Zoete aardappel & rucolastamppot

Zoete aardappel & rucolastamppot 

Onderwerp van leeuwin70

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70
    4 personen
    Hoofdgerecht
    50 minuten
    Ingredi?nten:
    1,5 kilo Zoete aardappelen
    100 gr rucola
    100 gr feta
    1 groentebouillonblokje
    Spaanse peper
    1 rode ui
    1 Knoflookteen
    olijfolie
    peper & zout
    roomboter
    Stamper

    Bereidingswijze:
    Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm.
    Pel en snipper de ui en pers de knoflookteen uit.
    Als laatste snijd je de Spaanse peper zo klein mogelijk.
    Hoe meer Spaanse peper je gebruikt hoe pittiger de stamppot wordt. Je kan dus zelf bepalen hoeveel je wilt gebruiken (ik heb een halve met pitjes gebruikt).
    Vul daarna een maatbeker met 500 ml kokend heet water en los het groentebouillonblokje hierin op.
    Zet een grote pan op het vuur, ik heb gewoon een grote koekenpan gebruikt. Doe wat olijfolie in de pan en fruit hierin de knoflook, ui en Spaanse peper.
    Voeg na een minuutje de blokjes zoete aardappelen erbij. Even aanbakken en giet daarna het bouillonwater in de pan, totdat de zoete aardappelen net onder water komen te staan.
    Breng het bouillonwater aan de kook en laat de zoete aardappelen ongeveer 20 min koken.
    Prik na 20 min even in een blokje en als de zoete aardappel uit elkaar valt, dan kan er gestampt worden.
    Giet de zoete aardappelen af in een vergiet, maar zorg dat je een beetje van het bouillonwater opvangt en bewaart.
    Pak een grote, platte (oven)schaal en schep de zoete aardappelen erin. Vergeet niet de uien, knoflook en Spaanse peper er ook bij te scheppen. Giet een beetje van het bouillonwater erbij en stampen maar!!

    Even proeven en op smaak brengen met peper & zout.
    Je zou nu een paar kleine blokjes boter kunnen toevoegen om de stamppot nog iets smeu?ger te maken. Scheur de rucola door de helft (dan slinkt het makkelijker) en voeg de rucola bij de gestampte zoete aardappelen.
    Even goed husselen en tadaaaaaa je zoete aardappel & rucolastamppot is klaar.
    Schep een flinke schep op een bord en strooi er wat blokjes feta overheen om het gerecht af te maken.
    Mocht je nog wat rucola over hebben strooi dat er dan extra overheen.
    En weer even totaal wat anders dan de oer Hollandse stamppot die we allemaal al kennen.
    Plaatje
Terug naar de lijst