Ik ben gek op pasta dus ik maak best veel macaroni en spaghetti maar wil eens een nieuw recept voor de tomatensaus maken. Zoiets als een beetje van mezelf en een beetje van....?
Vandaar mijn vraag hoe maken jullie je macaroni/spaghettisaus?
Alles fijnsnijden.
Ui en knoflook als eerste in een beetje olijfolie, evt gehakt erbij.
Daarna de rest.
20 - 30 minuten op een laag vuur, regelmatig omroeren.
Tip: ideaal om in grote hoeveelheid te maken, kun je porties invriezen
Omdat ik minder toevoegingen wil eten, maak ik de tomatensaus tegenwoordig met een 500 grams pak gezeefde tomaten.
Daar voeg ik zelf van alles aan toe, een beetje zoals Carla doet.
Spagettisaus: 3 grote uien en 2 knoflooktenen blenderen. Gehakt en geblenderde uien/knoflook, blikje tomatenpuree tegelijk in de koekenpan bakken. Pakje gezeefde tomaten, peper, zout en kaneel naar smaak toevoegen. Basilicum (verse of vriezer) op laatste moment toevoegen en even laten meekoken. Klaar!
Goede olijfolie warm laten worden. Tomatenblokjes uit blik erbij. Takjes thijm, Roosmarijn en basilicum toevoegen en dan een uurtje zacht laten pruttelen. Zout en peper en eventueel knoflook naar smaak. Geleerd van mijn Italiaanse ex schoonmoeder.
Zelf maak ik al jaren verschillende tomatensauzen over de pasta, afhankelijk van salaris binnen of salaris op zeg maar;
Voldoende budget; rundergehakt 300 Gr, 2 uien, teen knoflook, halve courgette, 4 pomodori tomaten, blik gepelde tomaten en blikje tomaten Puree, geraspte kaas, Italiaanse kruiden, versgemalen zwarte peper, half bouillonblokje (paddestoelen/rund)
Variaties op de groente; paprika, champignons, prei, mais.
Zalm ipv gehakt
De budgetvariant: 3 stengels bleekselderij, ca 400 Gr Winterpeen, geraspt. Een pak gezeefde tomaten (ca 3 dl) of 2 blikjes tom.puree en 2 blikjes water, 3 uien en 2 tenen knoflook.
Altijd in olijfolie ui/vlees aanbraden en saus minstens een uur zachtjes laten pruttelen.
quote:Dit schreef Gien70 Dit recept is ook errug lekker
deze komt in de buurt
ik doe er ook een bouquet garni in (salie, rozemarijn, tijm)
naast tom. in blik of gepasseerde tom., nog een potje (semi-) gedroogde tomaatjes (uitlekken en fijnhakken)
een pot groente- of kalfsfond
tartaar ipv gehakt