Gevulde courgettes met KIP en mozzarella

Gevulde courgettes met KIP en mozzarella 

Onderwerp van leeuwin70

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70
    Een courgette vullen is gewoon leuk, lekker, makkelijk en natuurlijk gezond. We gebruiken een courgette per persoon. Dan heb je direct al 400 gram groente per persoon te pakken.
    De vulling maken we dit keer van kip met pomodori tomaten en mozzarella. We voegen er ook nog knoflook en verse tijm aan toe. Een heerlijk Italiaans gerecht dat je doet verlangen naar warm weer en het geluid van de Mediterraanse zee.

    Het recept is een flinke maaltijd voor twee personen. Je kunt er ook met z?n vieren van eten, maar dan moet je er nog wat bij maken. Of afsluiten met een gezond toetje.
    Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 20 minuten Totaaltijd: 30 minuten
    Aantal porties: 2
    Dit heb je nodig:
    Courgette - 2 (400 gram per stuk)
    Pomodori tomaten - 1 blik
    Kipfilet - 200 gram
    Verse tijm - paar takjes
    Knoflook - 2 tenen
    Mozzarella - 125 gram (uitlekgewicht)
    Roomboter - klontje
    Peper en zout - naar smaak

    Zo maak je het:
    Verwarm de oven voor op 200 graden
    Snijd de courgette overlangs doormidden en schraap het vruchtvlees er met een lepel uit.
    Snijd het vruchtvlees fijn en houd apart
    Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak deze in een klontje roomboter goudbruin.
    Voeg het blikje met pomodori tomaten en het vruchtvlees van de courgette toe.
    Hak de knoflook en de tijm fijn, en voeg samen met de peper en het zout toe.
    Laat 10 minuten zachtjes pruttelen totdat het vocht bijna verdampt is
    Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes.
    Leg een vel bakpapier op de ovenbakplaat en leg daar de halve courgettes op.
    Vul ze met het mengsel en verdeel er de in plakjes gesneden mozzarella over.
    Plaats in de oven voor 10 minuten (de courgettes blijven knapperig en hoeven alleen maar warm te worden. Wil je dat de courgettes zachter zijn, laat ze dan wat langer in de oven staan.)
    Plaatje
Terug naar de lijst