Ik doe het altijd zo, al sinds ik soep zelf maak en dat is al heeeeel lang.
Ik laat de soep afkoelen in een bak koud water en dan in doe koelkast en na 2 a 3 dagen invriezen.
Is nog nooit bedorven op deze manier,het enige is wel dat ik geen soep met aardappel of vermicelli invries, dat wordt papperig.
En bedorven soep dat ruik je ook, stinkt enorm zuur.
quote:Dit schreef Theemuts
Ik doe het ook niet meer hoor. Meteen invriezen of gewoon minder maken zodat je niet in hoeft te vriezen. Ben wel voor zichtig. Vooral met vlees, vis en melkprodukten. Groente en droog eten kan rustig langer staan zonder gevaar. Had een paar weken geleden soep gemaakt en af laten koelen. Daarna koelkast in voor de volgende dag. Volgende dag.........soep bedorven. Dus je hebt het niet altijd in de hand. Hangt van meer dingen af.
Paar weken geleden was het ook extreem bederfelijk weer.
quote:Dit schreef 7jeroen7
Ik zou het niet doen.
Altijd geleerd als je warme producten wilt invriezen, deze snel laten afkoelen en direct in de vriezer te zetten.
Enfin, ik ben daar misschien wel iets te orecies in hoor.
quote:Dit schreef 7jeroen7
Ik zou het niet doen.
Altijd geleerd als je warme producten wilt invriezen, deze snel laten afkoelen en direct in de vriezer te zetten.
Enfin, ik ben daar misschien wel iets te orecies in hoor.
Is ook beter voor de kwaliteit maar wil niet zeggen dat het niet meer eetbaar is als je dat niet doet.
quote:Dit schreef 7jeroen7 Altijd grappig dat op dit soort vragen tegenstrijdige antwoorden komen.😃
Het voedingscentrum raadt het af heb ik net opgezocht.
Vind ik wel een mooie "raad" waarmee ze niet zeggen dat het niet kan, ik zou het zelf ook niet doen trouwens ik vind dat de kwaliteit teveel achteruit gaat aangezien het al niet meer vers is als het de vriezer ingaat.