Claudia veilt.... 

Onderwerp van OAsint

BEHEERD DOOR:
OAsint
. Terug naar de lijst
 1. OAsint
  grijs en wijs

  Toon alleen de berichten van OAsint
  Claudia is heeft sinds een paar jaar een vaste plek in het veilinghuis, haar veilingitems zijn erg snel uitverkocht en Sint adviseert dan ook met klem om deze veiling op de voet te volgen, mocht hier je interesse naar uitgaan.

  Claudia schrijft het volgende:


  Veiling: workshop familieopstellingen
  Workshop Familieopstellingen

  Deze workshop is voor maximaal 12 personen en zal gehouden worden op zondagmiddag 24 november 2019 in de groepsruimte van "De Vuurvlieg" in Nijmegen, op zo'n 10 minuten loopafstand van Nijmegen CS. Ook met de auto is deze locatie goed te bereiken en in de omgeving kan je gratis parkeren. >>LINK<<

  De workshop heeft een minimale biedprijs van € 20,= per persoon.

  De workshop start om 14.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur) en zal duren tot ca. 17.00 uur, afhankelijk van hoe lang de laatste opstelling duurt, want dat laat zich niet zo heel precies plannen, dus houd rekening met de mogelijkheid van een korte uitloop! Er zal naar verwachting ruimte zijn voor twee of drie opstellingen.

  Aangezien het bij een workshop familieopstellingen vaak om hele persoonlijke aangelegenheden gaat en er soms best wat moed voor nodig kan zijn om in een (meer of minder bekende of onbekende) groep een opstelling te gaan doen, vind ik het uitermate belangrijk dat iemand dat in een veilige omgeving doen kan! Daarom wil ik van te voren met elkaar afspreken dat wat wij die middag samen met elkaar zullen gaan ervaren, binnen de groep van die middag blijven zal.

  En natuurlijk staat het eenieder te allen tijde vrij om wel zijn of haar eigen persoonlijke ervaring met anderen te delen, maar het is dus nadrukkelijk niet de bedoeling om dat ook met het verhaal en de naam en toenaam van een ander te doen. En ik wil iedere deelnemer bij voorbaat vragen om zich daaraan te committeren.
  Smile

  Hoe wordt bepaald wie er een opstelling kan doen?

  Degene die het hoogste biedt, heeft op 24 november de eerste keus of diegene graag een opstelling zou willen doen of dat hij/zij toch liever als representant of als toeschouwer aanwezig wil zijn. Wil diegene graag iets opstellen, dan krijgt hij/zij de gelegenheid om zijn of haar vraag in te brengen en dan kijk ik samen met hem of haar hoe deze vraag het beste opgesteld kan worden. En dan volgt natuurlijk de opstelling zelf.

  Vervolgens krijgt de op één na hoogste bieder de kans om aan te geven wat hij/zij graag wil. En zo ga ik vervolgens verder het rijtje bieders af, net zolang tot er minimaal twee opstellingen geweest zijn en net zolang als de tijd het toe zal laten om eventueel nog een derde opstelling te kunnen doen. Mochten er niet genoeg mensen zijn, die zelf graag een opstelling zouden willen doen en/of mocht er nog genoeg tijd over zijn voor een systemische oefening, dan bestaat dat die middag ook tot de mogelijkheden. Smile
  Wat is een familieopstelling?

  Een familieopstelling kan je helpen om inzicht te krijgen in patronen die normaal gesproken verborgen blijven omdat ze zich diep in ons onderbewuste bevinden en/of omdat ze hun oorsprong hebben in voorgaande generaties. Een familieopstelling laat namelijk zien hoe jij (vanuit liefde) ten diepste met je familie verbonden bent, maar ook hoe je daar op onbewust niveau mee verstrikt kunt zijn. Zo kan je bijvoorbeeld, zonder dat je het weet, een zwaar lot dragen van iemand anders uit een voorgaande generatie. Of je kan (onbewust) vanuit eerder familieleed iets "zichtbaar" maken, dat in de familie nog niet verwerkt is of nog geen plek gekregen heeft.

  Een familieopstelling is een dynamisch soort "tableau vivant" waarin de familieleden worden gerepresenteerd door personen die zich daarvoor beschikbaar stellen. De opgestelde personen, c.q. de representanten, zijn dus niet de echte familieleden. De representanten stellen zich intuïtief en zonder nadenken op in de ruimte en geven daarmee een beeld weer dat informatie geeft over het familiesysteem van de betrokkene. Op deze manier kunnen de verstrikkingen en dynamieken binnen een familiesysteem "aan het licht komen" en kan er van daaruit een helende beweging plaats vinden.

  Overigens is het niet zo dat er bij een familieopstelling alleen familieleden opgesteld kunnen worden, ook abstracte begrippen, zoals "het leven, de dood, de toekomst, het lot, de bestemming, een geheim, (de oorzaak van) een ziekte" etc. kunnen opgesteld worden en van (cruciaal) belang zijn bij een opstelling.

  Loop jij steeds tegen bepaalde zaken/patronen in je leven aan en krijg je het maar niet veranderd, wellicht dat een opstelling jou de mogelijkheid kan bieden tot een hele andere (en soms ook heel verrassende) kijk op de situatie.


