Om diverse redenen sinds een paar weken koolhydraatarm aan het eten. Gaat prima, alleen de inspiratie voor het diner is een beetje op. Ben niet zo van de bloemkoolrijst en courgetti, iemand lekkere andere recepten??
-
29 mrt '20 - 14:09:36
-
Die pompoenbladen van de AH zijn best prima om lasagne mee te maken. Verder ben ik alleen hierin en maak niet echt recepten. Ik gooi meestal een stuk dierlijk eiwit in de pan en maak daar groente bij, spinazie, courgette, ratatouille, witlof ham/kaas, broccoli, haricots verts. En uiteraard maak ik dat lekker met een uitje, spekjes en knoflook.
29 mrt '20 - 14:15:14 -
Puree maken van knolselderij en in de ovenschaal doen. Gekookte broccolli erop. Daar weer bovenop walnoten. En als laatste geraspte kaas of eigen kaassausje.
Je kan ipv walnoten ook gerult gehakt erop doen.
Wij vinden het lekker en het vult goed.29 mrt '20 - 14:25:51 -
Voedingsmiddelen die veel vezels bevatten en koolhydraatarm zijn:
Psyllium Husk → 78 gram vezels per 100 gram
Chia zaad → 35 gram vezels per 100 gram
Lijnzaad → 27 gram vezels per 100 gram
Pompoenpitten → 18 gram vezels per 100 gram
Kikkererwten → 15 gram vezels per 100 gram
Sojabonen → 13 gram vezels per 100 gram
Sesamzaad → 12 gram vezels per 100 gram
Amandelen → 12 gram vezels per 100 gram
Pure chocolade (70-99%) → 11 gram vezels per 100 gram
Macadamia noten → 10 gram vezels per 100 gram
Zonnebloempitten → 9 gram vezels per 100 gram
Aalbessel → 8 gram vezels per 100 gram
Rode bessen → 8 gram vezels per 100 gram
Blauwe bessem → 8 gram vezels per 100 gram
Avocado → 7 gram vezels per 100 gram
Pinda’s → 6 gram vezels per 100 gram
Frambozen → 6 gram vezels per 100 gram
Hazelnoten → 5 gram vezels per 100 gram
Pecannoten → 5 gram vezels per 100 gram
Artisjok → 5 gram vezels per 100 gram
Tempeh → 5 gram vezels per 100 gram
Bramen → 4 gram vezels per 100 gram
Spruitjes → 4 gram vezels per 100 gram
Tuinbonen → 4 gram vezels per 100 gram
Zwarte bessen → 4 gram vezels per 100 gram
Walnoten → 4 gram vezels per 100 gram
Kiwi → 3 gram vezels per 100 gram
Veldsla → 3 gram vezels per 100 gram
Broccoli → 3 gram vezels per 100 gram
Quinoa → 3 gram vezels per 100 gram
Aardbeien → 2 gram vezels per 100 gram
Kaas → 1 gram vezels per 100 gram
Van deze site:
>>LINK<<
29 mrt '20 - 15:08:28 -
Ik heb net een lunch van spinazie-omelet gemaakt. Verse spinazie roerbakken, in schaaltje met twee geklopte eieren mengen, zout en peper erbij en dan een omelet van maken. Ik heb er deze keer geitenkaasrondjes en tomaat erop gelegd in de pan. Kan ook prima als diner en je kunt báñales toevoegen, champignons, cashewnoten, spekjes, geraspte kaas andere kruiden bijvoorbeeld.
29 mrt '20 - 15:33:34 -
quote:
Dit schreef nienkevb
Ik heb net een lunch van spinazie-omelet gemaakt. Verse spinazie roerbakken, in schaaltje met twee geklopte eieren mengen, zout en peper erbij en dan een omelet van maken. Ik heb er deze keer geitenkaasrondjes en tomaat erop gelegd in de pan. Kan ook prima als diner en je kunt báñales toevoegen, champignons, cashewnoten, spekjes, geraspte kaas andere kruiden bijvoorbeeld.
