Piment d'Espelette

Piment d'Espelette 

Onderwerp van Raaf

BEHEERD DOOR:
indigo

Dit onderwerp is gesloten.
door Raaf zelf op 27 augustus 2017 om 20:05:37

Terug naar de lijst
  1. Raaf
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Raaf
    Helaas is deze werkelijk verrukkelijke peper de laatste hit in culinair land.
    3 jaar geleden kocht ik nog 50 gram gemalen piment d'Espelette voor 3 euro, nu is de prijs gestegen tot 9 eurp per 50 gram.Smile >>LINK<<
    Dan maar zelf kweken!Smile
    Op dit moment liggen de geoogste pepers te drogen in de oven, een uurtje of 8 bij 60 graden.
    Daarna kan ik ze malen en heb ik weer voorraad.
    Ik heb ze gekweekt op mijn balkon ( op het zuidwesten).
    De zaadjes heb ik wel in een propagator gezaaid.
    Zo rond januari/februari en daarna, langzaam laten groter worden in de vensterbank.
    In mei naar buiten, na IJsheiligen, of eerder als je een kas hebt.

    Maar goed, voor ook deze heerlijke peper wil kweken, ik ben nu de zaden van mijn pepers aan het drogen.
    Dit duurt een dag of 8.
    Daarna kan ik liefhebbers wat zaadjes sturen.
    Stuur me een pb met als titel: peper.
    Daarin je adresgegevens.
    Ik verstuur de zaadjes over een dag of 10.
    Ik stuur er 3 per persoon in een gripzakje.

    Mocht het storm lopen, dan vraag ik je wel de prijs van een postzegel op mijn OAtegoed te storten.
  2. Dee53
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Dee53
    leuk, hoe zien ze eruit, wat voor een kleur hebben ze, en zijn ze niet al te heet?
  3. Raaf
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Raaf

    quote:
    Dit schreef Dee53
    leuk, hoe zien ze eruit, wat voor een kleur hebben ze, en zijn ze niet al te heet?


    Kan jij niet googelen, Dee?Smile
    >>LINK<<

    >>LINK<<
  4. Dee53
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Dee53
    sorry Raaf, wist niet dat het een google draadje was
  5. Bloem
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Bloem
    quote:
    Dit schreef Raaf


    Kan jij niet googelen, Dee?Smile
    >>LINK<<

    >>LINK<<

    Normaal ben je zo uitgebreid over de dingen die je bezig houden rondom eten, toch niet raar dat iemand dan gewoon meer info vraagt?
  6. Bericht van Caroline is op 25-08-2017 om 21:13:45 uur verwijderd door Caroline.

    Reden: Laat u maar

     
  7. Raaf
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Raaf

    quote:
    Dit schreef Bloem

    Normaal ben je zo uitgebreid over de dingen die je bezig houden rondom eten, toch niet raar dat iemand dan gewoon meer info vraagt?


    Laat ik het zo zeggen, dit is geen recept.
    Geen verhaal over hoe en waarom je vooral iets moet koken.

    Het is een aanbod voor gratis zaadjes van de enige peper ter wereld met een AOC-keurmerk ter wereld.
    Vergelijkbaar met champagne, alleen als het uit de chapagnestreek komt mag het champagne heten.
    Anders noem je het maar proseco ofzo.Smile
    Dit geldt dus ook voor de piment d'Espellete.
    Verder ben ik ook nog zo aardig ze gratis op te sturen, tenzij de vraag uit de hand loopt.

    En waarom wordt bij mij de verantwoording gelegd om te kijken of een ander iets wil doen aan de hand van een levensloopbeschrijving?
    Nooit van eigen nieuwsgierigheid of onderzoek gehoord?

    Degenen die over mijn kennelijk gebrekkige omschrijving begonnen, zijn geen van allen geintresseerd in de zaden, anders had ik wel een pb'tje gehad.
    Dus wellicht zijn diegenen vanuit luiaard toevallig in mens gereincarneerd.
    Een andere verklaring voor dit verwende gedrag heb ik niet.
    Moet alles worden voorgekauwd om te kijken of je uberhaupt iets wilt of ergens aan wil beginnen?

    Niet in mijn wereld.

    Dus mag je dan zelf ook wat onderzoek doen om te kijken of je deze geweldige peper wilt kweken?
    Ja, dat lijkt me wel.

    Verder start ik in november een draadje over het kweken van pepers.
    Dan is iedereen in januari klaar om te beginnen.

    Verder ter aanvulling, pepers kweken is de moeite waard.
    De pepers leren je onderweg wat je fout doet.
    Verder is er ongelofelijk veel over op internet te vinden.
    Diana's mooie moestuin, eerder in dit draadje gelinkt is een mooi voorbeeld.

