Inductie koken

Inductie koken 

Onderwerp van Boep

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Boep
    oh?

    Toon alleen de berichten van Boep
    Ik ben me aan het ori?nteren op een nieuwe keuken en overweeg om over te stappen op een inductie kookplaat. Vooral voor het gemak van schoonmaken want een gasstel schonnmaken vind ik een drama.
    Wat zijn jullie ervaringen met het koken op zo'n ding? Zijn er mensen die spijt hebben van de keuze voor inductie?
  2. LeonieCH
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van LeonieCH
    Ik kook sinds een paar maanden op inductie en no geen minuut spijt van..
    Het is wel opletten, want het kan ineens hard gaan, maar temp zakt ook gelijk als je m lager doet.
  3. Malero
    Mevrouw Boog.

    Toon alleen de berichten van Malero
    Inductie lijkt inderdaad het meeste op gas. Het gaat wel hoor. Ik heb twee "boost" pitten en twee normale.
  4. Dayenne
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Dayenne
    Ik kook nu 5 jaar op inductie. Ideaal vind ik het. De voordelen van gas (uit =uit) en keramisch (glasplaat). Nadeel zou kunnen zijn dat je andere pannen nodig hebt (moeten magnetisch zijn, ikea heeft niet al te dure die prima zijn).
  5. elly69
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van elly69
    Ik vind het heerlijk, lekker schone gladde glasplaat. Op stand 9 is alles zo aan de kook.
    ALs je van gas afkomt even wennen aan die standen, maar ik vind t prima.
    En geen gas of open vuur in je huis.
    ALs je de pan eraf haalt gaat ie ook vanzelf uit en bij een lege pan werkt ie ook niet. Allemaal veiligheidsextraatjes.
    Ik doe het vanaf 2004.
    Op vakantie kook ik wel es op gas, heb ik op zich niks op tegen. Dit is gewoon net wat moderner.
  6. Inge
    a little crazy

    Toon alleen de berichten van Inge
    het enige nadeel bij ons is dat de tiptoetsen op hetzelfde blad zitten. Dus als er een pan overkookt (wat met de boosterfunctie nog wel eens gebeurt) valt de plaat uit en moet ik eerst de plaat weer helemaal droog maken voor ik hem weer aan kan zetten
  7. Milla
    Mieters....

    Toon alleen de berichten van Milla
    Ik kook al jaren op inductie. Super fijn. Ben nu ook bezig met een nieuwe keuken, en zag vandaag een inductie met afzuig ineen >>LINK<<

    Mooi systeem, maar daar gaat mijn vlakke kookplaat, juist dat vind ik een grote pr?. Wel een mooi alternatief als je geen afzuiging boven je kookplaat wil hebben (ivm kookeiland).
  8. Boep
    oh?

    Toon alleen de berichten van Boep

    Leuk, die positieve verhalen. Ik ga op inductie koken! Smile
    30 sep '17 - 16:52:35 / 30 sep '17 - 17:03:20
  9. JWmartin
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van JWmartin
    Het is inderdaad erg prettig koken. Ik ben erg tevreden. Enigste verbeterpunt is de plaats waar de touch knoppen zitten. Als er een beetje water op spettert dan gaat alles uit.
    Plaatje
  10. leaving
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van leaving
    Ik kook al dik 20 jaar op inductie.
    Had nu in mijn nieuwe woning gas........
    dat is er heel rap weer uit gegaan.
    Heerlijk

    makkelijk schoon te houden
    snel warm, snel afgekoeld.

    kortom doen
  11. LeonieCH
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van LeonieCH
    Ik heb geen nieuwe pannen hoeven te kopen.
    Alleen eeen koekepan van de Hema weigerde dienst
  12. Wixy
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Wixy
    Kook al jaren op inductie. Gewoon heerlijk!!
Terug naar de lijst