Claudia veilt een individuele familie opstelling  

Onderwerp van OAsint

BEHEERD DOOR:
OAsint
Terug naar de lijst
 1. OAsint
  grijs en wijs

  Toon alleen de berichten van OAsint
  Lieve OAsint,

  Dit jaar heb ik helaas geen workshop familieopstellingen in de aanbieding i.v.m. de onzekere situatie door Corona, waardoor een workshop nu gewoon wat lastiger te organiseren is, zowel planning-technisch alsook in verdere praktische zin.

  Maar wat ik wel nog kan aanbieden, is een individuele sessie familieopstellingen/systemisch werk

  Wat is een familieopstelling?

  Een familieopstelling kan je helpen om inzicht te krijgen in patronen die normaal gesproken verborgen blijven omdat ze zich diep in ons onderbewuste bevinden en/of omdat ze hun oorsprong hebben in voorgaande generaties. Een familieopstelling laat namelijk zien hoe jij (vanuit liefde) ten diepste met je familie verbonden bent, maar ook hoe je daar op onbewust niveau mee verstrikt kunt zijn. Zo kan je bijvoorbeeld, zonder dat je het weet, een zwaar lot dragen van iemand anders uit een voorgaande generatie. Of je kan (onbewust) vanuit eerder familieleed iets "zichtbaar" maken, dat in de familie nog niet verwerkt is of nog geen plek gekregen heeft.

  Een familieopstelling is een dynamisch soort "tableau vivant" waarin de familieleden worden gerepresenteerd door personen die zich daarvoor beschikbaar stellen. De opgestelde personen, c.q. de representanten, zijn dus niet de echte familieleden. De representanten stellen zich intuïtief en zonder nadenken op in de ruimte en geven daarmee een beeld weer dat informatie geeft over het familiesysteem van de betrokkene. Op deze manier kunnen de verstrikkingen en dynamieken binnen een familiesysteem "aan het licht komen" en kan er van daaruit een helende beweging plaats vinden.

  Overigens is het niet zo dat er bij een familieopstelling alleen familieleden opgesteld kunnen worden, ook abstracte begrippen, zoals "het leven, de dood, de toekomst, het lot, de bestemming, een geheim, (de oorzaak van) een ziekte" etc. kunnen opgesteld worden en van (cruciaal) belang zijn bij een opstelling.


  Familieopstelling in een individuele setting

  Bij een familieopstelling in een individuele setting wordt er geen gebruik gemaakt van representanten uit een groep om de familieleden te representeren, maar wordt er gebruik gemaakt van vloerankers of poppetjes. Bij gebruikmaking van poppetjes werken we aan een tafel, bij gebruikmaking van vloerankers werken we in de ruimte, waarbij ik als begeleider dan zelf afwisselend de verschillende familieleden (of aspecten uit jouw opstelling) zal representeren.

  Een familieopstelling in een individuele setting is wat minder dynamisch dan een opstelling in een groep, maar de inzichten die verkregen kunnen worden, zijn er niet minder om. Sommige mensen vinden het juist zelfs veel prettiger om een opstelling in een individuele setting te doen dan in een groep.

  Loop jij steeds tegen bepaalde zaken/patronen in je leven aan en krijg je het maar niet veranderd, wellicht dat een opstelling jou de mogelijkheid kan bieden tot een hele andere (en soms ook heel verrassende) kijk op de situatie.


  Mijn achtergrond m.b.t. familieopstellingen / systemisch werk

  Ik heb een jaar of tien geleden een basis- en een vervolgopleiding "Systemisch Werk" gevolgd om familieopstellingen te kunnen gaan begeleiden. Vanaf 2016 ben ik diverse vervolgopleidingen gaan volgen, zoals de opleiding "Individueel Systemisch Werk" alsook een opleiding "Systemisch Kindercoach" om ook met familieopstellingen te kunnen werken ten behoeve van kinderen, jongeren en gezinnen. Daarnaast heb ik ook nog een opleiding "Organisatieopstellingen" gevolgd om het systemisch werk ook in te kunnen zetten bij organisatievraagstukken.

  Momenteel volg ik nog een opleiding om ook te kunnen werken met het "Opstellen van het verlangen". Hierbij worden er geen personen opgesteld, maar woorden, uit een door jou zelf geformuleerde zin m.b.t. een verlangen dat jij hebt. In de opstelling tonen zich dan vaak zowel de mogelijkheden, alsook de beperkingen, waar jij bij dit verlangen tegenaan loopt en waarom jij dit verlangen tot op heden nog niet hebt kunnen realiseren.

  Een opstelling van het verlangen behoort ook tot de mogelijkheden in een individuele sessie.


  Waar en wanneer

  Ik geef je de individuele sessie bij mij thuis (ik woon in een dorp aan de A50 ca. 15 km ten westen van Nijmegen) bij voorkeur overdag, op een doordeweekse dag. Mocht dat voor jou problematisch zijn, dan kijken we samen gewoon naar een andere mogelijkheid.

  Startbod: 35 euro


  lieve groet,
  Claudia
  Plaatje
 2. Patricia
  Volg je hart 💕 dat klopt

  Toon alleen de berichten van Patricia
  37.50 euro
 3. Es1967
  Ik ook van jou

  Toon alleen de berichten van Es1967
  € 40
 4. on-my-own
  Abonnee

  Toon alleen de berichten van on-my-own
  45
 5. Patricia
  Volg je hart 💕 dat klopt

  Toon alleen de berichten van Patricia
  47.50
 6. on-my-own
  Abonnee

  Toon alleen de berichten van on-my-own
  50
 7. Claudia
  Dans je vrij, wees liefde

  Toon alleen de berichten van Claudia
  Wat gaat het al lekker hier met de biedingen! Ga zo door! Smile

  En wat leuk dat jullie belangstelling hebben voor een individuele opstelling, Patricia, Es1967 en on-my-own! Smile

  Ik ben heel benieuwd wie van jullie de opstelling zal gaan winnen en/of dat er mogelijk toch ook nog andere (vooralsnog stille) "kapers op de kust liggen".....SmileSmile
 8. on-my-own
  Abonnee

  Toon alleen de berichten van on-my-own
  Misschien gaat het dit jaar wel lukken Smile ik ben ook benieuwd
 9. Claudia
  Dans je vrij, wees liefde

  Toon alleen de berichten van Claudia
  quote:
  Dit schreef on-my-own
  Misschien gaat het dit jaar wel lukken Smile ik ben ook benieuwd

  Vooralsnog gaat het dit jaar lukken, Ellen. En het is je ook van harte gegund! Smile  Maar ja, de veiling duurt nog ff, dus het blijft nog een tijdje spannend.....SmileSmile
  En in wezen gun ik gewoon iedereen op OA wel een opstelling....SmileSmile


  ... en de kinderen natuurlijk heel veel cadeautjes!! SmileSmileSmile
  17 nov '20 - 17:33:26 / 18 nov '20 - 12:58:49
 10. Es1967
  Ik ook van jou

  Toon alleen de berichten van Es1967
  € 51
 11. on-my-own
  Abonnee

  Toon alleen de berichten van on-my-own
  52
 12. Patricia
  Volg je hart 💕 dat klopt

  Toon alleen de berichten van Patricia
  53
Terug naar de lijst