Lekker hè. Ik doe de eieren opkloppen, in de pan en daarna direct de geroerbakte spinazie verspeiden met zongedroogde tomaatjes.29 mrt '20 - 15:57:51 -
Mijn zoon heeft het een tijd gedaan en die is behoorlijk afgevallen.
Hij was helemaal wouws van de wortelwraps en bietenwraps van Appie.
Met wraps , tacco's en spelt producten kan je toch nog hele lekkere dingen maken.
En......zo is hij ook veel meer vegetarisch vlees gaan eten.
Het is even uitproberen maar er zit best heel lekker spul bij.
29 mrt '20 - 16:42:20 -
Laatst een keer van courgette dunne plakken geschaafd met de kaasschaaf en daarmee de lasagna bladen vervangen, wel gehakt en salami en sauzen erbij gebruikt, was heerlijk. Verder gebruik ik regelmatig koolraap of knolselderij als 'aardappel' maar ook pompoen om bijvoorbeeld stampot boerenkool te maken. Knolselderij was erg lekker voor zuurkoolstamp en koolraap gebruik ik met hutspot.
Bloemkool pizzabodem en dan lekker beleggen met van alles, heerlijke pizzaas.
Vlees met groenten uit de oven ook lekker. Vaak iets van thais of japans zoals kip curry of okonomiyaki. Het menu breid zich langzaam uit. Al 5 maanden bezig, maar helaas maar 4 kilo eraf. Wel een beter suikergehalte en ik voel me fitter.29 mrt '20 - 18:34:33 -
Ik eet SSD, zoek op internet maar eens naar SSD, SitSmart, eetmethode.
Het is geen dieet maar een eetmethode zonder granen, rijst, pasta, piepers en het is vegan.
De truc is dat je met deze eetmethode alleen dingen eet die je energie opleveren. Je eet dus geen dingen die méér kosten om ze te verteren dan dat ze opleveren.
Brood is gemakkelijk te vervangen door boekweitcrackers of noten/zaden/boekweitcrackers die je zelf maakt, ik vind het zelfgebakken boekweitbrood ook erg lekker. Je kunt ook een plak (in de lengte) van een courgette in de broodrooster doen en die beleggen met humus.
Op de website en de facebookgroep van SSD vind je een énorme hoeveelheid recepten voor heerlijke maaltijden.29 mrt '20 - 18:41:38 -
quote:
Dit schreef nienkevb
Ik heb net een lunch van spinazie-omelet gemaakt. Verse spinazie roerbakken, in schaaltje met twee geklopte eieren mengen, zout en peper erbij en dan een omelet van maken. Ik heb er deze keer geitenkaasrondjes en tomaat erop gelegd in de pan. Kan ook prima als diner en je kunt báñales toevoegen, champignons, cashewnoten, spekjes, geraspte kaas andere kruiden bijvoorbeeld.
Bedankt was een goed idee
Mijn recept was iets simpeler:
* 150 gr verse spinazie + eetlepel water in pan, deksel erop, na 3 minuten op een bord leggen (als vervanging voor brood)
* 3 eieren klutsen, in de pan, een beetje roeren, kaas erop, na 1 minuut over de spinazie, klaar
Lekker fris en je zit vol.
9 apr '20 - 12:49:05 -
Dat klinkt ook lekker Eric! En aangezien mijn spinazie met dit weer echt als een tierelier groeit, moet ik veel spinazie eten de komende tijd. Ik ga jouw variant zeker uitproberen!
Nog een lunchvariant koolhydraatarm... vandaag heb ik een een verse tomatensoep met basilicum en crème fraiche. Daarbij eet ik wat bleekselderij waarop ik pindakaas smeer. Daar zit wel iets koolhydraat in maar je gebruikt er weinig van. Voor de vulling kun je bijvoorbeeld ook nog kaas in de soep raspen. Of balletjes.
10 apr '20 - 12:55:42 -
Wat een goede ideeën allemaal, dank!
Ik heb zelf vanavond 2 kippedijtjes met champignons, paprika, cherrytomaatjes en spitskool, gekruid met knoflook, Spaanse peper en ketjap.
10 apr '20 - 17:14:34 / 10 apr '20 - 17:46:05