Plakkerige kip uit de Crock-Pot
☀️Hoeveelheid:
4-6 personen
Prep Time:
15 minuten
Bereidingstijd:
3h 00 min
Als je een Crockpot hebt dan heb je geluk vandaag. Dit recept wordt namelijk gemaakt in de Crockpot.
Recepten uit de Crockpot zijn heerlijk en de keuken (en het huis) ruiken lekker naar eten. Plus, het is nog eens onwijs gemakkelijk ook!
Anyway..
Heerlijke plakkerige kip, perfect bij bloemkool?rijst?. Niemand zal in de gaten hebben dat ze paleo aan het eten zijn.
☀️Ingredi?nten:
Kipdijfilet - 1 kg, in blokjes
Tapioca - 30 gram
Zwarte peper - 1/2 theelepel
Kokosolie - 2 eetlepels
Cashewnoten - 100 gram
Lente-uitjes - 2, in ringetjes
Witte sesamzaadjes - 2 eetlepels
☀️Voor de saus:
Knoflook - 3 teentjes, fijngesneden
Tomatenpuree - 2 eetlepels
Kokosbloesemsuiker - 1 eetlepel
Verse gember - 1 cm, geschild en fijngesneden
Sesamolie - 1 eetlepel
Rijstazijn - 2 eetlepels
Coconut aminos - 3 eetlepels
Chilivlokken - snufje
Keltisch zeezout - 1/2 theelepel
☀️Bereidingswijze:
Doe de kipblokjes samen met de tapioca en de peper in een kom en meng totdat alle kip bedekt is.
Smelt de kokosolie in een wok en bak hierin de kip.
Maak de saus door de knoflook, tomatenpuree, kokosbloesemsuiker, gember, sesamolie, rijstazijn, coconut aminos, chilivlokken en zeezout te mengen in een kommetje. Je krijgt een soort dikke pap.
Doe de kip in je Crock-Pot samen met de saus in de Crock-Pot en roer door.
Kook 2-3 uur op de lage stand.
Serveer met bloemkool?rijst? en garneer met de cashewnoten, lente-ui en sesamzaadjes.