Plakkerige kip uit de Crock-Pot

Plakkerige kip uit de Crock-Pot 

Onderwerp van leeuwin70

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70
    Plakkerige kip uit de Crock-Pot Smile
    ☀️Hoeveelheid:
    4-6 personen
    Prep Time:
    15 minuten
    Bereidingstijd:
    3h 00 min
    Als je een Crockpot hebt dan heb je geluk vandaag. Dit recept wordt namelijk gemaakt in de Crockpot.
    Recepten uit de Crockpot zijn heerlijk en de keuken (en het huis) ruiken lekker naar eten. Plus, het is nog eens onwijs gemakkelijk ook!
    Anyway..
    Heerlijke plakkerige kip, perfect bij bloemkool?rijst?. Niemand zal in de gaten hebben dat ze paleo aan het eten zijn.

    ☀️Ingredi?nten:
    Kipdijfilet - 1 kg, in blokjes
    Tapioca - 30 gram
    Zwarte peper - 1/2 theelepel
    Kokosolie - 2 eetlepels
    Cashewnoten - 100 gram
    Lente-uitjes - 2, in ringetjes
    Witte sesamzaadjes - 2 eetlepels
    ☀️Voor de saus:
    Knoflook - 3 teentjes, fijngesneden
    Tomatenpuree - 2 eetlepels
    Kokosbloesemsuiker - 1 eetlepel
    Verse gember - 1 cm, geschild en fijngesneden
    Sesamolie - 1 eetlepel
    Rijstazijn - 2 eetlepels
    Coconut aminos - 3 eetlepels
    Chilivlokken - snufje
    Keltisch zeezout - 1/2 theelepel
    ☀️Bereidingswijze:
    Doe de kipblokjes samen met de tapioca en de peper in een kom en meng totdat alle kip bedekt is.
    Smelt de kokosolie in een wok en bak hierin de kip.
    Maak de saus door de knoflook, tomatenpuree, kokosbloesemsuiker, gember, sesamolie, rijstazijn, coconut aminos, chilivlokken en zeezout te mengen in een kommetje. Je krijgt een soort dikke pap.
    Doe de kip in je Crock-Pot samen met de saus in de Crock-Pot en roer door.
    Kook 2-3 uur op de lage stand.
    Serveer met bloemkool?rijst? en garneer met de cashewnoten, lente-ui en sesamzaadjes.
    Plaatje
Terug naar de lijst