik ben er echt geen 2 uur en 20 minuten mee bezig geweest. Heel veel minder, het meeste was nog wachten opdat het gerezen was. In de tussentijd heb ik de vulling gemaakt en op de rijstijd kon ik niet wachten😇. Kneden, denk 30 minuten rijzen en in de tussentijd soep en vulling gemaakt.
    18 sep '22 - 20:34:04 / 19 sep '22 - 09:54:53
  10. nienkevb
    natuurlijk

    Toon alleen de berichten van nienkevb
    Deze van Jamie Oliver vind ik ook echt lekker, armeluis pasta:

    >>LINK<<

    Het gaat mij eigenlijk om de gebakken broodkruim, erg lekker voor een bite in de pastasaus. Je kunt ook hier bijvoorbeeld de ansjovis of de pijnboompitten nog weglaten. Als je toch ansjovis koopt dan kun je daar ok nog wel wat leuke receptjes mee maken.

    Da's eigenlijk wat ik vaak doe. Zorgen dat ik zo inkoop dat ik alles in meerdere gerechten in de week kan maken.
  11. Fri1974
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Fri1974
    quote:
    Dit schreef nienkevb


    Ik eet ook vaak 1x in de week soep van wat er over is. Ik maak daarbij dan zelf een flatbread. Hier is een receptje, echt heel simpel.
    >>LINK<<
    Je hebt ook recepten zonder kwark maar ik heb meestal toch zo'n pot in huis. Het maakt het lekker fluffy. Je kunt hem ook vullen met kruiden uit de tuin of met loof van knoflook (als je die in je tuin hebt). Je rolt het deeg uit, legt op de helft een laagje kruiden, klapt m dicht en even beide zijden bruin bakken. Ik maak altijd maar zoveel deeg als goed is voor 1 portie voor mezelf.
    Of ik gebruik de kapjes van het brood voor bij de soep. Even roosteren. Kost ook bijna niks.


    Wat een leuk recept!
  12. Malero
    Mevrouw Boog.

    Toon alleen de berichten van Malero
    Vanavond heb ik studentenvoer.Smile

    250 gram gehakt
    Diepvries rode kool
    aardappel.
    appeltje/uitje.

    Gehakt rullen, op smaak brengen in de ovenschaal,
    rode kool ontdooien , appeltje stoven en dat is laag 2
    aardappelpuree maken en daar laag 3 van maken, iets paneermeel erover heen voor het krokante korstje en klaar.

    Die diepvries rode kool vind ik makkelijker als een pot, er zitten deelblokjes in.
Terug naar de lijst