Morgenavond hebben wij ons inmiddels traditionele "Kerst"-maaltijd met het oude kerngezin (mijn ex, de kinderen en ik) en de al dan niet voorradige aanhang.
Op dit moment zijn mijn dochter en ik de enigen die een partner meenemen.
Ieder gezinslid is verantwoordelijk voor een gang.
Vorig jaar maakten wij de appetizers, nu zijn we aan de beurt voor het voorgerecht.
Vorig jaar hadden we o.a. kreeft, Beef Wellington en een tableau van verschillende nagerechten. Allemaal zelfgemaakt.
Dit jaar ben ik met mijn vriendin verantwoordelijk voor het voorgerecht .
We hebben bedacht dat we "schuitjes" van bladerdeeg vullen met 3 of maximaal 4 verschillende vullingen.
Bij voorkeur niet te traditioneel, dus geen champignonragout of zo.
Mag best exotisch en spannend zijn.
We zijn nog druk aan het puzzelen en zouden best wat spannende idee?n kunnen gebruiken.
Een bord met alleen maar een schuitje vinden we wat kaal, dus zijn we ook nog op zoek naar kleine eenhapsdingetjes die daar goed bij passen.
Ik denk dan vooral aan salade of groente of iets gevulds of zo.
Kom maar op met je idee?n of recepten.
Dit onderwerp is gesloten. door Tuwa zelf op 17 december 2016 om 15:25:49 |
Terug naar de lijst
-
-
Niet exotisch, wel erg lekker is zalm met een laagje boursin.
Als hapje erbij, gevulde tomaatjes.
Als je het exotischer wilt zal ik morgen eens kijken, volgens mij heb ik nog een recept met courgettes
Leuk dat jullie dat zo met zijn allen kunnen doen17 dec '16 - 00:18:16 -
Pers? een schuitje? Dus die zo serveren (koud of warm?) met de vulling erbij?
Misschien een salsa maken van tomaat, rode ui, fetakaas, peper, paprika, komkommer etc
Wat ik zelf maak als bladerdeeg hapje, wel heel traditioneel vrees ik (maar valt altijd goed in de smaak)
Mini saucijzenbroodjes
Vierkantje met Pesto bolletje mozzarella, cherrytomaat
Kaas stengels (verschillende kaassoorten)17 dec '16 - 00:22:04 -
Mousse van roomkaas met port
Kaascreme met of schijfjes radijs of minikomkommer of gemalen walnoten
Gesmolten geitenkaas met honing
Gekruide Hutenkase met cherrytomaten
Humus met vijgen
Meatloaf
Vegetarische chili17 dec '16 - 01:57:21 -
We opteren nu voor twee verschillende vullingen, een Mexicaanse en een Marokkaanse.
17 dec '16 - 03:21:13 -
quote:
Dit schreef Tuwa
We opteren nu voor twee verschillende vullingen, een Mexicaanse en een Marokkaanse.
Oh ik hoop dat die volgen hier. Kan ik ze ook maken voor kerst17 dec '16 - 04:05:40