Pan met puin #hoe bak je nou fatsoenlijk aardappelen  

Onderwerp van EmC

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. EmC
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van EmC
    Oke, ik weet dat ik totaal niet kan koken en zelfs de meest simpele gerechten lukken niet maar iets als aardappelen bakken moet toch kunnen?
    Nou, voor alsnog niet; veel olie, weinig olie, bakboter ipv olie, hoog vuur, middelhoog vuur, eerst hoog daarna middelhoog, zout direct toevoegen, zout na afloop toevoegen, veel omroeren, weinig omroeren, het maakt niet uit.
    Altijd een pan met puin met aardappelen die niet goed gaar zijn van binnen, zeer zeker niet knapperig van buiten, maar nog langer in de pan gaat ook niet meer want dan beginnen sommigen toch te verbranden terwijl anderen nog wit zijn. Ook de aardappelen die al gingen verbranden aan 1 kant zijn zacht en niet knapperig.
    Wat doe ik nou precies fout?
    Ik eet wekelijks gebakken aardappelen maar nooit ziet het eruit om over de smaak nog maar te zwijgen.
    Plaatje
    Plaatje
  2. 7jeroen7
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van 7jeroen7
    Als eerste reactie vind ik het veel aardappels in 1 keer.
    Dit zou bij mij ook niet lukken.
  3. EmC
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van EmC

    quote:
    Dit schreef 7jeroen7
    Als eerste reactie vind ik het veel aardappels in 1 keer.
    Dit zou bij mij ook niet lukken.


    Maakt dat echt uit? In twee keer gaat wel heel veel tijd kosten. En worden de eerste weer koud.
  4. 7jeroen7
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van 7jeroen7
    quote:
    Dit schreef EmC


    Maakt dat echt uit? In twee keer gaat wel heel veel tijd kosten. En worden de eerste weer koud.

    Ik ben ook geen keukenprins, ik los het op door 2 pannen te gebruiken.
  5. EmC
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van EmC

    quote:
    Dit schreef 7jeroen7

    Ik ben ook geen keukenprins, ik los het op door 2 pannen te gebruiken.


    Ja. Weleens aan gedacht. Maar ik moet ook vlees bakken.
    Er passen op mijn 4 pits geen 3 koekenpannen tegelijk.
    Soms denk ik erover om toch maar eens gewoon een kookcursus te gaan doen.
    Ik begin er de laatste tijd van te balen dat ik alleen maar wat lekkers eet bij een ander of in een restaurant.
  6. Anthea
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Anthea
    Ik hou van gebakken aardappels met een krokant laagje erom. Dus ik maak blokjes. Dat rolt sowieso makkelijker om in de pan. Die laat ik eerst even aan de kook komen en giet ik af. Laten uitdampen. En dan bakken in boter en heel veel omschudden.
    Lekker zeezout erop ook en dat ook laten meebakken.
  7. EmC
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van EmC

    quote:
    Dit schreef Anthea
    Ik hou van gebakken aardappels met een krokant laagje erom. Dus ik maak blokjes. Dat rolt sowieso makkelijker om in de pan. Die laat ik eerst even aan de kook komen en giet ik af. Laten uitdampen. En dan bakken in boter en heel veel omschudden.
    Lekker zeezout erop ook en dat ook laten meebakken.


    Heb jij een verklaring waarom bij mij de aardappelen worden zoals ze worden?
    Zacht (tot pulp) en niet gaar? Terwijl ik ze toch een half uurtje ofzo bak?
  8. Dayenne
    Hallo!

    Toon alleen de berichten van Dayenne
    Opgebakken aardappelen (die dus al gaar zijn) met veel boter bakken. Boter heet laten worden, niet tot zwarte damp, aardappelen in de pan, vuur laag zetten (in schaal 1-10 op stand 3). Er bij blijven. Als ze bruin zijn om draaien met een spatel. Evt boter toevoegen.

    Met rauwe aardappelschijfjes lukt het mij alleen in de airfryer. Eerst even besprenkelen met olie in een bak, omhusselen. Daarna in de fryer. Regelmatig om gooien.
  9. Anthea
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Anthea
    Ik denk dat je ze rauw bakt en dan te veel in de pan ook als je schijfjes maakt? Bolletjes of blokjes zijn veel makkelijker.
    Als je schijfjes doet moet je ze ook allemaal plat leggen en dan omdraaien met de spatel. Maar dat doe ik nooit dus dat kan ieMand anders wel vertellen.
  10. gadis
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van gadis
    Gooi ze in de oven......
  11. jieke
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van jieke
    geen kruimige aardappels gebruiken maar vastkokende
    aardappelen in blokjes, schijfjes of partjes of welke vorm je dan ook maar wilt snijden
    Kort voorkoken, dus opzetten met ruim water (nu juist wel, net onder staan) en dan de kook erover en afgieten.

    Ondertussen in een koekenpan of wok olie met boter/margarine samen heet laten worden.
    de voorgekookte aardappelen hier na het afgieten in opbakken, lekker heet maar niet te grote porties zodat ze ook echt nog kunnen bakken
    kruiden erover, paprika, kerrie en zout (aangepast want dit bak je gewoon mee, geeft dan ook mooi kleur aan je gebakken aardappelen)

    en klaar zijn de gebakken aardappelen
    11 jul '20 - 20:03:16 / 11 jul '20 - 20:20:29
  12. Caroline
    Zut Alors!

    Toon alleen de berichten van Caroline
    Half boter, half olie. Niet teveel aardappelen erin. Aardappelen eerst met keukenpapier droogdeppen. Eerst hoog vuur, daarna zacht. Iets leuks gaan doen en 5 minuten later de pan omschudden. Weer 5 minuten iets voor jezelf gaan doen. Eet smakelijk. Niet roeren in de pan.
Terug naar de lijst