Ovenschotel 

Onderwerp van Imke

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Imke
    🌼🌼🌼

    Toon alleen de berichten van Imke
    Heeft iemand misschien een recept voor een eenvoudige ovenschotel?
    Het liefst met groenten, niet te zwaar op de maag en zonder pasta.
    Ik kook voor m'n schoonmoeder maar ben een beetje door m'n inspiratie heen 🙃.
  2. Dianaa
    Blond en Rond

    Toon alleen de berichten van Dianaa
    Deze is ons nieuwste succes recept
    Met zoete aardappel, wortels,aardappelen, gehakt en erwten
    >>LINK<<
  3. 00h
    naar buiten

    Toon alleen de berichten van 00h
    Is quiche iets? De AH heeft een makkelijke op de site staan.
  4. Imke
    🌼🌼🌼

    Toon alleen de berichten van Imke

    quote:
    Dit schreef Dianaa
    Deze is ons nieuwste succes recept
    Met zoete aardappel, wortels,aardappelen, gehakt en erwten
    >>LINK<<


    Ja fijn, dank je wel!
  5. Imke
    🌼🌼🌼

    Toon alleen de berichten van Imke

    quote:
    Dit schreef 00h
    Is quiche iets? De AH heeft een makkelijke op de site staan.


    Nee helaas (vind t zelf wel lekker), bedankt OOh!
  6. Joy
    We gaan het zien!

    Toon alleen de berichten van Joy
    Bodem en randjes invetten, laagjes aardappelschijfjes (of puree), prei, wat ui en/of knoflook eventueel, gehakt en afdekken met een laagje geraspte kaas. Zou dat iets zijn?
    De mogelijkheden zijn eindeloos. Dit kan ook prima met knolselder, en aardappelen of puree vervangen door bataat natuurlijk ook. Net wat schoonmama wilt. Wel tof van jou trouwens, dit!
    Bovenstaande kan ook allemaal in de airfryer :)
  7. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70
    Smile Witlof

    300 gr (mager)rundergehakt
    1 grote ui
    1 el olijfolie
    500 gr witlof
    1 rode paprika
    100 gr gerookte ham
    100 gr geraspte kaas
    75 gr roomkaas
    150 ml kookroom
    1 el mosterd
    50 gr geraspte mozzarella
    zout en peper naar smaak
    optioneel: lente-ui


    Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd op een snijplank de ui en paprika in kleine stukjes. Pak vervolgens de witlof, verwijder de buitenste bladeren en de uiteindes eraf. Snijd elke stronk doormidden en verwijder met een scherp mesje de bittere kern. Snijd de witlof ten slotte in kleinere stukjes.
    Verwarm een el olijfolie in een grote hapjespan en voeg de gesneden ui toe. Bak de ui totdat het begint te verkleuren en voeg dan het gehakt toe. Bak het gehakt in ca. 3-5 minuten gaar en voeg dan de gesneden paprika en witlof toe. Bak de groente 5 minuten mee en laat daarna het overtollige vocht in de pan uitlekken. Snijd dan de gerookte ham in kleine stukjes en voeg dit toe aan het gehakt en de groente in de pan.
    Pak nu een kleine steelpan en verwarm hierin de kookroom, roomkaas en geraspte kaas. Zet het vuur laag en breng dit aan de kook. Kook de kaassaus totdat de geraspte kaas in het pannetje is gesmolten. Haal dan het pannetje van het vuur en voeg al roerend de mosterd toe.
    Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschotel en breng op smaak met zout en peper. Schenk vervolgens de kaassaus over het gehaktmengsel en bestrooi met de geraspte mozzarella. Bak de witlofschotel 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer de witlofschotel na het bakken eventueel met gesneden lente-ui.
  8. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70
    Prei

    500 gr mager rundergehakt
    125 gr spekreepjes
    4 stengels prei
    250 gr champignons
    4 tl kerriepoeder
    3 eieren (M)
    100 ml slagroom
    75 gr geraspte kaas
    zout en peper naar smaak

    Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Voeg vervolgens de gerookte spekreepjes toe aan een koekenpan en bak deze knapperig. Laat het overtollige vet uitlekken en voeg daarna het rundergehakt toe. Bak het gehakt gaar.
    Snijd ondertussen de champignons en prei in kleine stukjes en voeg dit samen met de kerrie toe aan de koekenpan. Bak de groente onder voortdurend omscheppen beetgaar. Klop ondertussen de eieren in een grote kom los met de slagroom. Voeg de geraspte kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
    Doe het prei-gehakt mengsel in een ovenschotel en giet de losgeklopte eieren hier overheen. Bak de ovenschotel ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de schotel na het bakken in 4 stukken en genieten maar!
  9. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70
    Sperziebonen

    600 gr sperziebonen
    250 gr champignons
    125 gr spekreepjes
    2 sjalotten, fijngesneden
    250 ml kookroom
    50 gr roomkaas
    30 gr geraspte parmezaanse kaas
    zout en peper naar smaak
    optioneel: cayennepeper naar smaak

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd dan de champignons in plakjes en de ui in kleine blokjes. Pak vervolgens een grote koekenpan en bak hierin de spekjes gaar en knapperig. Doe de spekjes na het bakken in een kom en dep het overtollige vet weg.
    Bak in dezelfde koekenpan boven een middelhoog vuur de gesneden ui en champignons binnen ca. 3 minuten gaar. Voeg dan de kookroom, roomkaas en kruiden toe aan de pan. Breng dit al roerend aan de kook en kook ca. 4 minuten, totdat de saus begint in te dikken. Zet dan het vuur laag en laat nog eens 6-8 minuten sudderen om de saus verder in te dikken.
    Pak ondertussen een grote pan en vul deze met water. Voeg de sperziebonen en een snufje zout toe aan de pan en kook de sperziebonen ongeveer 8-10 minuten beetgaar. Laat de sperziebonen na het koken goed uitlekken en dep indien nodig droog met een vel keukenpapier.
    Voeg vervolgens de gekookte sperziebonen toe aan de pan met de champignonsaus en meng dit met een spatel goed door elkaar. Schep de inhoud van de pan in een ovenschotel en bak dit 15 minuten in de voorverwarmde oven.
    Haal na 15 minuten de schotel uit de oven en bestrooi met de gebakken spekjes en parmezaanse kaas. Doe de ovenschotel dan weer terug in de oven en bak nog eens 5 minuten. Verdeel na het bakken in 4 porties. Eet smakelijk!
  10. Ezzie
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Ezzie
    Deze spinazietaart is simpel te maken. Ik doe er geen gekookte eieren in, maar gebruik gewoon 5 eieren.

    >>LINK<<
  11. Ezzie
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Ezzie
  12. cootje
    Erudiet vernaculair

    Toon alleen de berichten van cootje
    Zuurkool met hamrolletjes.
    Is heerlijk . En je kan er ook ananasblokjes bij op doen als je dat lekker vind.
    Zuurkool is goed voor de maag.
    >>LINK<<

    De appel en/of de kaas kan je weg laten.
    De saus kan je een een eenvoudige bechamelsaus van maken.(boter smelten,lepel bloem mengen,melk er bij en roeren.)
    Als ik snel wou gebruikte ik ook wel eens puree uit zak of kantenklare uit de winkel.
Terug naar de lijst