Gisteren werd ik verrast met een voedseldroger (de Quigg van Aldi). Ik zat al een tijdje te twijfelen of ik er eentje zou kopen (neemt plek in, ga ik het echt gebruiken) dus ik heb me er nog niet echt in verdiept, maar na mijn eerste poging (het drogen van soepgroente, eerste indruk is goed, ik ga het zo malen tot een soort bouillonpoeder) begin ik enthousiast te worden.
Volgende stap is: tomaatjes drogen (die heb ik in huis).
Maar ik zit ook te denken aan jerky en zo.
Inmiddels heb ik ook siliconenmatjes besteld waarmee ik fruit kan drogen tot een soort pasta. Het hoe en wat moet ik nog even uitzoeken.
Wie heeft er ervaring met voedsel drogen en kan tips of recepten geven? Mocht ik al googlend wat tegen komen, dan laat ik dat natuurlijk ook weten ;-)
-
30 aug '20 - 11:00:39
-
?_nc_cat=111&_nc_sid=b9115d&_nc_ohc=Tf5EW1NEuZgAX9h7lAB&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=f6859c4c21272ead5b3913e1963a2f49&oe=5F71C6CA[/IMG]
30 aug '20 - 11:30:08 -
Mango's, pompoen (een reuze pompoen past dan gemakkelijk in een weckpot en blijft jaren goed tenzij je je roerbak of soep er mee verrijkt, gewoon een strip uit de pot in stukjes knippen.), paprika's, paddestoelen, bonen, munt, kruiden, van alles verdwijnt hier in de voedseldroger.
30 aug '20 - 11:39:16 -
quote:
Dit schreef Willemijn
Mango's, pompoen (een reuze pompoen past dan gemakkelijk in een weckpot en blijft jaren goed tenzij je je roerbak of soep er mee verrijkt, gewoon een strip uit de pot in stukjes knippen.), paprika's, paddestoelen, bonen, munt, kruiden, van alles verdwijnt hier in de voedseldroger.
Oh geweldig, munt ook? Ik heb nog een hele bos staan buiten!
Die pompoen trekt me wel aan, het seizoen komt er weer aan. Heb nog een grote Coeur du Boeuf tomaat liggen, ik denk dat die er zo ook aan gaat geloven ;-) Ben nu even met andere dingen bezig, maar ik ga straks googlen of het een goed idee is om er een snufje gedroogde Provençaalse kruiden bij te doen.
En paprika heb ik ook nog liggen.30 aug '20 - 11:58:44 -
Maar waarom zou je het doen? Ik snap de meerwaarde niet?
30 aug '20 - 15:23:12 -
Toevallig heb ik er ook een gekocht deze week. Ook omdat ik een moestuin heb en dan veel beter kan bewaren.
In de herfst bijvoorbeeld de pitten van mijn naaktzadige pompoenen, pepers, tomaten, en nog veel meer. Ik ben nu tomaten aan het drogen die ik daarna op olie met kruiden doe. En verder zitten er mandarijnenschillen in die ik daarna fijner maak, en appelringen, courgette ook.
Ik wil er ook fruit in drogen, en kruiden, en ook eens mueslirepen proberen te maken.
Ik ben dol op gedroogde ananas en zo dus als ik die nu goedkoop zie wil ik die ook zeker gaan drogen. Dat spul is zo duur om te kopen.30 aug '20 - 15:39:20 -
Oh nu wil ik ook :)
Vooral gedroogd fruit is heerlijk.30 aug '20 - 16:47:40 -
quote:
Dit schreef scar
Maar waarom zou je het doen? Ik snap de meerwaarde niet?
Ja, dat vraag ik me ook af. Je kunt tegenwoordig bijna alles vers kopen.30 aug '20 - 16:49:56 -
quote:
Dit schreef Eric1
Ja, dat vraag ik me ook af. Je kunt tegenwoordig bijna alles vers kopen.
Omdat je een moestuin hebt, omdat het lekkerder is, omdat het leuk is om zelf te drogen etc etc.
Vooral de ananas snap ik helemaal, dat is zo duur.30 aug '20 - 16:59:37 -
quote:
Dit schreef scar
Maar waarom zou je het doen? Ik snap de meerwaarde niet?
Voornamelijk omdat ik zoveel fruit in de tuin heb. Maar ook om leuk mee te experimenteren. Ik zat er al een aantal jaar omheen te draaien, ja maar neemt ruimte in, ja maar heb al een vriezer, ja maar...
Maar toen ik hem aangeboden kreeg hapte ik toe30 aug '20 - 17:03:15 -
Ik heb zelf niet stilgezeten vanmiddag ben flink aan het researchen gegaan.
Ik heb deze site doorgespit: >>LINK<< en een heel actieve Facebookgroep gevonden.
Vandaag ga ik niets meer doen, maar morgen ga ik iets doen met tomaten.30 aug '20 - 17:11:10 -
By the way: in een gewone oven kun je hetzelfde doen. Maar ik heb een combimagnetron waarvan de deur niet op een kier kan. Als je een oven hebt die dat wel kan, lukt het drogen ook.
30 aug '20 - 17:17:10