    Dus, in november start ik een voorbereidingsdraadje, opdat we in januari kunnen beginnen met kweken!Smile
    26 aug '17 - 19:59:06 / 26 aug '17 - 21:23:39
  8. Margoos
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Margoos
    Daar kijk ik in elk geval naar uit, naar je draadje over pepers Smile. Normaliter moet ik altijd erg veel moeite doen om in mijn tuin/potten de planten in hun groei een beetje in te tomen. Met het kweken van pepers heb ik tot heden heel veel moeite gedaan en weinig succes...
  9. Bloem
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Bloem
    quote:
    Dit schreef Raaf


    Laat ik het zo zeggen, dit is geen recept.
    Geen verhaal over hoe en waarom je vooral iets moet koken.

    Het is een aanbod voor gratis zaadjes van de enige peper ter wereld met een AOC-keurmerk ter wereld.
    Vergelijkbaar met champagne, alleen als het uit de chapagnestreek komt mag het champagne heten.
    Anders noem je het maar proseco ofzo.Smile
    Dit geldt dus ook voor de piment d'Espellete.
    Verder ben ik ook nog zo aardig ze gratis op te sturen, tenzij de vraag uit de hand loopt.

    En waarom wordt bij mij de verantwoording gelegd om te kijken of een ander iets wil doen aan de hand van een levensloopbeschrijving?
    Nooit van eigen nieuwsgierigheid of onderzoek gehoord?

    Degenen die over mijn kennelijk gebrekkige omschrijving begonnen, zijn geen van allen geintresseerd in de zaden, anders had ik wel een pb'tje gehad.
    Dus wellicht zijn diegenen vanuit luiaard toevallig in mens gereincarneerd.
    Een andere verklaring voor dit verwende gedrag heb ik niet.
    Moet alles worden voorgekauwd om te kijken of je uberhaupt iets wilt of ergens aan wil beginnen?

    Niet in mijn wereld.

    Dus mag je dan zelf ook wat onderzoek doen om te kijken of je deze geweldige peper wilt kweken?
    Ja, dat lijkt me wel.

    Verder start ik in november een draadje over het kweken van pepers.
    Dan is iedereen in januari klaar om te beginnen.

    Verder ter aanvulling, pepers kweken is de moeite waard.
    De pepers leren je onderweg wat je fout doet.
    Verder is er ongelofelijk veel over op internet te vinden.
    Diana's mooie moestuin, eerder in dit draadje gelinkt is een mooi voorbeeld.

    Dus, in november start ik een voorbereidingsdraadje, opdat we in januari kunnen beginnen met kweken!Smile

    Sorry, ik wist niet dat je kwaad werd. Succes met je pepers. #draadjeverbergen
  10. Carlita
    Passie voor boeken

    Toon alleen de berichten van Carlita
    Jemig de pemig...dames !!!

    Ik wil heel graag 3 zaadjes van je....

    Wat ik me dan wel afvraag...ik lees wel vaker dat kruiden of whatever een paar uur in de oven moeten om ze te drogen. .dat weerhoudt me een beetje zoiets te doen heb je bij benadering een idee wat t kost om de oven zoveel uur aan t hebben ?Smile, geen idee hoe je zoiets betekent

    Ik kijk uit naar je draadje in november...
    27 aug '17 - 00:16:56 / 27 aug '17 - 00:41:51
  11. 7jeroen7
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van 7jeroen7
    quote:
    Dit schreef Carlita

    Wat ik me dan wel afvraag...ik lees wel vaker dat kruiden of whatever een paar uur in de oven moeten om ze te drogen. .dat weerhoudt me een beetje zoiets te doen heb je bij benadering een idee wat t kost om de oven zoveel uur aan t hebben ?Smile, geen idee hoe je zoiets betekent


    Een uur lang, 200 C kost ongeveer 22 cent ( elektrische oven).
    Begrijp dat de zaden op 60 C moeten, dus deel eens door 3 grofweg, zit je op 7 cent per uur
    Dat 8 uur lang, zit je op 56 cent in totaal.
  12. Carlita
    Passie voor boeken

    Toon alleen de berichten van Carlita
    quote:
    Dit schreef 7jeroen7


    Een uur lang, 200 C kost ongeveer 22 cent ( elektrische oven).
    Begrijp dat de zaden op 60 C moeten, dus deel eens door 3 grofweg, zit je op 7 cent per uur
    Dat 8 uur lang, zit je op 56 cent in totaal.


    @ Jeroen, dank je wel voor het voorrekenen, dat hoeft dus geen belemmering meer te zijn.
Terug naar de lijst