Bietjes in de pan of in de oven?

Bietjes in de pan of in de oven? 

Onderwerp van Margo

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Margo
    Heeft haar draai gevonden

    Toon alleen de berichten van Margo
    Wat is wijsheid?
    Ik heb nul ervaring met bietjes.

    Diana zegt in de oven, raspen en dan in de vriezer.

    De laatste jaren koken we krootjes eigenlijk nooit meer. In plaats daarvan verpakken we elke kroot in een stukje aluminiumfolie (of wikkelen ze in stukken bakpapier) en dan leg ik ze op een bakplaat en gaan ze zo 45 tot 60 minuten (afhankelijk van de grootte) een uur de oven in op 200 graden. Dan zet ik de oven uit en laten we laten de kroten afkoelen in de oven. Daarna verwijderen we alufolie of bakpapier en het vel van de kroot en raspen we de krootjes; zo is de smaak veel meer geconcentreerd dan wanneer ze wordt gekookt in water.

    >>LINK<<




  2. Piep
    Laat zich nakijken..

    Toon alleen de berichten van Piep
    Gewoon gekookt kopen...
  3. Anke
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Anke
    Psies

    Maar als je ze uit je eigen tuin haalt werkt dat niet Smile
  4. Ik eet eigenlijk nooit bietjes. Geen idee eigenlijk hoe je die lekker kan eten.
  5. Piep
    Laat zich nakijken..

    Toon alleen de berichten van Piep
    quote:
    Dit schreef Marlies
    Ik eet eigenlijk nooit bietjes. Geen idee eigenlijk hoe je die lekker kan eten.


    Bietensalade met een appeltje en een uitje erdoor..mmmm
  6. quote:
    Dit schreef Piep


    Bietensalade met een appeltje en een uitje erdoor..mmmm

    Dat ga ik eens proberen.
  7. Margo
    Heeft haar draai gevonden

    Toon alleen de berichten van Margo

    quote:
    Dit schreef Anke
    Psies

    Maar als je ze uit je eigen tuin haalt werkt dat niet Smile

    Jaja.. uit eigen tuin natuurlijk 😊
  8. cootje
    Alsjestilbenthoorjemeer

    Toon alleen de berichten van cootje
    Je kan bietjes ook even in de magnetron koken.
    6 minuten per bietje in een magnetronschaal. Heel klein beetje water.
  9. Danielle
    Niets is voor niets

    Toon alleen de berichten van Danielle
    Als ik bietjes eet, kook ik ze kort, schilletje eraf en schaaf ik ze in kleine stukjes. Ik schaaf er ook een uitje doorheen. Peper, zout en kruidnagelen erdoor. En dat is het. Heerlijk!
  10. Malero
    Mevrouw Boog.

    Toon alleen de berichten van Malero
    Soms heb ik een aanval van gezond zijn.

    Chiapudding met rood fruit.

    Kokosmelk met twee eetlepels chiazaad roeren en een nachtje in de koelkast.
    De volgende morgen is het een pudding geworden.

    In een steelpannetje wat dv rood fruit en een (gekookt) BIETJE ( of een halve) fijn geraspt.

    Het warme rood fruit + bietje, wat je niet meer ziet en/of proeft maar wel heel gezond is over je pudding, en klaar is je superfood ontbijt.
    Geen lactose, geen suiker, geen koolhydraten.
  11. Piep
    Laat zich nakijken..

    Toon alleen de berichten van Piep
    quote:
    Dit schreef Malero
    Soms heb ik een aanval van gezond zijn.

    Chiapudding met rood fruit.

    Kokosmelk met twee eetlepels chiazaad roeren en een nachtje in de koelkast.
    De volgende morgen is het een pudding geworden.

    In een steelpannetje wat dv rood fruit en een (gekookt) BIETJE ( of een halve) fijn geraspt.

    Het warme rood fruit + bietje, wat je niet meer ziet en/of proeft maar wel heel gezond is over je pudding, en klaar is je superfood ontbijt.
    Geen lactose, geen suiker, geen koolhydraten.


    Ehm....wel suiker(s) en wel koolhydratenSmile
  12. nienkevb
    natuurlijk

    Toon alleen de berichten van nienkevb
    Ik die mijn bietjes uit de tuin meestal in de oven en dan in zijn geheel in de vriezer. Soms kook ik ze.

    Een los bietje verwerk ik wel eens rauw. Bijvoorbeeld bietencarpaccio met geitenkaas of een bietensalade. Je eet de biertjes in beide gerechten rauw. Bij de carpaccio geschaafd in dunne plakjes en in de salade rasp ik ze. Dan met een beetje geraspte appel, geitenkaas en walnoten... jummie.
Terug naar de lijst