Bij mij vriendin in Tricht zit een eetcaf? en daar hebben ze denk ik de lekkerste uiensoep van Nederland. Alleen het recept is geheim. Heeft iemand op OA nog ergens een superrecept liggen voor uiensoep? Nog van oma of een oude tante? Ben benieuwd!
-
21 dec '18 - 16:13:59
-
Niet te moeilijk denken.
Maggi heeft potten voor de basis.
Staat op hoe en wat.
En je mikt er in wat je lekker lijkt.
Wil je er vlees of gehakt in doe je dat.
Ik doe dat bijna nooit maar als ik het wel doe dan is het overgebleven stoofvlees.
Lekker veel uien fruiten in veel goede olijfolie.
Heerlijk.
Lekker zelf gaan experimenteren.21 dec '18 - 16:26:57 -
Oh ik maak dat helemaal zelf. In een soep pan uienringen fruiten in een goede olie. Als ze lekker bruinig en glazig zijn wat kruidnagel poeder er op een en laurier blaadje erbij. Water erbij zodat de uien zwemmen en daar dan de juiste hoeveelheid bouillonblokjes erbij doen.
21 dec '18 - 16:49:20 -
plakje stokbrood erop en geraspte Gruy?re ... even gratineren natuurlijk..
21 dec '18 - 16:52:16 -
quote:
Dit schreef jellehl
plakje stokbrood erop en geraspte Gruy?re ... even gratineren natuurlijk..
Uiteraard dat ook Hmmm ik denk dat ik weet wat ik zondag ga eten. Pre kerstdiner.21 dec '18 - 16:53:57 -
Scheutje witte wijn erdoor
21 dec '18 - 16:56:10 -
quote:
Dit schreef Caroline
Scheutje witte wijn erdoor
Jaaaaaa, ook lekker.
Hik.21 dec '18 - 17:40:10 -
Ui ringen fruiten in boter. Bloem erbij en meefruiten. Bouillon erbij. Roeren. Scheut witte wijn.
De soep wordt mooi van kleur doordat je de uien fruit (karameliseert)
Als je heldere soep wil, geen bloem erbij doen. Maar mijn recept is licht gebonden.21 dec '18 - 17:55:07 / 22 dec '18 - 10:33:09 -
Zo simpel h?. Thanks. Ik ga na de Kerst aan de uiensoep want ik heb nu net een grote pan erwtensoep gemaakt. Yum!
22 dec '18 - 10:05:33 -
Ik gebruik ipv witte wijn een scheut liquor43.
Geeft een extra lekkere smaak.
En de uien geef ik een extra caramel mee door ze licht te bestrooien met poedersuiker zodra ze gaan verkleuren.22 dec '18 - 13:20:09