Een courgette vullen is gewoon leuk, lekker, makkelijk en natuurlijk gezond. We gebruiken een courgette per persoon. Dan heb je direct al 400 gram groente per persoon te pakken.
De vulling maken we dit keer van kip met pomodori tomaten en mozzarella. We voegen er ook nog knoflook en verse tijm aan toe. Een heerlijk Italiaans gerecht dat je doet verlangen naar warm weer en het geluid van de Mediterraanse zee.
Het recept is een flinke maaltijd voor twee personen. Je kunt er ook met z?n vieren van eten, maar dan moet je er nog wat bij maken. Of afsluiten met een gezond toetje.
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 20 minuten Totaaltijd: 30 minuten
Aantal porties: 2
Dit heb je nodig:
Courgette - 2 (400 gram per stuk)
Pomodori tomaten - 1 blik
Kipfilet - 200 gram
Verse tijm - paar takjes
Knoflook - 2 tenen
Mozzarella - 125 gram (uitlekgewicht)
Roomboter - klontje
Peper en zout - naar smaak
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd de courgette overlangs doormidden en schraap het vruchtvlees er met een lepel uit.
Snijd het vruchtvlees fijn en houd apart
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak deze in een klontje roomboter goudbruin.
Voeg het blikje met pomodori tomaten en het vruchtvlees van de courgette toe.
Hak de knoflook en de tijm fijn, en voeg samen met de peper en het zout toe.
Laat 10 minuten zachtjes pruttelen totdat het vocht bijna verdampt is
Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes.
Leg een vel bakpapier op de ovenbakplaat en leg daar de halve courgettes op.
Vul ze met het mengsel en verdeel er de in plakjes gesneden mozzarella over.
Plaats in de oven voor 10 minuten (de courgettes blijven knapperig en hoeven alleen maar warm te worden. Wil je dat de courgettes zachter zijn, laat ze dan wat langer in de oven staan.)