Werken in de zorg 

Onderwerp van Annemieke35

BEHEERD DOOR:
leeuwin70Nathalie
Terug naar de lijst
 1. Annemieke35
  Het leven is geweldig

  Toon alleen de berichten van Annemieke35
  Heeft iemand hier ervaring met omscholing naar de zorg op latere leeftijd? Hoe heb je dat gedaan en hoe is het bevallen? Ik zou graag als verpleegkundige werken vanuit een niet medisch beroep. Ik ben bijna 50, en vraag me dus af hoe realistisch die wens is.
 2. Carla-S
  Reiziger

  Toon alleen de berichten van Carla-S
  Voor je aan een opleiding begint, vraag je eerst af of je het fysiek aan kunt.
  Rug, schouders, knieën er wordt veel van gevraagd.

  Zie je de onregelmatige diensten zitten? Nachtdiensten, avonden, weekenden en feestdagen.

  Wanneer dat allemaal geen probleem is, go for it!
 3. Bericht van Mariek-e is op 05-02-2020 om 20:37:18 uur verwijderd door Mariek-e.

  Reden: blabla

   
 4. Caroline
  Zut Alors!

  Toon alleen de berichten van Caroline
  Welke vorm van verpleegkunde wil je doen? Er zijn ook verpleegkundigen binnen de psychiatrie, verslavingszorg. Dan werk je bijvoorbeeld in een wijkteam overdag.
 5. MarjanvanE
  Proost!

  Toon alleen de berichten van MarjanvanE
  quote:
  Dit schreef Caroline
  Welke vorm van verpleegkunde wil je doen? Er zijn ook verpleegkundigen binnen de psychiatrie, verslavingszorg. Dan werk je bijvoorbeeld in een wijkteam overdag.

  En de gehandicaptenzorg niet te vergeten...

  Geen ervaring met omscholing, ik werk er al 37 jaar in.
 6. Aada
  Leven en laten leven

  Toon alleen de berichten van Aada
  Ik heb me twee jaar geleden laten omscholen vanuit een burn out naar begeleider verstandelijk en lichamelijk beperkten. Een eenjarige opleiding op mbo 3/4 niveau. Daarnaast ook werken. Inderdaad onregelmatige diensten. Weekends, feestdagen, snachts, smorgens vroeg, savonds laat. Maar wat mij betreft heel erg de moeite waard!
 7. Anoesjka
  Sja...

  Toon alleen de berichten van Anoesjka
  quote:
  Dit schreef Aada
  Ik heb me twee jaar geleden laten omscholen vanuit een burn out naar begeleider verstandelijk en lichamelijk beperkten. Een eenjarige opleiding op mbo 3/4 niveau. Daarnaast ook werken. Inderdaad onregelmatige diensten. Weekends, feestdagen, snachts, smorgens vroeg, savonds laat. Maar wat mij betreft heel erg de moeite waard!  Hartstikke mooi en zeer afwisselend beroep.
  Het is nooit saai.
  Er is altijd werk
  En veel afwisseling mogelijk.
  Mocht het fysiek te zwaar worden, dan zijn er voldoende mogelijkheden die fysiek minder belastend zijn.
  Smile
 8. Annemieke35
  Het leven is geweldig

  Toon alleen de berichten van Annemieke35

  Fijn, jullie reacties. Ik realiseer me ook de nadelen qua werktijden en fysieke belasting.
  Mijn hart ligt vooral bij zieken en/of ouderen, maar ik twijfel of ik nog een HBO opleiding wil doen. Kan iemand uit ervaring het verschil tussen werken op MBO en HBO niveau uitleggen?
 9. tineke69
  Abonnee

  Toon alleen de berichten van tineke69
  Ik heb ruim 2 jaar geleden mijn mbo 3 verzorgende ig diploma gehaald. 'Vroeger' heb ik hbo jeugdwelzijnswerk gedaan en hier een aantal jaren werkzaam in geweest, een aantal jaren niet gewerkt en toen weer terugkomen op de arbeidsmarkt was toen moeilijk. Zeker ook omdat ik toen niet meer onregelmatig wilde werken aangezien ik de zorg voor mijn kinderen alleen had, waarbij mijn oudste destijds veel extra zorg nodig had. Ik ben toen onder schooltijd gaan schoonmaken bij ouderen in een verzorgingshuis. Mijn collega's zagen dat ik wel iets meer kon dan dit werk en mijn leidinggevende bood mij toen de opleiding aan voor verzorgende ig. Gelukkig kreeg ik veel vrijstellingen vanwege mijn hbo opleiding/ervaring en kon ik in 1,5 jaar mijn diploma halen.
  Ik werk nu bijna 4 jaar op een gesloten afdeling (psychogeriatrische cliënten) en ik vind dit een geweldige doelgroep. Jammer dat dit jaren geleden niet op mijn pad is gekomen. En ja, dit is psychisch en lichamelijk zwaar werk. Houd hier rekening mee als je deze richting op wilt.
  Mij is gevraagd of ik door wilde voor verpleegkundige, maar ik sta liever aan het bed dan nog meer administratieve taken wat ik hbo collega's zie doen. Maar misschien is dit juist wel iets voor jou. Ik ga in februari wel beginnen aan de opleiding voor gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie (gvp), dit is meer een verdieping op de taken die je als verzorgende hebt op een pg afdeling. Als 50 jarige ga ik dus weer de schoolbanken in (1x per maand en dit voor ruim een jaar) Smile

  Je kan natuurlijk ook altijd een zorginstelling opbellen en vragen of je enkele dagen op een afdeling mee kan draaien. Bij ons zou dit mogelijk kunnen zijn, dus ik denk in andere instellingen ook wel. Ze staan te springen om zorgpersoneel.
  Succes met je zoektocht!
 10. Bericht van Mariek-e is op 05-02-2020 om 20:37:36 uur verwijderd door Mariek-e.

  Reden: blabla

   
 11. Caroline
  Zut Alors!

  Toon alleen de berichten van Caroline
  Dit is inderdaad een specialisme die je daarna kunt doen. Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige. Ach ja, vroeger was het simpeler, A, B, Z.
 12. Cruella
  Abonnee

  Toon alleen de berichten van Cruella
  Grappig het verhaal van Tineke, ik heb ook HBO Jeugdwelzijnswerk gedaan, daarna 20 + jaar in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.
  Nu werk ik in een woonzorgboerderij voor mensen die getroffen zijn door de ziekte Dementie.
  Om aan de vraag aan goed personeel te voldoen hebben we, samen met het Horizon college en twee andere zorginstellingen, een BBL opleiding voor zij instromers ontwikkeld. In 2 jaar hebben deze mensen het diploma Verzorgende IG. Dit met 4 uur per week scholing en voor de rest leren in de praktijk. Ik heb nu een nieuwe collega die 25 jaar bij Tata steel gewerkt heeft, afd personeelszaken, en ze is goed!! We zijn dus superblij met je, dat je wilt omscholen en in de zorg wilt werken, je vindt vast wel iets wat goed voelt, waar je in 1, 2 of 3 jaar de opleiding kunt doen. Go for it!
Terug naar de lijst