100-150 gram chorizo
1 grote ui
3 teentjes knoflook
1 paprika
1 geklutst ei
250 gram aardappel in blokjes
100 ml crème fraiche
1 tl bouillonpoeder
50 gram Danablue
5 velletjes bladerdeeg
Ook handig: springvorm 18cm
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aardappels in kleine blokjes en kook ze bijna gaar. Bak de chorizo in een klein beetje olie. Voeg gesnipperde ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.
Doe het mengsel dan in een vergiet om uit te lekken. Meng van het vuur af de Danablu er door zodat die smelt.
Voeg daarna de paprika, bouillonpoeder en de crème fraîche toe en meng het door elkaar. Schep op het eind pas de aardappel er door.
Bekleed een ingevette taartvorm met bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem van het bladerdeeg. Schep het chorizomengsel in de taartvorm. Overgiet met het geklopte ei. Zet de taartvorm ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven
(Opwarmen: ca. 20 minuten op 175 graden)
Door de Danablu en de chorizo heeft het gerecht een uitgesproken smaak. Gewone geraspte kaas (kan er ook overheen) i.p.v. Danablu maakt het iets zachter.
Ook kun je het bouillonpoeder weglaten. Eventueel kun je ook 100 gram gesneden champignons toevoegen tijdens het bakken van het chorizomengsel.
Je moet zelf een beetje uitvogelen welke smaak je het beste bevalt, je kunt aardig improviseren met de ingrediënten.
Maar pas op, hij is zo wel redelijk 'machtig'.
Maar ook superheerlijk.
quote:Dit schreef Tuwa Hartige taart met chorizo voor 2 personen
.........................
Er staat weer een verse in de oven, goed voor twee dagen.
Wel goed om af en toe even goed voor mezelf te zorgen i.p.v. kroketten of friet of een stokbroodje.