Koken voor je alleen 

Onderwerp van Tresie56

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Tresie56
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Tresie56
    Dit onderwerp is niets nieuws.

    Maar zeker een dagelijks terugkerend onderwerp.

    Heb mezelf maar even weer flink toegesproken. Ik kreeg meerdere gezondheidsproblemen, en dan neem ik mezelf, en vooral mijn eetpatroon maar eens weer goed onder de loep.

    Mijn budget doordeweeks voor een zelfgemaakte warme maaltijd is tussen de 2.50, en 4.00 euro.
    In het weekend 7.50 - 10 euro.

    Ik ga erg weinig uit eten. Dit vind ik in de meeste situaties te duur.

    Laat nooit eten bezorgen, of haal kantklaar eten thuis.
    En in een cafetaria kom ik hooguit 3 keer per jaar.

    Eens per maand eet ik met een groepje van 5 dames. Iedereen maakt om de beurt een maaltijd voor dit groepje, niet OA.
    Alle vier dames, zijn weduwe, waarvan 3 met kinderen.
    De leeftijd van de dames is rond de zestig.

    Ik heet zelden met mijn zoon.
    Momenteel komt hij hooguit 3 keer per jaar, wat ik erg jammer vind.

    1x per week heet ik met deelnemers op mijn werk. Dat is ook altijd erg gezellig.
    Je zit nl. Niet alleen aan tafel, en ik vind dat ik dat door het jaar heen te vaak doe.


    De reacties in dit draadje gaan bij voorkeur over gelijkgestemden.
    Met kinderen, en of kleinkinderen is echt zo anders.

    Tips, ervaringen graag.
  2. Malero
    Mevrouw Boog.

    Toon alleen de berichten van Malero
    Vaak eet ik twee dagen hetzelfe. Vandaag hoeft het alleen maar in de magnetron.

    Ik heb gisteren aardappelpuree gemaakt van zoete aardappel, creme fraiche en peteselie , en broccoli gekookt.
    Ik had gisteren ook een kipfilet erbij maar die deel ik door de helft, ik ga het door de bloem doen een eitje en gekruide paneermeel, die ik overigens zelf altijd maak van restjes brood.

    Morgen komt Boog eten en maak ik macaroni, ik bewaar weer wat voor donderdag. ( de steel van de broccoli van gisteren gaat ook door de macaroni , ik gooi niets weg)

    Zo doe ik het eigenlijk.

    Mijn favoriete toetje van de laatste dagen is: een appeltje in partjes snijden, stoven met wat kaneel, een lik yoghurt erop en een lepeltje honing erbij..
  3. Tresie56
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Tresie56

    Fijn, dat Boog af en toe komt eten.
    Moet ook maar eens af en toe een eter vragen, maar dan met gesloten beurs, zodat ik ook af en toe me kan laten verwennen, en mijn benen eens bij een ander onder de tafel kan steken. Met meer aan tafel is toch meestal gezelliger, weet ik uit ervaring.

    Nee, ik maak wel voor twee dagen warm eten, maar eet dan zelden 2 dagen achter elkaar hetzelfde.

    Invriezen, dmv er 1 persoons porties van te maken gaat ook goed.

    Mijn schoonmoeder deed als vleessoort vaak door de macaroni rookworst. Maakt het smaakvol en minder laf, als je weinig zout gebruikt.
    Neem dan wel magere kwaliteitsrookworst.
  4. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70
    Toetjes eten wij niet en meestal als ik sla eet eet ik daar 2 keer van
    1x met bv patat en de andere dag met aardappels,,
  5. quote:
    Dit schreef Malero
    Vaak eet ik twee dagen hetzelfe. Vandaag hoeft het alleen maar in de magnetron.

    Ik heb gisteren aardappelpuree gemaakt van zoete aardappel, creme fraiche en peteselie , en broccoli gekookt.
    Ik had gisteren ook een kipfilet erbij maar die deel ik door de helft, ik ga het door de bloem doen een eitje en gekruide paneermeel, die ik overigens zelf altijd maak van restjes brood.

    Morgen komt Boog eten en maak ik macaroni, ik bewaar weer wat voor donderdag. ( de steel van de broccoli van gisteren gaat ook door de macaroni , ik gooi niets weg)

    Zo doe ik het eigenlijk.

    Mijn favoriete toetje van de laatste dagen is: een appeltje in partjes snijden, stoven met wat kaneel, een lik yoghurt erop en een lepeltje honing erbij..


    Hoe stoof je die appels? Klinkt lekker!
  6. Dayenne
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Dayenne
    quote:
    Dit schreef Jacqueline_69


    Hoe stoof je die appels? Klinkt lekker!

    Idd, dat wil ik ook wel weten.
  7. Marianne-b
    en dan is er koffie ☕️

    Toon alleen de berichten van Marianne-b
    Ik wil wel keertje bij je komen eten Tresie als je alleen eten niet leuk vind (is ook niks aan).
    Vind autorijden leuk en rij graag 'een stukkie om' voor wat gezelschap Smile
  8. Tresie56
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Tresie56

    Nee, magnetron komt bij het bereiden niet voor.
    Die gebruik ik uitsluitend voor warme melk, chocomelk. Van tevoren zelf gemaakte soep opwarmen

    De oven daarentegen wel.Smile

    Het meeste bereide ik op de nieuwe gas op glaskookplaat, waarbij ik een wokpit heb. Ideaal.Smile

    Het toetje neem ik ook graag, maar zelden aansluitend op de hoofdmaaltijd.

    Dit kleine toetje neem ik dan in de loop van de avond. Dit ook om snaaien te voorkomen.Smile
  9. Marianne-b
    en dan is er koffie ☕️

    Toon alleen de berichten van Marianne-b
    Je bent ook jarig geweest he, off-topic, hoe is je verjaardag geweest?
  10. Malero
    Mevrouw Boog.

    Toon alleen de berichten van Malero
    quote:
    Dit schreef tresie56
    Nee, magnetron komt bij het bereiden niet voor.
    Die gebruik ik uitsluitend voor warme melk, chocomelk. Van tevoren zelf gemaakte soep opwarmen

    De oven daarentegen wel.Smile

    Het meeste bereide ik op de nieuwe gas op glaskookplaat, waarbij ik een wokpit heb. Ideaal.Smile

    Het toetje neem ik ook graag, maar zelden aansluitend op de hoofdmaaltijd.

    Dit kleine toetje neem ik dan in de loop van de avond. Dit ook om snaaien te voorkomen.Smile



    Dit is ook een toetje voor na een uurtje of twee ofzo. Een stukje fruit met wat yoghurt, hartstikke gezond en het vult prima .
    Gewoon appeltje in steelpannetje, snufje kaneel erop en een drupje water, zachtjes een kwartiertje stoven met de deksel op de pan. Ik gebruik Elstar appeltje hiervoor.
  11. Tresie56
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Tresie56

    quote:
    Dit schreef Malero



    Dit is ook een toetje voor na een uurtje of twee ofzo. Een stukje fruit met wat yoghurt, hartstikke gezond en het vult prima .
    Gewoon appeltje in steelpannetje, snufje kaneel erop en een drupje water, zachtjes een kwartiertje stoven met de deksel op de pan. Ik gebruik Elstar appeltje hiervoor.



    Dank je, ga ik proberen.SmileSmile
  12. Quinty
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Quinty
    In braadzak uien, courgette, aubergine, wat verse knoflook en stukje vlees of kip,
    uurtje in de oven en klaar. En lekker.
Terug naar de lijst