Hachee

Hachee 

Onderwerp van BeBritty

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. BeBritty
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van BeBritty
    Vast een hele domme vraag. Ik kan best goed koken als ik wil maar heb niet zoveel verstand van basiseten. In dit geval hachee dat ik vandaag voor de vierde keer in mijn leven maak. Op foto's zie ik dan altijd sliertjes, draadjesvlees maar mijn hachee blijft gewoon in blokjes. Altijd. Moet ik dat nou zelf uit elkaar gaan trekken? Of zo? Echt serieuze vraag.
  2. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70
    Vlees mag zeker wel 3 uur stoven,,
  3. BeBritty
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van BeBritty

    quote:
    Dit schreef leeuwin70
    Vlees mag zeker wel 3 uur stoven,,

    Heeft het gedaan. Als het langer stooft valt het uit elkaar in draadjes???
  4. Tinus
    Wees jezelf!!

    Toon alleen de berichten van Tinus
    quote:
    Dit schreef BeBritty

    Heeft het gedaan. Als het langer stooft valt het uit elkaar in draadjes???

    Je gebruikt officieel hachee vlees?
    Voor rendang laat ik vlees tot wel 5 uur pruttelen.
  5. Dianaa
    Blond en Rond

    Toon alleen de berichten van Dianaa
    Geen mager vlees kiezen. Riblappen worden lekker mals. Door een zuurtje wordt vlees mals, dus wat mosterd, of azijn erbij. 3 u is wel het minimum
  6. BeBritty
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van BeBritty

    quote:
    Dit schreef Tinus

    Je gebruikt officieel hachee vlees?
    Voor rendang laat ik vlees tot wel 5 uur pruttelen.

    Vlees genoemd in het Ah recept. Riblappen? Runderstoofvlees? Geen idee meer hoe dat heet, eet niet zoveel vlees. Maar als ik het goed begrijp uit twee reacties dan is het raadzaam het nog wat langer te laten stoven. En dan nu de ham😀vraag: valt het dan vanzelf uit elkaar?
  7. jellehl
    Geregisseerd...

    Toon alleen de berichten van jellehl
    quote:
    Dit schreef BeBritty

    .. valt het dan vanzelf uit elkaar?


    Het punt is dat dat afhangt van welk vlees je hebt gebruikt... lang stoven met uien hachee kan geen kwaad!
  8. BeBritty
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van BeBritty

    quote:
    Dit schreef jellehl


    Het punt is dat dat afhangt van welk vlees je hebt gebruikt... lang stoven met uien hachee kan geen kwaad!

    Opgezocht. Runderlappen (op kamertemperatuur)Smile. Ik weet niet of dat hetzelfde is als riblappen eerlijk gezegd.
  9. Dianaa
    Blond en Rond

    Toon alleen de berichten van Dianaa
    quote:
    Dit schreef BeBritty

    Vlees genoemd in het Ah recept. Riblappen? Runderstoofvlees? Geen idee meer hoe dat heet, eet niet zoveel vlees. Maar als ik het goed begrijp uit twee reacties dan is het raadzaam het nog wat langer te laten stoven. En dan nu de ham😀vraag: valt het dan vanzelf uit elkaar?


    Als het niet van een hele oude koe is, valt het uit elkaar bij lang stoven
  10. Paulus
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Paulus
    Kruidnagel erbij.
    Laurierblad kan ook voor de smaak.
    2 uur stoven is meestal genoeg met vleesblokjes.
  11. BeBritty
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van BeBritty

    quote:
    Dit schreef Dianaa


    Als het niet van een hele oude koe is, valt het uit elkaar bij lang stoven

    Aha, dank je Dianaa. En hoe weet ik of vlees nietvan een oude koe is? Mag ik gewoon uitgaan van een jonge koe als ik het bij een slager koop?
  12. BeBritty
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van BeBritty

    quote:
    Dit schreef Paulus
    Kruidnagel erbij.
    Laurierblad kan ook voor de smaak.
    2 uur stoven is meestal genoeg met vleesblokjes.

    Nee dus. Minimaal 3 lees ik hierboven. Heb het nog even opgezet, wachten tot het uit elkaar valt. Dit soort basiswetenswaardigheden mis ik echt in mijn opvoedingSmile
Terug naar de lijst