  Mijn achtergrond m.b.t. familieopstellingen / systemisch werk

  Ik heb een jaar of tien geleden een basis- en een vervolgopleiding "Systemisch Werk" gevolgd om familieopstellingen te kunnen gaan begeleiden. Vanaf 2016 ben ik diverse vervolgopleidingen gaan volgen, zoals de opleiding "Individueel Systemisch Werk" om ook in een individuele setting op verschillende manieren met familieopstellingen te kunnen werken (bijvoorbeeld door gebruikmaking van poppetjes, sjablonen of imaginaire opstellingen) alsook een opleiding "Systemisch Kindercoach" om ook met familieopstellingen te kunnen werken ten behoeve van kinderen, jongeren en gezinnen. Daarnaast heb ik ook nog een opleiding "Organisatieopstellingen" gevolgd om het systemisch werk ook in te kunnen zetten bij organisatievraagstukken.

  Zowel in 2016 alsook in 2017 heb ik zelf een aantal workshops familieopstellingen gegeven (o.a. ook bij de OAsint-actie van 2016) nadat ik het jaar daarvoor in het kader van dezelfde actie al een paar keer een workshop intuïtieve ontwikkeling gegeven had. Helaas werd mijn dochter in 2017 ernstig ziek, waardoor ik twee jaar lang geen workshops meer gegeven heb. Aangezien het nu gelukkig weer goed met haar gaat, ben ik sinds een aantal maanden het opstellingenwerk weer op gaan pakken. Hierbij heb ik een aantal tweedaagse themaworkshops familieopstellingen gevolgd met de thema's "Lot & Bestemming", "Kind en Gezin" en "(Chronische) Ziekten".

  Daarnaast heb ik mij aangesloten bij een intervisiegroep, waarbij we o.a. opstellingen van elkaar begeleiden. En op het moment dat deze veiling open gaat, heb ik net een tweedaagse training "Life Integration Proces" (LIP) achter de rug, een training in een vorm van opstellen waarbij iemand zijn of haar houding tot zichzelf kan onderzoeken in verschillende fases van zijn of haar leven, ten einde tot meer integratie, acceptatie en loslaten over wat geweest is te kunnen komen. Hierdoor kan iemand steviger in het "hier-en-nu" en in zijn of haar leven komen te staan.


  Tot zover mijn achtergrond m.b.t. familieopstellingen / systemisch werk, op basis waarvan ik nu met heel veel plezier weer graag zelf een workshop familieopstellingen wil geven in het kader van de OAsint-actie. Wil jij ook graag meedoen, breng dan nu een bod uit van minimaal € 20,= en maak zowel jezelf alsook de kinderen blij met jouw aanmelding Smile
  8 nov '19 - 09:17:57 / 8 nov '19 - 09:29:36
 2. OAsint
  grijs en wijs

  Toon alleen de berichten van OAsint

  Claudia, veel plezier met de veiling en succes met de familie opstelling Smile
 3. sanny
  Abonnee

  Toon alleen de berichten van sanny
  20 euro.

  Ik doe graag weer mee.

  De familieopstelling van de OASint-actie in 2016 heeft mijn leven veranderd.
 4. Renske_N
  Abonnee

  Toon alleen de berichten van Renske_N
  Ik doe graag mee, het was een bijzondere ervaring SmileSmileSmile
 5. OAsint
  grijs en wijs

  Toon alleen de berichten van OAsint

  quote:
  Dit schreef Renske_N
  Ik doe graag mee, het was een bijzondere ervaring[SMILIEsmile][SMILIEsmile]  Lieve Renske_N: Dit is een veiling. Graag verneem ik je bod.

  ^BoekhoudPiet Smile
 6. on-my-own
  Abonnee

  Toon alleen de berichten van on-my-own
  Ik zou graag meedoen maar kan echt niet op 24 nov. 25 euro bied ik, als er een alternatieve datum komt.
 7. OAsint
  grijs en wijs

  Toon alleen de berichten van OAsint

  quote:
  Dit schreef on-my-own
  Ik zou graag meedoen maar kan echt niet op 24 nov. 25 euro bied ik, als er een alternatieve datum komt.


  Lieve on-my-own,

  De datum voor de familieopstelling is vastgesteld op 24 november. Ik neem je bod daarom niet in behandeling.

  Groet,

  ^BoekhoudPiet Smile
 8. on-my-own
  Abonnee

  Toon alleen de berichten van on-my-own
  Dat vermoedde ik alSmile....wel jammer. Veel succes met de veilingen!
 9. Renske_N
  Abonnee

  Toon alleen de berichten van Renske_N
  quote:
  Dit schreef OAsint  Lieve Renske_N: Dit is een veiling. Graag verneem ik je bod.

  ^BoekhoudPiet Smile

  Tuurlijk lieve boekhoud piet!! Ben een beetje week van de zon hier in Marrakesh🙈

  Ik bied graag 25 eu!
 10. OAsint
  grijs en wijs

  Toon alleen de berichten van OAsint

  quote:
  Dit schreef on-my-own
  Dat vermoedde ik alSmile....wel jammer. Veel succes met de veilingen!  Dank je. Gaat goedkomen.
  Smile
 11. Claudia
  Dans je vrij, wees liefde

  Toon alleen de berichten van Claudia
  quote:
  Dit schreef sanny
  20 euro.

  Ik doe graag weer mee.

  De familieopstelling van de OASint-actie in 2016 heeft mijn leven veranderd.

  Leuk Sanny, dat je weer mee wil doen! En wat fijn om te lezen dat de opstelling van de vorige keer zo'n positief effect op je gehad heeft. Smile
 12. Claudia
  Dans je vrij, wees liefde

  Toon alleen de berichten van Claudia
  quote:
  Dit schreef Renske_N
  Ik doe graag mee, het was een bijzondere ervaring SmileSmileSmile

  Leuk Renske, dat jij ook weer mee wil doen! Wees welkom Smile
Terug naar de lijst