Schaal met verse lasagne invriezen

Schaal met verse lasagne invriezen 

Onderwerp van Rose_s

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Rose_s
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Rose_s
    Ik heb in mijn enthousiasme om iets extra lasagne te maken een hele grote schaal extra.
    We vieren zondag onze verjaardagen en ik vroeg me af of ik de lasagne met stenen schaal en al kan invriezen. Of zou alles dan niet door en door bevriezen, waardoor er bederf optreed, alles is gekookt en gebakken dus wel gaar.
  2. rotonde
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van rotonde
    geen enkel probleem, een ovenschaal kan ook tegen de kou. Andere schalen zouden nog wel eens niet tegen de kou kunnen en dan barsten
  3. SFR
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van SFR
    Wat doet het met de smaak?

    Er zal wel wat vocht in de nu bereide lasagne zitten.. dat bevriest dadelijk maar ontdooit weer voordat je het in de oven doet om warm te maken zondag.
    Wordt het dan niet een slap zooitje, klef, deeg?

    Ik zou het gewoon in de koelkast bewaren.. zoals je aangeeft is het gekookt en al. Goed laten afkoelen, afdekken.. dan moet dat wel goed gaan.
    Gisteren heb ik nog een restje Spaghetti gegeten, Was van afgelopen dinsdag. Gewoon in de koelkast bewaard in een bakje. Was lekker. Smile
  4. Rose_s
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Rose_s

    quote:
    Dit schreef SFR
    Wat doet het met de smaak?

    Er zal wel wat vocht in de nu bereide lasagne zitten.. dat bevriest dadelijk maar ontdooit weer voordat je het in de oven doet om warm te maken zondag.
    Wordt het dan niet een slap zooitje, klef, deeg?

    Ik zou het gewoon in de koelkast bewaren.. zoals je aangeeft is het gekookt en al. Goed laten afkoelen, afdekken.. dan moet dat wel goed gaan.
    Gisteren heb ik nog een restje Spaghetti gegeten, Was van afgelopen dinsdag. Gewoon in de koelkast bewaard in een bakje. Was lekker. Smile


    Ik heb niet zo een geweldige koelkast, bovendien kan ik dan niet zoveel meer kwijt, in de koelkast is voor mij geen optie.

    De smaak zal alleen maar beter worden, pasta is ook in te vriezen, de saus kan idd teruglopen dat is wel lastig.
  5. Kun je prima invriezen. Ik zou het eerst wel zo ver mogelijk terugkoelen in de koelkast en dan in de vriezer. Dan houd je de invriestijd zo kort mogelijk een dat komt de kwaliteit ten goede. Om diezelfde reden kun je ook overwegen om de lasagne in porties in te vriezen.
  6. Chantalleke
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Chantalleke
    Ik vries het ook wel in maar vers is echt lekkerder
  7. EmC
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van EmC
    Als je teveel eten maakt, stuur je mij gewoon een berichtje of ik mee kom eten. Simpel toch? Smile
  8. Rose_s
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Rose_s

    quote:
    Dit schreef EmC
    Als je teveel eten maakt, stuur je mij gewoon een berichtje of ik mee kom eten. Simpel toch? Smile


    Duhhhhhhhhhhhh de vorige keer zei je op het laatste moment af ;) :) :)

    Deze schaal krijg jij in je eentje niet leeg hoor
  9. Rose_s
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Rose_s

    quote:
    Dit schreef Chantalleke
    Ik vries het ook wel in maar vers is echt lekkerder



    Dat zal vast, maar ik moet toch voor zondag eten maken en nu heb ik dat per ongeluk alvast.

    Hij staat inmiddels in de vriezer, we zullen zien :)
  10. EmC
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van EmC
    quote:
    Dit schreef Rose_s


    Duhhhhhhhhhhhh de vorige keer zei je op het laatste moment af ;) :) :)

    Deze schaal krijg jij in je eentje niet leeg hoor


    Misschien niet de hele schaal maar alle beetjes helpen!
  11. quote:
    Dit schreef SFR
    Wat doet het met de smaak?

    Er zal wel wat vocht in de nu bereide lasagne zitten.. dat bevriest dadelijk maar ontdooit weer voordat je het in de oven doet om warm te maken zondag.
    Wordt het dan niet een slap zooitje, klef, deeg?

    Ik zou het gewoon in de koelkast bewaren.. zoals je aangeeft is het gekookt en al. Goed laten afkoelen, afdekken.. dan moet dat wel goed gaan.
    Gisteren heb ik nog een restje Spaghetti gegeten, Was van afgelopen dinsdag. Gewoon in de koelkast bewaard in een bakje. Was lekker. Smile

    Een week? 😳😳😳
  12. elly69
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van elly69
    quote:
    Dit schreef Rose_s
    Ik heb in mijn enthousiasme om iets extra lasagne te maken een hele grote schaal extra.
    We vieren zondag onze verjaardagen en ik vroeg me af of ik de lasagne met stenen schaal en al kan invriezen. Of zou alles dan niet door en door bevriezen, waardoor er bederf optreed, alles is gekookt en gebakken dus wel gaar.


    Ha Rose, als ik je verhaal zo lees zou ik het voorzichtig overscheppen in een plastic bak, met een deksel. En dan in de vriezer.
    Het bevriest wel door en door als je de temperatuur maar goed op vriesstand hebt. Overigens afgekoeld er in zetten, anders kost het te veel stroom.

    Steen kan kapotvriezen met het risico dat er schilfers in je eten komen.
    De plastic bak kan je ontdooien in de magnetron en er dan wat salade bij serveren, de slablaadjes op de imperfecte randen Smile.
    De smaak wordt alleen maar beter.
    De koelkast is net iets te lang. Het is pas dinsdag, dat is bijna een week.
    Je wil je visite niet aan de voedselvergiftiging helpen Smile

    De lege schaal laat je uitlikken door Eric, Eric deze keer wel aan de schaal likken Smile
Terug naar de lijst