Was heel hard om te snijden. Heb hem nu 20 minuten gekookt. Niet in bezit van blender of iets dergelijks. Kan ik er soep van maken of wie heeft suggesties? Groet, Yvonne B te Katwijk
Soep doe ik met blender: 500 ml water per kilo pompoen, groentebouillonblokje, evt een stuk winterwortel (dan ook extra water). Koken 20 minuten, blenderen, serveren met creme fraiche.
Heb je hem niet geschild? Dan zou ik hem langer op laten staan. Heb je een stamppot stamper? Dan kun je daarmee de stukjes kleiner maken.
Je kunt nu eigenlijk alleen nog soep ervan maken, als je eerder was geweest had je ook pangpoeng kunnen maken.
Ik schil de pompoen ook nooit, wel een bio pompoen gebruiken dan. Ik snijdt hem ook in grove stukken, en ik doe er ook een hele winterwortel bij. Dan een paar uur laten sudderen in de oven in een laagje bouillon.
Daarna de hap blenderen.
Een blender is wel noodzakelijk als je eigen gebonden soepen wilt maken, er bestaat ook een soupmaker.
quote:Dit schreef Malero Ik schil de pompoen ook nooit, wel een bio pompoen gebruiken dan. Ik snijdt hem ook in grove stukken, en ik doe er ook een hele winterwortel bij. Dan een paar uur laten sudderen in de oven in een laagje bouillon.
Daarna de hap blenderen.
Een blender is wel noodzakelijk als je eigen gebonden soepen wilt maken, er bestaat ook een soupmaker.
Zo doe ik het ook... Maar dan met een grote rode ui erbij.....
Tip... Daarna is het verstandig om apart te slapen