Ik heb in mijn enthousiasme om iets extra lasagne te maken een hele grote schaal extra.
We vieren zondag onze verjaardagen en ik vroeg me af of ik de lasagne met stenen schaal en al kan invriezen. Of zou alles dan niet door en door bevriezen, waardoor er bederf optreed, alles is gekookt en gebakken dus wel gaar.
Er zal wel wat vocht in de nu bereide lasagne zitten.. dat bevriest dadelijk maar ontdooit weer voordat je het in de oven doet om warm te maken zondag.
Wordt het dan niet een slap zooitje, klef, deeg?
Ik zou het gewoon in de koelkast bewaren.. zoals je aangeeft is het gekookt en al. Goed laten afkoelen, afdekken.. dan moet dat wel goed gaan.
Gisteren heb ik nog een restje Spaghetti gegeten, Was van afgelopen dinsdag. Gewoon in de koelkast bewaard in een bakje. Was lekker.
Er zal wel wat vocht in de nu bereide lasagne zitten.. dat bevriest dadelijk maar ontdooit weer voordat je het in de oven doet om warm te maken zondag.
Wordt het dan niet een slap zooitje, klef, deeg?
Ik zou het gewoon in de koelkast bewaren.. zoals je aangeeft is het gekookt en al. Goed laten afkoelen, afdekken.. dan moet dat wel goed gaan.
Gisteren heb ik nog een restje Spaghetti gegeten, Was van afgelopen dinsdag. Gewoon in de koelkast bewaard in een bakje. Was lekker.
Ik heb niet zo een geweldige koelkast, bovendien kan ik dan niet zoveel meer kwijt, in de koelkast is voor mij geen optie.
De smaak zal alleen maar beter worden, pasta is ook in te vriezen, de saus kan idd teruglopen dat is wel lastig.
Kun je prima invriezen. Ik zou het eerst wel zo ver mogelijk terugkoelen in de koelkast en dan in de vriezer. Dan houd je de invriestijd zo kort mogelijk een dat komt de kwaliteit ten goede. Om diezelfde reden kun je ook overwegen om de lasagne in porties in te vriezen.
Er zal wel wat vocht in de nu bereide lasagne zitten.. dat bevriest dadelijk maar ontdooit weer voordat je het in de oven doet om warm te maken zondag.
Wordt het dan niet een slap zooitje, klef, deeg?
Ik zou het gewoon in de koelkast bewaren.. zoals je aangeeft is het gekookt en al. Goed laten afkoelen, afdekken.. dan moet dat wel goed gaan.
Gisteren heb ik nog een restje Spaghetti gegeten, Was van afgelopen dinsdag. Gewoon in de koelkast bewaard in een bakje. Was lekker.
quote:Dit schreef Rose_s Ik heb in mijn enthousiasme om iets extra lasagne te maken een hele grote schaal extra.
We vieren zondag onze verjaardagen en ik vroeg me af of ik de lasagne met stenen schaal en al kan invriezen. Of zou alles dan niet door en door bevriezen, waardoor er bederf optreed, alles is gekookt en gebakken dus wel gaar.
Ha Rose, als ik je verhaal zo lees zou ik het voorzichtig overscheppen in een plastic bak, met een deksel. En dan in de vriezer.
Het bevriest wel door en door als je de temperatuur maar goed op vriesstand hebt. Overigens afgekoeld er in zetten, anders kost het te veel stroom.
Steen kan kapotvriezen met het risico dat er schilfers in je eten komen.
De plastic bak kan je ontdooien in de magnetron en er dan wat salade bij serveren, de slablaadjes op de imperfecte randen .
De smaak wordt alleen maar beter.
De koelkast is net iets te lang. Het is pas dinsdag, dat is bijna een week.
Je wil je visite niet aan de voedselvergiftiging helpen
De lege schaal laat je uitlikken door Eric, Eric deze keer wel aan de schaal likken