15 jaar geleden heb ik een tweedehands combi-oven van Miele op de kop getikt. Hierbij voert de ovenfunctie dus de boventoon. Magnetronfunctie gebruik ik weinig.
Het handvat brak een paar jaar geleden grotendeels af en ik ben bang dat het overgebleven stuk niet heel lang meer blijft zitten.
Kortom, ik zoek een nieuwe. Maar dat valt nog niet mee. Door de afmetingen van mijn keuken moet het een losstaand apparaat zijn en met naar linksdraaiende deur (geen klep naar beneden!). En dan het liefst ook nog met inschuifbare bakplaten en rooster.
Echter, bijna alle varianten die ik zie, hebben ?f een klepdeur en/of een draaiplateau. Dat eerste is hier niet praktisch ivm hoogte en laatste lijkt me niet handig met schalen.
Of valt dat laatste wel mee?
Iemand tips? Zelf wellicht zo'n exemplaar en tevreden? Hoor graag welk type!
-
20 sep '18 - 18:27:45
-
-
Ik heb een Samsung, topmerk, combi maar wel.met draaiplateau. Deurscharnier zit aan de linkerkant.
20 sep '18 - 18:44:17 -
-
In ons vorige huis hadden we ook een combi-oven. Die had wel een ronddraaiend plateau.
Daar heb ik toen ronde ovenschalen voor gekocht, werkte perfect.20 sep '18 - 18:55:32 -
En die draaiplateau kun je omzeilen door het bord wat draait weg te halen en het lage rooster op de bodem neer te zetten. Dat draaiplateau is meestal 1 punt wat uit de bodem steekt waar het plateau in valt. Haal je dat weg, geen plateau meer. En hoe vaak ga je iets bakken wat zo groot is dat niet op het plateau past...
Meen mij wel te herinneren dat je met magnetron functie zeker het plateau moet gebruiken, maar met ovenfunctie is het niet altijd nodig, maar wel beter voor een gelijkmatige opwarming. Als ik het mij goed herinner als magnetronner20 sep '18 - 18:59:12 -
De diepvries pizza's worden draaiend mooier. Met grote vierkante schalen kun je in mijn Samsung (zie eerdere link) het plateau stil zetten.
20 sep '18 - 19:59:11 -
quote:
Dit schreef ArnoM
En die draaiplateau kun je omzeilen door het bord wat draait weg te halen en het lage rooster op de bodem neer te zetten. Dat draaiplateau is meestal 1 punt wat uit de bodem steekt waar het plateau in valt. Haal je dat weg, geen plateau meer. En hoe vaak ga je iets bakken wat zo groot is dat niet op het plateau past...
Meen mij wel te herinneren dat je met magnetron functie zeker het plateau moet gebruiken, maar met ovenfunctie is het niet altijd nodig, maar wel beter voor een gelijkmatige opwarming. Als ik het mij goed herinner als magnetronner
Mijn ervaring is dat je bij die ovens wel de draaifunctie nodig hebt. Ik doe ook wel wat jij schrijft, maar het gaat veel minder goed.20 sep '18 - 20:15:15 -
Sharp heeft ovens met een magnetronfunctie. Ik heb twee vierkante bakplaten die erin geschoven kunnen worden. Hij is vrij groot en oven kan tot 250 graden. Ook een draaiplateau overigens maar met de bakplaten heb je daar uiteraard geen last van.
Bij Cool blue kun je een goede vergelijking maken.20 sep '18 - 20:50:35 / 21 sep '18 - 15:45:00 -
Bedankt voor de reacties!
Past er met zo'n draaiplateau wel een fatsoenlijk cakeblik in bijvoorbeeld?21 sep '18 - 15:35:48 -
Dat ligt aan de grootte van de magnetron. Bij mijn Sharp draaien de vierkante bakplaten niet rond natuurlijk. Daar kunnen zo twee cakevormen op gezet worden. Ik heb altijd grote formaten combi magnetrons gehad. Een kleinere cakevorm paste wel. Een grotere, Of een rechthoekige lasagneschaal echter niet.
21 sep '18 - 15:44:36 -
quote:
Dit schreef kaatje
Bedankt voor de reacties!
Past er met zo'n draaiplateau wel een fatsoenlijk cakeblik in bijvoorbeeld?
Ik had toen iets kleinere gekocht.
Heb snel even opgemeten, 25 cm lang.21 sep '18 - 15:53:07