Aanpassing van regels verdeling pensioen bij scheiding per 2021 

Onderwerp van OAwereld

BEHEERD DOOR:
bartOAwereldSalome
Terug naar de lijst
 1. OAwereld
  Redactie OAwereld

  Toon alleen de berichten van OAwereld
  Door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is het wetsvoorstel Pensioenverdeling bij scheiding 2021 onlangs ingediend. Dit voorstel leidt ertoe dat in plaats van verevening, conversie de standaardmanier wordt bij het verdelen van pensioen bij scheiding.

  Als een huwelijk eindigt door een echtscheiding heeft de partner die niet (of minder) gewerkt heeft geen (of minder) pensioenrechten opgebouwd en de vruchten van het pensioen van de partner zouden dan niet door hem of haar genoten worden. Om deze dreigende onrechtvaardigheid tegen te gaan heeft de wetgever bepaald dat bij scheiding pensioenverevening moet plaatsvinden. Ieder van de echtgenoten heeft door deze regeling recht op de helft van de tijdens het huwelijk opgebouwde pensioenrechten.

  Uit de evaluatie van de Wet verevening pensioenrechten bij scheiding (Wvps) blijkt echter dat deze wet bij veel burgers en scheidingsprofessionals vaak onbekend is. De opzet van de wet moet daarom verbeterd worden. Ook zal met deze vernieuwing de wet weer aan de huidige tijd moeten gaan voldoen

  © Rendement.nl

  Lees het hele bericht
  Plaatje
Terug naar de lijst