In mijn nieuwe huis, wat nu nog een zooitje is, moet ik inductie koken. Ik heb geen gasaansluiting. Tenminste, ik denk dat dat voor mij de beste oplossing is.
Ik ben een gas mensch. Ik draai gas voluit op hoog vuur of laat zachtjes pruttelen met zo'n vlamverdeler of ik zet het ding uit. Allemaal erg duidelijk voor mij.
Na wat spit en speurwerk ben ik dus tot de ontdekking gekomen dat inductiekoken het meest het gas benaderd.
Nu mijn vragen.
Wie kookt er op een inductieplaat?
Zijn er bepaalde merken die fantastisch goed zijn?
Zijn er merken die ik moet mijden als de pest?
Wat zijn jullie ervaringen met inductie? Is het inderdaad een beetje zo ongeveer als gas of moet ik toch kijken naar iets anders. Elektrisch? Keramisch misschien?
quote:Dit schreef scar Je moet nieuwe pannen kopen.
Ligt eraan.
De magneettest doen. Pan magnetisch, dan kan je ze gebruiken. (Als de bodem maar niet helemaal bol staat, maar het komt niet zo nauw als met keramisch koken).
Ik kook op inductie, echt ideaal. Ik denk dat je heel ongelukkig van electrisch/keramisch gaat worden. Zooooooooooooooo traaaaaaaaaaaaaag.
Sowieso nwe pannen kopen. Los van krom, is er iets met het metaal wat drama gaat geven zodra je dat op inductie wil doen (geleiding niet goed oid).
Ik kook nu 3 jaar op inductie en zou niet meer anders willen. Het werkt net als met gas, echt net zo. Uit is uit en aan is aan. Heel zacht, heel hard, alles kan. Mijn tip: kijk naar een inductie fornuis van Indesit. Mijne kostte indertijd 399 euro (rechtstreeks van de fabriek en inmiddels zijn ze niet meer zo goedkoop te vinden).
Ik heb stadsverwarming, dus ik moet wel, we hebben helemaal geen gas in de wijk.
Ben dr helemaal niet blij mee. Je pan verwarmd alleen van onderen, en ook alleen op de plek waar hij de inductie raakt en slechts zo heet als je inductie wordt.. geen geleidelijke oplopende warmte rondom dus. Dus als je pan iets groter is, dan het plaatje waar je pan op moet, dan heb je koude buitenrand van je pan, en daar bakt dan dus ook niks op, gewoon niet. de warmte van de binnenkant van de an verpreid zich ook niet naar de buitenkant,. Ook met wokken wordt je pan alleen op zn bodem warm. Bij gas wordt je pan ook rondom warm en dat wokt veel en veel beter..
Als je vuurtje, wat dus geen vuurtje is, zachter of hoger moet, reageert ie wel direct.. geen overkokende melk dus.. Bij elektrisch gaat dat geleidelijk, dus daar moet je reageren voordat je iets wil (hoger lager).. Inductie wordt suuuupersnel heet.. Even je pan vast opzetten om op te warmen, en dan de boter/olie pakken kan niet. Dan ben je te laat en is je pan naar zn grootje.. Als je hem zacht opzet, wordt je pan niet heter dan je inductie, dus een goeie hete wok zonder dattie verbrandt ofzo is lastig te bereiken.. Gek genoeg duurt het koken van een eitje veel langer dan op gas, ook op hoge stand..
Nee, ik vind het niks, maar vind elektrisch ook niks.. Ik kan niet kiezen voor gas, dus dan maar dit, en het went wel, maar het kookt nooit echt helemaal lekker...
Ik wok ook gewoon (wok van Ikea) en heb er totaal geen problemen mee. Maar het is wel wat Mikky zegt, juist de warmte rondom die je bij wok nodig hebt, heb je bij inductie idd niet. Maar ik heb er geen last van.
quote:Dit schreef Dayenne Ik wok ook gewoon (wok van Ikea) en heb er totaal geen problemen mee. Maar het is wel wat Mikky zegt, juist de warmte rondom die je bij wok nodig hebt, heb je bij inductie idd niet. Maar ik heb er geen last van.
Mijn vader zweert er ook bij.. Tis ook een kwestie van voorkeur denk ik
quote:Dit schreef Malero
Nu mijn vragen.
Wie kookt er op een inductieplaat?
Zijn er bepaalde merken die fantastisch goed zijn?
Zijn er merken die ik moet mijden als de pest?
Wat zijn jullie ervaringen met inductie? Is het inderdaad een beetje zo ongeveer als gas of moet ik toch kijken naar iets anders. Elektrisch? Keramisch misschien?
inductie lijkt idd het meest op gas. Het verschil zit met name in de hitteverdeling van de pan. Zoals bij een wokpan eigenlijk de hele pan heet moet worden maakt inductie enkel het stuk pan heet waar de pan de plaat raakt. bij gas gloeien de pannen ook iets langer na. Bij inductie is alles net iets sneller. Sneller heet, sneller lager.
Oh ja wij hebben er een van Ikea, De smulig of zoiets.