quote:Dit schreef Anthea
Jij kookt ze voor? De mevrouw van wie ik aanwijzingen kreeg had het over aanbakken eerst op de platte kant, dan op de zijkanten, en de bovenkant op het laatst.
Maar dat voorkoken is er om te zorgen dat het niet rauw is van binnen natuurlijk? Dat vind ik idd wel lastig met zoiets. Hoe je weet dat het gaar is.
Nee, met voorkoken bedoel ik dat je ze een keer gaat maken. A.s. weekend bv.
Zo, mijn menu is op papier klaar. Nou ja, het hoofdgerecht en de bijgerechten dan. Altijd even puzzelen, ivm vega, allergi?n en nichtje met Crohn.
Schoonzus doet het voorgerecht, mijn jongste broer maakt trifle voor toe. Iedereen komt, ook neefjes en nichtjes met evt aanhang, dus 14 man aan tafel. Gezellig!
Hoofdgerecht:
Tompouce met paddenstoelen (vega)
Kipfilet la Fontaine (in bladerdeeg, met champignons en tomaat)
Bijgerechten:
Terrine van bloemkool en broccoli
Spercieboontjes
Worteltjes
Aardappelgratin
Cranberriecompote
Appelmoes
Lang over nagedacht, maar toch een keuze gemaakt.
Dit jaar wordt het thais.
Vooraf Tom Yum Kung, pittig zoetzure soep met tijgergarnalen.
Hoofdgerecht Kabeljauw in Chili-soya saus, garnalen-mangosalade en groene rijst.
Dessert gebakken banaan, gegrilde ananas en mango-granita met kokosroom.
Misschien dat ik nog wat springrolls erbij maak mocht ik voldoende groente en garnalen over hebben.
quote:Dit schreef claudiasaraiva Een Portugees kerstmenu🙂
Voorgerecht
Bladerdeeg pakketje met Portugese worst en spinazie
Hoofdgerecht
Varkenshaas met kastanjes en pruimen
of
Klipvis met olijfolie en knoflook uit de oven
Nagerecht
Portugese Cr?me Br?l?e
of
Portugees roomtoetje
Natafelen
Koffie met een pastel de nata
Heel anders dan bij jullie .
Ik dacht dat leuk zal zijn om te delen hoe Portuguese kerstdiner kan zijn .
Wij vieren op 24 december en is maar een avond .
Dat heb ik ook gemaakt, wel met de helft van de suiker, anders is het veel te zoet. Mooie bakjes gemaakt van chocolade en erop karamel.
Mijn diner omgegooid, wordt rollade, groente uit de oven en.hasselbach aardappels. Laatste heb ik nog nooit gemaakt maar komt vast goed
Hasselbackaardappeltjes zijn makkelijk te maken. Alleen het snijden is even werk. Ik gebruikte altijd een vork om niet meteen die aardappel doormidden te snijden weet ik nog. Maar ik moet weer even uitvogelen ook alweer hoe.... Smakelijk eten in ieder geval!
Hasselbackaardappeltjes zijn makkelijk te maken. Alleen het snijden is even werk. Ik gebruikte altijd een vork om niet meteen die aardappel doormidden te snijden weet ik nog. Maar ik moet weer even uitvogelen ook alweer hoe.... Smakelijk eten in ieder geval!
Ik heb grote aardappels gehaald dus ik heb er maar drie nodig. Komt vast goed