Pompoenrecepten

Pompoenrecepten 

Onderwerp van Colly

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Tinus
    Wees jezelf!!

    Toon alleen de berichten van Tinus
    quote:
    Dit schreef Colly
    We hebben superlekker gegeten! Met dank aan Tinus voor de aanzet en de latere berichten voor de aanvullingen daarop. Ik heb weggelaten wat ik niet in huis had en ge?mproviseerd met wat ik wel had.

    Het is geworden:
    2 pompoenen, met schil en al in blokjes gesneden (@Hed: ik neem jouw advies volgende keer ter harte!)
    Een beetje kokosolie in de pan met 2 fijngesnipperde uitjes, knoflook, drie gesnipperde rode pepers incl. zaadjes, twee serehstengels in grote stukken en een stuk verse gember. Later hier nog de pompoenstukjes bij gedaan en ze even gesmoord bij de kruiden.
    Ondertussen 2 en een halve liter bouillon opgezet.

    Toen het me te lang duurde, de kruiden en de pompoen bij de bouillon gegooid, samen met een blikje kokosmelk. Toen alles zacht was even de mixer er in gezet en er vers brood uit de BBM bij geserveerd.

    Helemaal goed! Smile

    Smile Ik dacht dat je ziek was en iets simpels wilde.... Hoe uitgebreid kook je wel niet als je topfit bent.... Smile
  2. Colly
    amo ergo sum

    Toon alleen de berichten van Colly

    quote:
    Dit schreef Tinus

    Smile Ik dacht dat je ziek was en iets simpels wilde.... Hoe uitgebreid kook je wel niet als je topfit bent.... Smile


    :D

    Het recept bestaat uit veel woorden, maar valt mee in handelingen. Het meeste werk was die pompoenen in stukken snijden, maar dat moest ik bij ieder recept. Maar dat is geen fijn werkje als je grieperig bent. Dan slaat het je aan alle kanten uit. Volgende keer eerst in de oven dan maar.
    24 okt '18 - 22:39:37 / 24 okt '18 - 23:08:50
  3. Skip
    Kunstenmaker

    Toon alleen de berichten van Skip
    Klinkt goed Col! Zo ongeveer maak ik ook mijn pompoensoep
    Soms ook met sinaasappel erbij.

    Wat ook onwijs lekker is, is pompoensoep met dille, zure room (apart serveren) en plakjes kiwi..Smile

    Net als Hed doe ik de pompoen even in de oven voor het snijden en schil ik m niet. Koop altijd een biologische.

    Pompoen stukjes in de oven met zoete aardappel en appel, ui en knoflook is ook lekker.


    Tip: aan groene pompoenen zit meer smaak dan aan oranje en ze zijn goedkoper. (Want minder gewild..)
  4. Rose_s
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Rose_s
    Pompoen hoef je nu nog niet te schillen, alleen ruwe stukken eraf snijden is voldoende wanneer je hem toch gaat purperen. Ik doe hem niet in de oven

    Pamgpoeng is ook lekker en ergens heb ik nog het recept van pannenkoeken van pompoen
  5. BeBritty
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van BeBritty
    quote:
    Dit schreef Colly
    Ik ga voor het eerst van mijn leven iets met pompoen maken; ik heb twee van die knaloranje rondachtige dingen.
    Wie heeft een lekker pompoenrecept voor me? Graag niet te ingewikkeld, want ik heb griep. Smile

    Op zich verbazingwekkend dit. Voor mij dan heSmile? Voor het eerst van je leven iets met pompoen maken?? Ik eet het vrijwel wekelijks.
    Er zijn z?veel recepten te vinden ook. Beterschap!
  6. on-my-own
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van on-my-own
    En als je de pompoen snel wilt snijden, kun je hem ook "voorkoken" in de magnetron. In de oven is wel veel lekkerder maar kost ook tijd.

