Hoe maken jullie je macaroni/spaghetti saus

Hoe maken jullie je macaroni/spaghetti saus 

Onderwerp van -caty2

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. -caty2
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van -caty2
    Ik ben gek op pasta dus ik maak best veel macaroni en spaghetti maar wil eens een nieuw recept voor de tomatensaus maken. Zoiets als een beetje van mezelf en een beetje van....? Smile

    Vandaar mijn vraag hoe maken jullie je macaroni/spaghettisaus?
  2. Carla-S
    🗿🗿🗿🗿🗿

    Toon alleen de berichten van Carla-S
    1 paprika
    doosje champignons
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    6 tomaten
    klein blikje ma?s
    beetje zoete ketjap
    chilipoeder
    Italiaanse keukenkruiden

    200 gram gehakt, maar dat hoeft niet

    Alles fijnsnijden.
    Ui en knoflook als eerste in een beetje olijfolie, evt gehakt erbij.
    Daarna de rest.
    20 - 30 minuten op een laag vuur, regelmatig omroeren.

    Tip: ideaal om in grote hoeveelheid te maken, kun je porties invriezen
  3. geest
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van geest
    Wij aten Farfalle. blikje gepelde tomaten dat was onze sausSmile met geraspte kaas erover
  4. Visje
    Terug gezwommen:).

    Toon alleen de berichten van Visje
    Omdat ik minder toevoegingen wil eten, maak ik de tomatensaus tegenwoordig met een 500 grams pak gezeefde tomaten.
    Daar voeg ik zelf van alles aan toe, een beetje zoals Carla doet.
  5. Gien70
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Gien70
    Spagettisaus: 3 grote uien en 2 knoflooktenen blenderen. Gehakt en geblenderde uien/knoflook, blikje tomatenpuree tegelijk in de koekenpan bakken. Pakje gezeefde tomaten, peper, zout en kaneel naar smaak toevoegen. Basilicum (verse of vriezer) op laatste moment toevoegen en even laten meekoken. Klaar!
  6. Marein
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Marein
    Goede olijfolie warm laten worden. Tomatenblokjes uit blik erbij. Takjes thijm, Roosmarijn en basilicum toevoegen en dan een uurtje zacht laten pruttelen. Zout en peper en eventueel knoflook naar smaak. Geleerd van mijn Italiaanse ex schoonmoeder.
  7. Gien70
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Gien70
    Dit recept is ook errug lekkerSmile
    Plaatje
  8. Margoos
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Margoos
    Zelf maak ik al jaren verschillende tomatensauzen over de pasta, afhankelijk van salaris binnen of salaris op zeg maar;
    Voldoende budget; rundergehakt 300 Gr, 2 uien, teen knoflook, halve courgette, 4 pomodori tomaten, blik gepelde tomaten en blikje tomaten Puree, geraspte kaas, Italiaanse kruiden, versgemalen zwarte peper, half bouillonblokje (paddestoelen/rund)
    Variaties op de groente; paprika, champignons, prei, mais.
    Zalm ipv gehakt

    De budgetvariant: 3 stengels bleekselderij, ca 400 Gr Winterpeen, geraspt. Een pak gezeefde tomaten (ca 3 dl) of 2 blikjes tom.puree en 2 blikjes water, 3 uien en 2 tenen knoflook.

    Altijd in olijfolie ui/vlees aanbraden en saus minstens een uur zachtjes laten pruttelen.
  9. Dee53
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Dee53
    quote:
    Dit schreef Margoos
    ..........................................

    Altijd in olijfolie ui/vlees aanbraden en saus minstens een uur zachtjes laten pruttelen.


    Italianen laten het minstens 5 uur zachtjes pruttelen en inkoken

    verder snap ik die mais niet
  10. -caty2
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van -caty2

    Wat een heerlijke combinaties zie ik hier voorbij komen. Bedankt. Die zoete ketjap zou ik bv zelf al nooit opkomenSmile

    Ik maak altijd al meer om in te vriezen dus heb altijd een pond gehakt Smile
  11. Bezoeker
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Bezoeker
    Roma tomaten, uien en rozemarijn en tijm in ingevette ovenschaal uurtje in de oven en daarna blenderen met een blikje ansjovis.

    Met wat boullion erbij heb je ook een lekkere tomatensoep.
  12. Dee53
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Dee53
    quote:
    Dit schreef Gien70
    Dit recept is ook errug lekkerSmile


    deze komt in de buurt
    ik doe er ook een bouquet garni in (salie, rozemarijn, tijm)
    naast tom. in blik of gepasseerde tom., nog een potje (semi-) gedroogde tomaatjes (uitlekken en fijnhakken)
    een pot groente- of kalfsfond
    tartaar ipv gehakt
Terug naar de lijst