Hier staan lekkere Salades recepten
>>LINK<<
-
10 nov '18 - 11:32:54
-
Ha dankjewel
10 nov '18 - 14:15:01 -
quote:
Dit schreef Zooitje
Ha dankjewel
10 nov '18 - 16:02:29 -
Recept: Tomatensalsa
Deze tomatensalsa zit bomvol met smaak. Je proeft de tomaten, maar ook zoete mango, een zuurtje, aardse smaken, zout ?n een beetje pit. Wat mij betreft een heerlijke smaakcombinatie. Een salsa kun je prima op een stukje crostini/toastje serveren als klein hapje. Maar je kunt de salsa ook door de sla mengen, je brood mee beleggen of als saus bij een hoofdgerecht serveren.
Ingredi?nten:
6 lekkere tomaten, 1 halve eetrijpe mango, 2 augurken, 1 kleine gekookte rode biet, 2 stengels bosui, 1 eetl. olijfolie, snufje zout en peper.
Bereidingswijze:
1. Voor een extra lekker resultaat kun je de tomaten ontvellen. Dat doe je door met een mesje een kruisje te zetten aan de boven en onderkant van de tomaten en in heet water te dompelen totdat het velletje van de tomaat iets begint te barsten. Doe de tomaten direct in koud water en pel het velletje eraf. Verwijder de kroonaanzet en snijd de tomaten in blokjes.
2. Maak een halve mango schoon en snijd het zoete vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd ook de zoetzure augurken en kleine gekookte rode biet in blokjes.
3. Snijd de bosui in ringen. Meng alle ingredi?nten van de salsa door elkaar en breng op smaak met zout, peper en een scheutje extra vergin olijfolie. Proef het resultaat. Hou je van pittig, dan kun je een stukje rode peper fijnhakken en toevoegen. In de koelkast ongeveer 4 dagen houdbaar.
Tip: Een crostini/toastje is een krokant dun plakje brood wat je gemakkelijk zelf kunt maken. Besmeer het brood met een kwastje met een beetje olijfolie. Beng op smaak met peper, zout en sesamzaadjes en bak goudbruin krokant in de oven op 180 graden.
Bron Mathijs Vrieze18 feb '19 - 15:07:13 -
Het draadje van de koude pasta salade's zijn weg..
Ik plaats ze hier weer onder.23 jun '19 - 12:27:06 -
Koude pastasalade met tonijn
Ingrediënten 4 personen
1 zak pasta bijv gekleurde spirali, 2 blikjes tonijn in olijfolie, olijven, zongedroogde tomaten, tomaten, paprika, komkommmer, olijfolie, mosterd, peper en italiaanse kruiden, mais, feta
Voorbereiding
Kook de pasta gaar en laat het afkoelen
Bereidingswijze
Snij de zongedroogde tomaten in stukjes, de feta in blokjes. Halveer de olijven. Snijd de komkommer in stukjes en de tomaat en paprika ook. Meng dit alles in een grote pan. Voeg de pasta toe en ook de mais. Voeg de tonijn toe. Meng een deel olijfolie met een lepel mosterd, wat peper en wat italiaanse kruiden tot een dressing. Meng dit door de pastasalade heen. Koel wegzetten tot etenstijd.23 jun '19 - 12:28:12