    Van de week een keer pompoensoep gegeten en pompoen/spinazie/boerenkool/ricotta lasagna. Ook Ottolenghi heeft lekkere pompoenecepten.
  7. Inge71
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Inge71
    Ik maak eens per jaar ook een Turks dessert van pompoen: kabak tatlisi.
    Pompoen schillen en in halve maantjes snijden van 1,5 a 2 cm dik. Leg ze op de bakplaat en bestrooi met suiker. Laat n nachtje staan en bak daarna de pompoen in de ontstane suikersiroop in circa 30 minuten op 180 C gaar. Af en toe controleren met een sateprikker of de pompoen zacht is, zo nodig langer bakken. Laat afkoelen en bestrooi de pompoenstukken met gehakte walnoten en serveer met lobbig geslagen room.

    Plaatje
  8. Raaf
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Raaf
    Het lekkerste ?n simpelste recept voor pompoen heb ik geleerd in Frankrijk van de verkoopster van pompoenen, van die oranje die je ook bij de jumbo en AH kan vinden.

    Zet je oven op 180 graden.
    Verwijder de kap van de pompoen, het bovenkantje met de steelaanzet dus.
    Je schilt de pompoen dus niet!
    Via het hierdoor onstane gat schraap je met een lepel de zaden en draden weg.
    Meng vervolgens de inhoud van een grote beker creme fraiche met 2 uitgeperste grote tenen knoflook, flink veel gemalen zwarte peper (ong. een desertlepel) en een opgehoopte theelepel zout.
    Vul de pompoen met dit mengsel.
    Zet het afgesneden kapje van de pompoen er weer op.
    Zet vervolgens ongeveer een minuut of 30 ? 40 in de oven, afhankelijk van de grote van de pompoen.
    Serveer de pompoen in zijn geheel op een bord en snijd er plakken van en eet met de creme fraiche die in de pompoen zit.

    Ik maak echt nooit pompoensoep omdat bovenstaande manier zoveel lekkerder is.Smile
  9. Colly
    amo ergo sum

    Toon alleen de berichten van Colly

    quote:
    Dit schreef BeBritty

    Op zich verbazingwekkend dit. Voor mij dan heSmile? Voor het eerst van je leven iets met pompoen maken?? Ik eet het vrijwel wekelijks.
    Er zijn z?veel recepten te vinden ook. Beterschap!


    Het zat nooit echt in mijn systeem. Ik eet eigenlijk meestal Indisch of Italiaans. Maar ik denk dat dit de eerste keer, maar zeker niet de laatste keer is. Ik vind recepten van mensen die ik ook op een andere manier ken altijd veel leuker. Vanwege de persoonlijke touch, het "echte" van het recept en vanwege het feit dat ik het dan altijd kan vragen als iets me niet duidelijk is. Smile

    Dus dank allen, ook voor de beterschapswensen! Smile En mocht je nog inspiratie hebben, ga gerust door met plaatsen. Smile
  10. BeBritty
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van BeBritty
    quote:
    Dit schreef Colly


    Het zat nooit echt in mijn systeem. Ik eet eigenlijk meestal Indisch of Italiaans. Maar ik denk dat dit de eerste keer, maar zeker niet de laatste keer is. Ik vind recepten van mensen die ik ook op een andere manier ken altijd veel leuker. Vanwege de persoonlijke touch, het "echte" van het recept en vanwege het feit dat ik het dan altijd kan vragen als iets me niet duidelijk is. Smile

    Dus dank allen, ook voor de beterschapswensen! Smile En mocht je nog inspiratie hebben, ga gerust door met plaatsen. Smile

    Ja, snap ik, het kan niet in je systeem zitten inderdaad. Zo heb ik nog nooit andijvie en rode kool gemaakt.
    Ik hou erg van pompoen en ook van pastinaak. Dus hierbij heerlijk recept dat ik van de week met deze groentes maakte met lamsvlees
    >>LINK<<

    Wat ik ook echt heel vaak doe is uien, knoflook, wortel, pompoen, paprika, bataat enz. in blokjes snijden, in kom gooien, olijfolie en herbamare (kruidenmengsel) erdoor, goed mengen, op bakplaat gooien en roosteren in de oven. Vind ik mjammie en krijg in een keer heel veel groenten binnen.
Terug naar de lijst